Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Ett weekendpaket till Kongsberg bjuder på historia och musik

Gruvstaden Kongsberg ligger idylliskt bredvid Numedalslågen i Buskerud. Satsa på en resa till Kongsberg, som tack vare rikt kulturliv och fascinerande historia sticker ut bland Norges städer.

Kongsberg grundades av kung Kristian IV år 1624, eftersom det fanns stora silverfyndigheter i området. Kongsbergs silvergruva har haft en viktig roll i Norges historia, men är numera stängd. I dess så kallade ”smeltehytte”, som ligger i Kongsbergs centrum finns ett fascinerande museum. Passa på att tillbringa en weekend i Kongsberg under den välkända internationella jazzfestivalen, som lockar artister och publik från hela världen.

Staden satsar mycket på att bevara traditioner, vilket märks särskilt väl under Kongsberg Marken, som har ägt rum varje år sedan 1633. På marknaden kan du uppleva det bästa av Norges mat och hantverk och dessutom skidåkning, konserter, kappleik och många andra aktiviteter för både stora och små.

Även Kongsberg Kirke, som invigdes 1761, är väl värd ett besök. Norges största rokokokyrka har en enkel utsida men en väl utsmyckad insida. De vackra glaskronorna hör till Skandinaviens största och är så värdefulla att de gömdes i silvergruvorna under andra världskriget. I kyrkan finns också en Gloger-orgel från 1765. Orgeln är det största bevarade barockinstrumentet norr om Hamburg och har fått ge namn till den årliga kammarmusikfestivalen Glogerfestspillene.

Musiken är allmänt viktig i Kongsberg och i slutet av juni och början av juli varje år förvandlas hela Kongsberg under Kongsberg Jazzfestival.Festivalen är en scen för spännande och innovativ musik men bjuder också på kända internationella artister, traditionell jazz och populärmusik. Dessutom finns ”Barnival” för de minsta.

I närliggande Kongsberg kyrka ligger Norsk bergverksmuseum, som har fem avdelningar med utställningar där du får veta mera om stadens förflutna inom silverindustrin och myntverket Den Kongelige Mynt. Vi rekommenderar att du tar en guidad rundtur i silvergruvorna, där du transporteras 343 meter under markytan och 2 300 meter in i berget med tåg innan du fortsätter till fots.

Det finns många olika boendealternativ i staden, från stora hotell till enkla vandrarhem och stugor, så boka ett weekendpaket till Kongsberg – här finns något för alla. Staden ligger ungefär en timme från Oslo. Det är enklast att boka resor till Kongsberg med tåg och buss. Orten är dessutom perfekt för en weekendresa.

Boende i Kongsberg

Är det dags att åka på semester? Då rekommenderar vi att du bokar någonstans att bo snarast. I Kongsberg erbjuds ett begränsat antal hotell att välja mellan.

Best Western Plus Gyldenlove Hotell och Quality Hotel Grand, Kongsberg är exempel på utmärkta hotell i och nära Kongsberg.


Populära hotellerbjudanden i Kongsberg

Se alla 35 boenden i Kongsberg
Best Western Plus Gyldenlove Hotell 1 233 kr
Best Western Plus Gyldenlove Hotell

Best Western Plus Gyldenlove Hotell

Hermann Fossgate 1, Kongsberg
   
  4,0
  av 5, från 251 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Kongsberg ligger 15 minuters promenad från Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg handelskammer och Kongsbergs kyrka. Lågdalsmuseet och Kongsberg Skisenter ligger också 5 km härifrån. Kongsberg station ligger på 11 minuters gångavstånd.

  Quality Hotel Grand Kongsberg 1 638 kr
  Quality Hotel Grand Kongsberg

  Quality Hotel Grand Kongsberg

  Christian Augusts Gate 2, Kongsberg
    
   4,1
   av 5, från 208 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i centrala Kongsberg ligger tio minuters promenad från Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg handelskammer och Kongsbergs kyrka. Lågdalsmuseet och Kongsberg Skisenter ligger också 3 km härifrån. Kongsberg station ligger på 12 minuters gångavstånd.

   Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen 966 kr
   Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen

   Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen

   Vinjesgate 1, Kongsberg
     
    4,4
    av 5, från 22 recensioner
    2.0 av 5.0

    Detta vandrarhem i centrala Kongsberg ligger tio minuters promenad från Kongsberg handelskammer, Kongsbergs kyrka och Norsk Bergverksmuseum. Lågdalsmuseet och Kongsberg Skisenter ligger också 3 km härifrån. Kongsberg station ligger på 21 minuters gångavstånd.

    Søstrene Storaas Hotell 904 kr
    Søstrene Storaas Hotell

    Søstrene Storaas Hotell

    Jondalsveien 1530, Kongsberg
      
     3,4
     av 5, från 5 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell vid sjön ligger mindre än 25 km från Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg handelskammer och Kongsbergs kyrka. Lågdalsmuseet och Hedalens stavkyrka ligger också mindre än 25 km härifrån.

     Scandic Ambassadeur Drammen 789 kr
     Scandic Ambassadeur Drammen

     Scandic Ambassadeur Drammen

     Stromso Torg 7, Drammen
       
      3,6
      av 5, från 810 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Drammen ligger tio minuters promenad från Drammens museum, Papirbredden och Union Scene. Strømsø kirke och Kunst & Antikk-Senteret ligger också tio minuter härifrån. Drammen station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Brakerøya station promenerar du på 28 minuter.

      Thon Hotel Hoyers 995 kr
      Thon Hotel Hoyers

      Thon Hotel Hoyers

      Kongensgatan 6, Skien
        
       3,9
       av 5, från 116 recensioner
       3.5 av 5.0

       Detta hotell i boutique-stil i centrala Skien ligger 0,7 km från Telemark museum och 4,4 km från Henrik Ibsen Museum. Grenland Golfklubb ligger 7,8 km härifrån. Skien station ligger på 18 minuters gångavstånd.

       Comfort Hotel Union Brygge - Drammen 980 kr
       Comfort Hotel Union Brygge - Drammen

       Comfort Hotel Union Brygge - Drammen

       Grønland 64, Drammen
         
        4,3
        av 5, från 552 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell i centrala Drammen ligger nära Union Scene och Papirbredden. Strømsgodset kirke och Drammens teater ligger också tio minuter härifrån. Drammen station ligger på 11 minuters gångavstånd och till Gulskogen station promenerar du på 25 minuter.

        Holmsbu Hotel & Spa 1 395 kr
        Holmsbu Hotel & Spa

        Holmsbu Hotel & Spa

        Rodtangveien 18, Hurum
          
         4,0
         av 5, från 36 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell centralt i Holmsbu har en privat sandstrand i närheten av Holtnesdalen, Holmsbu billedgalleri och Nebba. I närheten ligger även Holmsbustuene och Holmsbu hamn.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.