Billiga flygbiljetter till Trysil

Flyg till Trysil

Trysil är en kommun i östra Norge på gränsen till Dalarna och södra delen av Värmland. Kommunen är relativt liten och har endast lite drygt 6 500 invånare. Däremot har den desto fler turister. Trysil är nämligen känt för sin skidort, som är Norges största och lockar mängder av turister varje år. Under vintermånaderna stiger antalet människor i kommunen och nästan 70 procent beräknas vara utländska turister.

Flygbiljetter till Trysil

Det är lite lurigt att boka flygresor till Trysil. Det finns nämligen ingen lokal flygplats som ligger vid ett bekvämt läge och har reguljärtrafik. Trysils kommun har visserligen en egen flygplats, men den är endast för privat bruk. Om du flyger inom Sverige och bor i en större stad kan det faktiskt gå att hitta billiga flyg till Trysil. Den flygplats som är närmast kommunen är Mora-Siljan flygplats, som ligger cirka 100 kilometer från Trysil. Till denna flygplats kan du ta dig från flygplatser i eller nära Sveriges större städer, till exempel Göteborg och Stockholm. Från Mora-Siljan flygplats kan du sedan ta dig vidare till Trysil, antingen med buss eller hyrbil. Hela denna process kan dock vara något omständlig. Det finns nämligen andra sätt att resa till Trysil. En vanlig metod är att ta tåget till Mora, för att därefter åka buss till Trysil. Detta sätt är enkelt och billigt och låter dig dessutom njuta av den vackra svenska naturen på vägen.

Ett annat sätt att flyga till Trysil

Ett annat sätt att ta sig till Trysil är att flyga till Oslo och sedan åka tåg till Trysilfjellet. Det går naturligtvis regelbundet billiga direktflyg mellan Sverige och Oslo, och det är sällan svårt att få plats på tåget från Oslo till Trysil. Frågan är dock vad som är trevligast och billigast i slutändan. Att resa genom Sverige med tåg till Trysil är populärt och uppskattas av många.

Ut och åk i snön!

Trysil har över 60 pistar och cirka 30 liftar. I hela skidorten finns ett stort utbud av backar av olika svårighetsgrader, så både nybörjaren och den erfarna skidåkaren kan få precis vad de söker. Det finns även specialutformade områden för barnfamiljer och spår för de som föredrar längdskidor framför utförsåkning.

Det finns gott om boenden och hotell i Trysil. Du kan bo antingen på ett finare hotell med lyxiga rum och trevlig afterski, eller hyra en stuga uppe vid backarna så att du verkligen får känna att du bor ute i naturen. Det går att hyra bil i Trysil, men de flesta väljer att hyra en bil på sin hemort för att sedan köra till alpinanläggningen. I Trysil finns det gott om parkeringsmöjligheter, men du behöver inte köra bil inne på skidområdet när du ska ta dig till backarna – det finns gott om transporter på området som tar dig dit du vill.

Vanliga frågor och svar