Flygdestinationer Sverige

Populära städer att besöka i Sverige

Förslag på billiga flygresor till Sverige

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 299 kr för enkelflyg och 542 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
SAS
SAS
SAS
Norwegian Air International Ltd
SAS
SAS
SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
SAS
Norwegian Air International Ltd
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd

Boka din resa till Sverige

Flyg i Sverige

Semester runt om i världen i all ära. Men det ligger något i det gamla ordspråket ”gräv där du står”. I Sverige finns faktiskt massvis med fina platser att besöka och många spännande saker att hitta på. Ta en tur runt i ditt hemland och bli förvånad över vad som erbjuds här! Letar du flygbiljetter i Sverige behöver du inte leta länge och dessutom brukar det finnas väldigt bra priser.

Det råder stor konkurrens bland flyg i Sverige. Dessutom blir priserna ännu mer pressade på grund av att många väljer tåg eller buss framför att flyga. Men faktum är att vill man ta sig fram snabbt så är ofta flygresor i Sverige det bästa alternativet! Det finns faktiskt ganska många aktiva flygplatser i vårt avlånga land, fler än man kan tro. Kollar man på en karta över Sveriges flygplatser så finner man att de är väl utspridda ända från Malmö i söder till Kiruna i norr. Däremellan finns en hel del flygplatser att välja bland.

Billiga flyg i Sverige

Ett sätt att få ner priset när man köper flygbiljetter i Sverige är att samtidigt boka in sitt boende i staden man planerar att flyga till. Många hotell i Sverige finns med i sådana paketresor och ibland passar folk även på att boka en hyrbil i Sverige för att snabbare och lättare kunna ta sig mellan olika platser man vill besöka. Se till att kolla in paketresor i Sverige innan du bokar dina flygbiljetter.

Flygplatser i Sverige – Arlanda flygplats

Många som bokar sin flygstol i Sverige kommer att hamna på någon av de tre största flygplatserna. Givetvis är det vår huvudstad Stockholm som omsätter det största antalet passagerare per år, och det är Arlanda flygplats som är Stockholms främsta och mest aktiva. År 2014 reste runt 22 miljoner passagerare här. Stockholm är ett måste för den som inte besökt huvudstaden än. Det räcker inte att se bilder och reportage på TV för att få grepp om den här vackra staden. Här har 917 297 människor bestämt sig för att bo, och spenderar man en varm sommardag med att promenera runt i huvudstadens kvarter så förstår man snabbt varför.

Göteborg – Landvetter flygplats

Goa Göteborg, känd för sin härliga befolkning som oftast bjuder på leenden och gillar att skoja till det. Väljer man att flyga hit så landar man med största sannolikhet på Landvetter flygplats. Det är ingen stor flygplats, men den är mycket fin och modern. Att ta sig ifrån flygplatsen in till stan är inga problem, det går flygbussar med jämna mellanrum och dessa tar dig hela vägen in till stan. Man kan till exempel välja att hoppa av precis utanför Liseberg och gå raka vägen in till attraktioner av alla dess slag. Göteborg bjuder med Universeum in till ännu mer äventyr, bara ett stenkast ifrån Liseberg.

Övriga flygplatser

Malmös flygplats har runt två miljoner passagerare per år. Även Luleå och Umeå flygplats är relativt aktiva och har runt 1 miljon passagerare per år.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Sverige på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Sverige.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Sverige med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Sverige. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Sverige.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Sverige under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Sverige erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.