Flygdestinationer i Sverige

Populära städer att besöka i Sverige

Förslag på billiga flygresor till Sverige

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 367 kr för enkelflyg och 640 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Boka din resa till Sverige

Flyg i Sverige

Semester runt om i världen i all ära. Men det ligger något i det gamla ordspråket ”gräv där du står”. I Sverige finns faktiskt massvis med fina platser att besöka och många spännande saker att hitta på. Ta en tur runt i ditt hemland och bli förvånad över vad som erbjuds här! Letar du flygbiljetter i Sverige behöver du inte leta länge och dessutom brukar det finnas väldigt bra priser.

Det råder stor konkurrens bland flyg i Sverige. Dessutom blir priserna ännu mer pressade på grund av att många väljer tåg eller buss framför att flyga. Men faktum är att vill man ta sig fram snabbt så är ofta flygresor i Sverige det bästa alternativet! Det finns faktiskt ganska många aktiva flygplatser i vårt avlånga land, fler än man kan tro. Kollar man på en karta över Sveriges flygplatser så finner man att de är väl utspridda ända från Malmö i söder till Kiruna i norr. Däremellan finns en hel del flygplatser att välja bland.

Billiga flyg i Sverige

Ett sätt att få ner priset när man köper flygbiljetter i Sverige är att samtidigt boka in sitt boende i staden man planerar att flyga till. Många hotell i Sverige finns med i sådana paketresor och ibland passar folk även på att boka en hyrbil i Sverige för att snabbare och lättare kunna ta sig mellan olika platser man vill besöka. Se till att kolla in paketresor i Sverige innan du bokar dina flygbiljetter.

Flygplatser i Sverige – Arlanda flygplats

Många som bokar sin flygstol i Sverige kommer att hamna på någon av de tre största flygplatserna. Givetvis är det vår huvudstad Stockholm som omsätter det största antalet passagerare per år, och det är Arlanda flygplats som är Stockholms främsta och mest aktiva. År 2014 reste runt 22 miljoner passagerare här. Stockholm är ett måste för den som inte besökt huvudstaden än. Det räcker inte att se bilder och reportage på TV för att få grepp om den här vackra staden. Här har 917 297 människor bestämt sig för att bo, och spenderar man en varm sommardag med att promenera runt i huvudstadens kvarter så förstår man snabbt varför.

Göteborg – Landvetter flygplats

Goa Göteborg, känd för sin härliga befolkning som oftast bjuder på leenden och gillar att skoja till det. Väljer man att flyga hit så landar man med största sannolikhet på Landvetter flygplats. Det är ingen stor flygplats, men den är mycket fin och modern. Att ta sig ifrån flygplatsen in till stan är inga problem, det går flygbussar med jämna mellanrum och dessa tar dig hela vägen in till stan. Man kan till exempel välja att hoppa av precis utanför Liseberg och gå raka vägen in till attraktioner av alla dess slag. Göteborg bjuder med Universeum in till ännu mer äventyr, bara ett stenkast ifrån Liseberg.

Övriga flygplatser

Malmös flygplats har runt två miljoner passagerare per år. Även Luleå och Umeå flygplats är relativt aktiva och har runt 1 miljon passagerare per år.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Sverige på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal kan du få tag i mer information om hur du byter eller avbokar ditt flyg till Sverige till följd av covid-19. Innan du slutför bokningen kan det vara en god idé att granska flygbolagets regler och villkor.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Sverige med flexibel avbokningspolicy?
Vi på Expedia har gjort så mycket vi kan för att hjälpa dig att hitta flygresor med så stor flexibilitet som möjligt. Klicka bara på “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer”, så kan du snabbt och lätt snappa upp ett perfekt flyg till Sverige.
Finns det några allmänna tips för resande till Sverige under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet har lett till en del förändringar i hur man reser. Om du tänker resa till Sverige kan följande tips hjälpa dig att hantera de nya reglerna och utmaningarna.

 • Kom ihåg att ta reda på om det finns några reserestriktioner på avreseorten eller på destinationen innan du bokar flygbiljetterna. Undersök också om det finns några särskilda föreskrifter som kan påverka dig efter ankomsten, till exempel karantänkrav.
 • Bär ett munskydd under flygplatsens säkerhetskontroller. Säkerhetspersonalen kan dock be dig att ta av munskyddet för att bekräfta din identitet.
 • Istället för att räcka fram ditt fysiska eller elektroniska boardingpass till personalen på flygplatsen ska du själv lägga det på läsaren. Håll därefter upp boardingpasset för visuell inspektion.
 • Du kan ta med dig en behållare med handsprit på upp till 100 ml i ditt handbagage. Kom ihåg att du måste ta ut behållaren ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • Lägg personliga föremål, som lösa mynt, nycklar och mobil, i handbagaget istället för på en bricka för att minimera tiden i säkerhetskontrollen.
 • Ta fram alla matvaror som du har med dig för att skannas när du passerar säkerhetskontrollen. Förvarar du matvarorna i en genomskinlig plastpåse som du själv lägger upp på brickan är risken mindre för att personalen på flygplatsen rör vid din väska för att öppna och undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Sverige?
Packa ditt bagage och boka dina biljetter med ett av de här flygbolagen som trafikerar sträckan till Sverige med omnejd:

 • SAS – 1 352 flyg till Sverige eller dess närhet varje månad, inklusive 1 174 flyg till Stockholm (ARN-Arlanda) per månad.
 • Braathens Regional – 1 066 flyg till Sverige eller dess närhet varje månad, inklusive 901 flyg till Stockholm (BMA-Bromma) per månad.
 • Norwegian Air International – 255 flyg till Sverige eller dess närhet varje månad, inklusive 255 flyg till Stockholm (ARN-Arlanda) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Sverige?
Du kan alltid få tag i fina erbjudanden på Expedia, men med vår funktion för flexibla datum blir det ännu lättare. Ange datumen då du vill resa och klicka sedan på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för närliggande dagar. Det bästa priset för en resa med flyg till Sverige under de senaste sju dagarna var 640 kr.
Vad kostar ett flyg till Sverige?
Det var gott om prisvänliga resor som erbjöds under de senaste sju dagarna, och flygpriset tur och retur till Sverige var mellan 640 kr och 640 kr. Ett par lyckliga semesterfirare lyckades få tag i enkelresor från Göteborg (GOT) för endast 367 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Sverige?
Om du flyger till Sverige har du många olika flygplatser att välja bland. Följande är ett urval av de största:

 • Stockholm (ARN-Arlanda) – 7452 flyg per månad.
 • Göteborg (GOT-Landvetter) – 1792 flyg per månad.
 • Stockholm (BMA-Bromma) – 1264 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Sverige?
De senaste sju dagarna låg flygpriserna på mellan 640 kr och 640 kr. Kika på våra erbjudanden till Sverige, boka ett som passar dig och börja packa ditt bagage.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Sverige?
Den billigaste tiden på året att hitta ett fantastiskt erbjudande på ett flyg till Sverige är i Oktober. Priserna kan stiga signifikant under semestertider och jullov, så låt bli att resa då om du vill spara pengar.
Hur lång tid tar flyget till Sverige?
Var du väljer att resa från påverkar hur lång tid din resa kommer att ta. Nedan följer en lista över ett par av de mest bokade inrikesresvägarna till Sverige samt deras medelflygtid:

 • Luleå (LLA-Kallax) till Stockholm (ARN-Arlanda) – 1 timme och 19 minuter
 • Umeå (UME) till Stockholm (ARN-Arlanda) – 1 timme och 5 minuter
 • Göteborg (GOT-Landvetter) till Stockholm (ARN-Arlanda) – 59 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Sverige?

 • Stockholm kan erbjuda atmosfär och kultur så att det heter duga, vilket gör staden till en fantastisk startpunkt för ett äventyr i Sverige. Utforska berömda sevärdheter som Solvalla Loppis, strosa i butiker och ät och drick gott på några av stadens högkvalitativa restauranger. Valet är ditt.
 • När du avgör vilken sorts kläder du ska packa till semestern bör du komma ihåg att det råder ett fuktigt kontinentalklimat i Stockholm. För att få en bättre uppfattning av hur vädret kommer att vara under din vistelse bör du titta närmare på väderprognosen när det är dags att packa.
 • När du är redo att uppleva mer av denna underbara region kan du hoppa in i någon av våra billiga hyrbilar och köra till Sollentuna. Staden ligger runt 15 kilometer nordväst om Stockholm och kan erbjuda populära sevärdheter, som Badberget klippbad.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Sverige på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Sverige.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Sverige med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Sverige. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Sverige.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Sverige under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Sverige erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Sverige

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd