Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

SverigeEuropa

Vackra Sverige är känt för den arktiska vildmarken, skärgården, stränderna och de mångskiftande städerna.

Som bekant är Sverige det största landet i Skandinavien. Här kan du besöka de soliga stränderna, det karga landskapet i norr och de större städerna med sina olika särdrag och sevärdheter.

Upplev Stockholm, vår vackra huvudstad som breder ut sig över 14 olika öar. Tillbringa några timmar i den medeltida stadsdelen Gamla stan. Vandra längs de trånga gränderna som kantas av anrika byggnader, butiker och kaféer tills du kommer fram till Kungliga slottet. Här kan du se vaktombytet varje dag och besöka några av salarna i den magnifika slottsbyggnaden där det också finns flera museer.

På friluftsmuseet Skansen kan du strosa runt bland de 150 historiska byggnaderna från olika delar av landet. En av stadens mest spännande historiska sevärdheter är Vasamuseet med det välbevarade regalskeppet Vasa från 1600-talet.

Tillbringa en weekend i Göteborg, Sveriges näst största stad. Lär dig mer om stadens förflutna och hur man byggde stora skepp förr i tiden på Sjöfartsmuseet, som också rymmer ett akvarium. Världskulturmuseet och Göteborgs konstmuseum är två andra populära museer. Ägna några timmar åt shopping i Nordstan, ett av Skandinaviens största shoppingcenter. Följ med på en kryssning eller ät på en restaurang vid någon av stadens vackra kanaler.

I Malmö kan du besöka Malmöhus slott från 1300-talet och strosa längs kanalerna. Vid Varbergs kallbadhus, som varit ett populärt turistmål i mer än ett sekel, kan du bada bastu, sola och bada i havet.

På vintern kan du uppleva snön, isen och mörkret i Lappland långt norr om Polcirkeln. Ta en vinterpromenad, åk längdskidor eller gör en snöskotertur i området under en weekendresa. Kör hundspann genom den arktiska vildmarken och prova på icekarting på en frusen sjö. På ISHOTELLET i Jukkasjärvi kan du få uppleva norrsken och övernatta i ett rum av is och snö.

På sommaren finns det hundratals kilometer av stränder att njuta av på semestern, särskilt på västkusten. Tusentals sjöar erbjuder bad och vattensporter.

En annan favorit är att luffa runt i skärgården. Upptäck några av de drygt 30 000 öarna i Stockholms skärgård. På Gotland kan du besöka Lummelundagrottan och se de berömda raukarna. På Öland finns lämningar från förhistoriska boplatser.

Populära städer i Sverige

Tivoli Gröna Lund presenterar åkattraktioner såväl som en stor grupp av människor
Stockholm
Restauranger, Shopping och Historisk

…"

Saker att besöka

 • ABBA The Museum
  ABBA The Museum
 • Vitabergsparken
  Vitabergsparken
 • Vasamuseet
  Vasamuseet
Göteborg som inkluderar en staty eller skulptur, nattliv och utomhuskonst
Göteborg
Restauranger, Shopping och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Liseberg
  Liseberg
 • Universeum
  Universeum
 • Poseidon-statyn
  Poseidon-statyn
Malmöhus presenterar interiörer, historiska element och konst
Malmö
Shopping, Historisk och Kafé

…"

Saker att besöka

 • Rådhuset
  Rådhuset
 • Lilla Torg
  Lilla Torg
 • Folkets Park
  Folkets Park
Åre som visar snö, en solnedgång och en å eller flod
Åre
Skidåkning inomhus, Simning och Sjö

…"

Saker att besöka

 • Are Ski Resort
  Are Ski Resort
Helsingborg som visar en hamn eller havsbukt
Helsingborg
Färja, Hamn och Småbåtshamn

…"

Uppsala
Universitet, Katedral och Historisk

…"