Fauske

Reseguide
Fauske som visar en sjö eller ett vattenhål

Weekendresor till Fauske är utmärkta för de som vill uppleva Norges natur, fjordar och berg. Denna lilla stad i norra Norge ger dig minnen som varar hela livet ut.

Många av de som bokar ett weekendpaket till Fauske gör så för att få uppleva den berömda norska vildmarken. Om du är en av dem kan du känna dig trygg i att en resa till Fauske är väl värd sitt pris. Staden ligger vid Skjerstadfjord, med dess två imponerande berg: Suliskongen och Dama. Det finns många andra spännande saker att göra i Fauske, till exempel besöka Sulitjelmagruvan och museet för kulturhistoria i Fauske bygdetun.

Stadens och områdets namn kommer från gården Fauske, och går tillbaka till 1500-talet. Namnet är ett gammalt nordiskt namn och kommer från det fornnordiska substantivet fauskr, som betyder ”multnat trä”. Staden var tidigare känd för sin gruvdrift, men den är i dag mest känd för sin utvinning av marmor.

Ta båten ut på Skjerstadfjord och upplev något av det allra bästa som den norska naturen har att erbjuda. Även om detta inte är den mest kända fjorden i Norge kommer dess skönhet att få dig att häpna. Fjorden är 32 kilometer lång, så det finns tillräckligt att se under en hel dag.

Om du gillar att vara aktiv och föredrar att stanna kvar på land kan du bege dig till en av områdets berömda bergstoppar. Suliskongen och Dama ligger vid Sulitjelmabergen, vid gränsen till Sverige. Suliskongen är det näst högsta berget i norra Norge. Det reser sig 1 908 meter över havet.

Ett besök vid Sulitjelmagruvan är spännande för både barn och vuxna. Hoppa på gruvtåget och bege dig 1,5 kilometer in i berget, där du når ”Robbins hiss”. Hela den guidade turen tar ungefär en timme, beroende på antalet deltagare. Fauskes torg ligger i närheten i stadens centrum. Här finns många gamla hus att besöka.

En resa till Fauske bjuder på lite av varje, men naturen står alltid i centrum. Njut av den vackra naturen och den trevliga staden, där du genast känner dig välkommen. Den bästa tiden på året att resa hit är på våren och sommaren, då området är som vackrast.

Scandic Fauske Hotel
Scandic Fauske Hotel
3 out of 5
Storgata 82, Fauske
Priset är 1 354 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Detta hotell i centrala Fauske ligger 15 km från Salten Museum och mindre än tre mil från Blodveimuseet och Saltdals kyrka. Saltstraumen och Øvre Saltdals kyrka ...
3.8/5 Good! (345 recensioner)
"Trevlig och hjälpsam personal, tsck!"

Recension från 14 juli 2019

Scandic Fauske Hotel
Jakobsbakken Mountain Resort
Jakobsbakken Mountain Resort
3.5 out of 5
Jakobsbakken 14, Fauske, Nordland
Detta hotell ligger i Fauske.
Jakobsbakken Mountain Resort
Lundhøgda Camping og Motell
Lundhøgda Camping og Motell
2 out of 5
Lundveien 62, Fauske, Nordland
Detta vandrarhem vid havet ligger 17,2 km från Salten Museum och mindre än tre mil från Blodveimuseet och Saltdals kyrka. Saltstraumen och Øvre Saltdals kyrka ...
3.3/5 (23 recensioner)
En ok camping och stugby
"Fint läge med utsikt. Tyvärr väldigt tråkigt väder med regn och kyla. Bra stuga med dusch och toalett och ett pentry som fungerafe bra för matlagning. Saknades dock städutrustning i stugan. Fanns bastu som ingick i rumshyran, dock ett påvert omklädningsrum och dusch som inte rymde mer än max två ..."

Recension från 26 juli 2019

Lundhøgda Camping og Motell
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Arctic Seasport
Arctic Seasport
3.5 out of 5
Vei 1487, Bodo
Priset är 1 660 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Denna stuga i Bodo ligger mindre än 25 km från Saltstraumen, Nordlandsbadet Swimming Pool and Indoor Water Park och Bodinkyrkan. Norsk Luftfartsmuseum och Bodo ...
1/5 (1 recension)
Notti da incubo
"Abbiano prenotato due notti per un totale di € 300,00,pagamento anticipato al nostro arrivo iniziano le disavventure, ci chiedono €35,00 per le lenzuola e gli asciugamani (questo particolare che nel prezzo non era previsto lenzuola e asciugamani non era specifica da nessun parte). Arriviamo in camera ..."

Recension från 24 okt. 2019

Arctic Seasport
Saltstraumen Brygge
Saltstraumen Brygge
3 out of 5
Saltstraumen Brygge, Bodo
Denna lägenhet vid vattnet ligger 1,7 km från Saltstraumen och mindre än tre mil från Nordlandsbadet Swimming Pool and Indoor Water Park och Bodinkyrkan. Mindre ...
4.3/5 Excellent! (130 recensioner)
"Toppen ställe för fiske antingen från land eller båt!"

Recension från 6 sep. 2019

Saltstraumen Brygge
Pluscamp Saltstraumen
Pluscamp Saltstraumen
3.5 out of 5
6 Kapstøveien, Bodo, Nordland
Denna stuga i en nationalpark ligger 1 km från Saltstraumen och mindre än tre mil från Bodinkyrkan och Nordlandsbadet Swimming Pool and Indoor Water Park. Norsk ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
"Koslig og rene hytter. Kjempe hyggelig personal som la mye til rette med sein i sjekk og tidlig utsjekking"

Recension från 17 feb. 2020

Pluscamp Saltstraumen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Fauske

Städer nära Fauske