Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Sverige

Reseguide
Sverige

Vackra Sverige är känt för den arktiska vildmarken, skärgården, stränderna och de mångskiftande städerna.

Som bekant är Sverige det största landet i Skandinavien. Här kan du besöka de soliga stränderna, det karga landskapet i norr och de större städerna med sina olika särdrag och sevärdheter.

Upplev Stockholm, vår vackra huvudstad som breder ut sig över 14 olika öar. Tillbringa några timmar i den medeltida stadsdelen Gamla stan. Vandra längs de trånga gränderna som kantas av anrika byggnader, butiker och kaféer tills du kommer fram till Kungliga slottet. Här kan du se vaktombytet varje dag och besöka några av salarna i den magnifika slottsbyggnaden där det också finns flera museer.

På friluftsmuseet Skansen kan du strosa runt bland de 150 historiska byggnaderna från olika delar av landet. En av stadens mest spännande historiska sevärdheter är Vasamuseet med det välbevarade regalskeppet Vasa från 1600-talet.

Tillbringa en weekend i Göteborg, Sveriges näst största stad. Lär dig mer om stadens förflutna och hur man byggde stora skepp förr i tiden på Sjöfartsmuseet, som också rymmer ett akvarium. Världskulturmuseet och Göteborgs konstmuseum är två andra populära museer. Ägna några timmar åt shopping i Nordstan, ett av Skandinaviens största shoppingcenter. Följ med på en kryssning eller ät på en restaurang vid någon av stadens vackra kanaler.

I Malmö kan du besöka Malmöhus slott från 1300-talet och strosa längs kanalerna. Vid Varbergs kallbadhus, som varit ett populärt turistmål i mer än ett sekel, kan du bada bastu, sola och bada i havet.

På vintern kan du uppleva snön, isen och mörkret i Lappland långt norr om Polcirkeln. Ta en vinterpromenad, åk längdskidor eller gör en snöskotertur i området under en weekendresa. Kör hundspann genom den arktiska vildmarken och prova på icekarting på en frusen sjö. På ISHOTELLET i Jukkasjärvi kan du få uppleva norrsken och övernatta i ett rum av is och snö.

På sommaren finns det hundratals kilometer av stränder att njuta av på semestern, särskilt på västkusten. Tusentals sjöar erbjuder bad och vattensporter.

En annan favorit är att luffa runt i skärgården. Upptäck några av de drygt 30 000 öarna i Stockholms skärgård. På Gotland kan du besöka Lummelundagrottan och se de berömda raukarna. På Öland finns lämningar från förhistoriska boplatser.

Populära städer i Sverige

Stockholm presenterar historisk arkitektur, en marina och båtkörning
Stockholm
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Stockholm bjuder sina besökare på en fascinerande mix av natursköna områden, historiska byggnader och modern arkitektur. 

Saker att besöka

  • Vitabergsparken
  • Sofiakyrkan
  • Fotografiska museet
Malmö presenterar bad, en kuststad och klippig kustlinje
Malmö
Shopping, Vandring och Katedral
Malmö är även känt som Parkernas stad och är välkänt för sin 1700-talsarkitektur, sina konstmuseer och sina många gratiskonserter som tar plats runtom i staden under sommaren.

Saker att besöka

  • Rådhuset
  • HSB Turning Torso
  • Lilla Torg
Skansen Kronan som visar en trädgård, utsikter och en stad
Göteborg
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Göteborg har kallats för Nya Amsterdam och Lilla London, och denna hamnstad är världskänd för sin avslappnade atmosfär!

Saker att besöka

  • Feskekôrka
  • Göteborgs stadsmuseum
  • Gustav Adolfs torg
Åre som visar snö, en solnedgång och en å eller flod
Åre
Längdskidåkning, Simning och Sjö
Åre är ett av Sveriges populäraste skidresmål, och det är inte att undra på. Här finns både suverän skidåkning och mycket att göra även utanför backen.

Saker att besöka

  • Are Ski Resort
Helsingborg presenterar kryssning, en stad och en hamn eller havsbukt
Helsingborg
Färja, Hamn och Småbåtshamn
Klättra upp i ett medeltida torn, promenera i vackra parker och doppa fötterna vid en strand med tropiskt tema i anrika och havsnära Helsingborg. 
Uppsala
Uppsala
Universitet, Katedral och Affärsresor
Kan du inte få nog av museer, universitetsstämning och slott? Kom iväg till Uppsala!

Sverige

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: