Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Semester i Oslo

Den norska huvudstaden är en vacker, europeisk stad som är känd för sina museer, ett förflutet inom sjöfart och kilometer efter kilometer av orört landskap.

Med sina kulturella lockelser, kaféer och sitt nattliv har Oslo den atmosfär och energi som en riktig metropol har, samtidigt har man alltid nära till naturen, vilket ger staden en frisk och lättsam charm. Under resor till Oslo märker du att det är en kompakt stad som ligger i norra änden av en fjord, omgiven av skogar med många sjöar och vandringsleder.  
Detta må vara en av de dyraste städerna i världen, men låt inte det hindra dig från att resa till Oslo. Varför inte åka hit under en weekend, med ett färdigt weekendpaket? Staden anses ofta vara en av de bästa boendemiljöerna i Europa vad gäller livskvalitet.

Nordiska äventyrare har bidragit till Oslos rika historia inom sjöfarten, från vikingaräder genom norra Europa till de legendariska resorna som utforskarna Roald Amundsen och Thor Heyerdahl gav sig ut på. Bekanta dig med stadens maritima arv under ett besök på Bygdøy, en närliggande halvö där det finns gott om museer.

Res över tusen år bakåt i tiden och titta på vikingaskepp från 800-talet på museet Vikingskipshuset. Besök Frammuseet och stå på däcket till det fartyg som förde Amundsen till Sydpolen. Ett annat exempel på Norges äventyrsanda hittar du på Kon-Tiki Museet. Här hittar du den hemmagjorda flotte som en gång förde Heyerdahl och fem följeslagare hela vägen över Stilla Havet.

Osloborna tycker verkligen om att vistas ute i den friska luften i staden, men Oslo är även känt för att vara ett kulturellt centrum. I Oslo arrangeras tusentals framträdanden varje år på stadens många klubbar, teatrar, konserthallar och museer. Njut av opera eller balett på Operahuset i Oslo. Håll utkik efter framträdanden med ledande norska artister i Oslo rådhus och Oslo domkirke.

De flesta attraktionerna hittar du i centrala Oslo och det är enkelt att ta sig runt till fots i staden. Om du tänker åka kollektivt ska du överväga att köpa ett Oslo Pass, det passar utmärkt under weekendresor. Då får du åka obegränsat med spårvagn, buss, tunnelbana, tåg och färja och du får även gratis inträde till många museer. I passet ingår också rabatter på restauranger och fritidsanläggningar.


Reseguide för Oslo


Populära hotellerbjudanden i Oslo

Se alla 161 hotell i Oslo
1,263 kr
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
4,0
av 5, från 737 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell är inrymt i ett modernt komplex och den högsta hotellbyggnaden i norra Europa. Lyxhotellet ligger i centrala Oslo, 100 meter från den livliga Karl Johans gate.

1,182 kr
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Hotelveien, Ullensaker
4,1
av 5, från 381 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Gardemoen ligger 1,8 km från SAS museum och 5,4 km från Ullensaker museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

810 kr
Gardermoen Airport Hotel

Gardermoen Airport Hotel

Ravineveien 11, Ullensaker
3,8
av 5, från 273 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Gardemoen ligger 0,5 km från Ullensaker museum och 2,9 km från SAS museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

739 kr
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
4,0
av 5, från 190 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Oslo City Centre ligger nära Cinemateket och Oslo domkirke. Jernbanetorget och Minibottle Gallery ligger dessutom fem minuter härifrån.

1,103 kr
Park Inn by Radisson Oslo Airport

Park Inn by Radisson Oslo Airport

Henrik Ibsens Vei; Terminal Building, Ullensaker
4,3
av 5, från 246 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Gardemoen ligger 0,8 km från SAS museum och 3,9 km från Ullensaker museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

Forenom Apartments - Carl Berners plass

Forenom Apartments - Carl Berners plass

Trondheimsveien 154, Oslo
1,0
av 5, från 1 recensioner
3.5 av 5.0

Denna lägenhet i Sinsen ligger mindre än 2 km från Black Box Teater och Munchmuseet. Oslos operahus och Karl Johans gate ligger också 3 km härifrån.

1,180 kr
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

Holbergs Gate 30, Oslo
3,9
av 5, från 714 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell är en affärsinriktad fastighet i Oslo nära Nationalgalleriet, Kungliga palatsetKungliga slottet och Stortinget. I närheten finns även Oslo stadshus och Fridtjof Nansen-torget.

1,758 kr
Grand Hotel Oslo

Grand Hotel Oslo

Karl Johansgate 31, Oslo
4,6
av 5, från 95 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Oslo City Centre, nära Oslo Nye Teater, Karl Johans gate och Parlamentet. Nationalgalleriet och Oslo domkirke ligger också tio minuter härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.