Det kan finnas reserestriktioner för Norge med anledning av covid-19.

StavangerNorway

Denna historiska, oljerika stad i sydvästra Norge är känd för sin kultur och sina sardiner, såväl som för att vara porten till Norges spektakulära fjordar

Museer för sjöfart och kulturhistoria, utomhusaktiviteter och matfestivaler blandas i Norges fjärde största stad som är en absolut favorit bland besökare. Stavanger grundades för mer än 10 000 år sedan. Än idag har staden en traditionell hamnstadsatmosfär, men erbjuder samtidigt den kosmopolitiska charmen som gav staden titeln Europas kulturhuvudstad 2008.

Det är enkelt att ta sig runt i Stavanger till fots, då många av huvudattraktionerna ligger på gångavstånd från centrum. Promenera längsmed kullerstensgatorna i Gamle Stavanger och beundra de vackra trähusen från 1700-talet. I stadens hamn hittar du gott om pubar och restauranger, många av dem med uteservering. Kom hit i juli när festivalen Gladmat tar över hamnen. Här kan du provsmaka lokala fiskrätter och ta matlagningslektioner.

En viktig del av Stavanger är den stora samlingen museer, som är perfekta att besöka när vädret visar sin ökända kalla sida. Lär dig mer om stadens fiskkonservsarv på Norsk hermetikkmuseum. Du kan beundra verk av såväl norska som internationella konstnärer på Stavanger kunstmuseum. Spela spel från stenåldern på Norsk barnemuseum. Båtentusiaster kan underhålla sig med modellskeppssamlingen på Stavanger maritime museum.

Missa inte Kongeparken för att roa dig hela dagen med familjen. Denna nöjespark erbjuder fler än 50 åkturer och attraktioner, som till exempel Norges längsta bobbana. Besök parkens chokladfabrik och gör ett försök att tillverka egna sötsaker.

När du är i Stavanger får du inte missa att ta en kryssning i de norska fjordarna. Ta dig till Lysefjord för att beundra ett 400 meter högt vattenfall, roa dig med kajakutflykter och vandra till utsiktsplatser och bergstoppar.

Hyr en bil om du vill utforska områden utanför staden. Kör till ön Mosterøy och besök Utstein kloster, som är Norges bäst välbevarade medeltida kloster. Du kan även hyra en cykel och utforska områdena kring North Sea Cycle Route. Denna 6 000 kilometer långa cykelleden går genom åtta länder i Europa.

Var ska man bo i Stavanger?

Stavanger-katedralen som inkluderar religiösa aspekter, en kyrka eller katedral och historisk arkitektur

Kannik

När du besöker Kannik måste du passa på att besöka sevärdheter som Telemuseum (museum) och Stavanger-katedralen.

Kannik

Topphotell i Stavanger

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel Energy
4 out of 5
Ishockeyveien 2, Stavanger
Priset är 910 kr per natt

Detta hotell i centrala Stavanger ligger tio minuters promenad från DNB Arena, Stavanger Forum och Stavanger idrettshall. Amfi Madla och Rogaland Kunstmuseum ...

4.4/5Wonderful! (422 recensioner)

"Väldigt fresht o nytt hotel, bra gångavstånd til mycket idrottshallar."…"

Recension från 23 feb. 2020

Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel Stavanger
Clarion Hotel Stavanger
4 out of 5
Arne Rettedals gate 14, Stavanger
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 124 kr per natt

Detta hotell i Kannik ligger fem minuters promenad från Telemuseum (museum) och Stavanger-katedralen. Gamle Stavanger och Stavanger Sjøfartsmuseum ligger också ...

4.4/5Wonderful! (562 recensioner)
Ypperligt

"Fantastiskt trevligt hotell med bra läge och nära hamnen. Underbart att kunna ta ett varmt härligt bad med Rittuals produkter som finns i badrumme efter dagsvandringar. God frukost med allt man önskar."…"

Recension från 22 juli 2019

Clarion Hotel Stavanger
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
4 out of 5
Olav V's Gate 3, Stavanger
Priset är 963 kr per natt

Detta hotell i Kannik ligger fem minuters promenad från Stavanger-katedralen, Stavanger Sjøfartsmuseum och Gamle Stavanger. Telemuseum (museum) och Stavanger ...

4.5/5Wonderful! (848 recensioner)
Bra premium hotell

"Bra premium hotell med allt du behöver"…"

Recension från 23 jan. 2020

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger

Populära sevärdheter i Stavanger

Kongeparken
Bild av Kongeparken

Kongeparken

Lär dig konsten att göra choklad, susa nedför Norges längsta bobbacke och gå på vetenskapliga föreställningar på en av landets mest populära nöjesparker.

Solastranden
Bild av Solastranden

Solastranden

4/5(1 recension)

Slappa på stranden Solastranden om du mest känner för att lata dig på din resa till Sola. Småbåtshamnen lockar till härliga promenader under din tid i området.

Norska petroleummuseet
Bild av Norska petroleummuseet

Norska petroleummuseet

Lär dig den geologiska historian bakom olja: hur det svarta guldet först hittades i Nordsjön, hur oljeproduktionen går till och hur industrins säkerhetsåtgärder ser ut.

Stavanger-katedralen
Bild av Stavanger-katedralen

Stavanger-katedralen

4/5(1 recension)

Besök Stavangers domkyrka och beundra en fantastisk gotisk fasad med utsmyckningar som är influerade av barocken. Du kan också vandra omkring i den fantastiska trädgården som omger Norges äldsta katedral.

Gamle Stavanger
Bild av Gamle Stavanger

Gamle Stavanger

4.5/5(3 recensioner)

Stavanger har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Gamle Stavanger. Hamnen lockar till härliga promenader i detta område.

Dalsnuten
Bild av Dalsnuten

Dalsnuten

Se till att passa in ett besök på Dalsnuten under din resa till Sandnes. Hamnen lockar till härliga promenader i detta område.

Toppaktiviteter i Stavanger

Kustutflykt: busstur med hop-on/hop-off i Stavanger
Bild av Kustutflykt: busstur med hop-on/hop-off i Stavanger

Kustutflykt: busstur med hop-on/hop-off i Stavanger

393 kr
Per vuxen

Recensioner av Stavanger

4

Toppdestination

5 - Fantastiskt
0
5 - Fantastiskt 0%
4 - Bra
1
4 - Bra 100%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

31 juli 2019

Svårt med central parkering om du har bil

Städer nära Stavanger