Fauske

Reseguide
Fauske som visar en sjö eller ett vattenhål
Weekendresor till Fauske är utmärkta för de som vill uppleva Norges natur, fjordar och berg. Denna lilla stad i norra Norge ger dig minnen som varar hela livet ut.

Många av de som bokar ett weekendpaket till Fauske gör så för att få uppleva den berömda norska vildmarken. Om du är en av dem kan du känna dig trygg i att en resa till Fauske är väl värd sitt pris. Staden ligger vid Skjerstadfjord, med dess två imponerande berg: Suliskongen och Dama. Det finns många andra spännande saker att göra i Fauske, till exempel besöka Sulitjelmagruvan och museet för kulturhistoria i Fauske bygdetun.

Stadens och områdets namn kommer från gården Fauske, och går tillbaka till 1500-talet. Namnet är ett gammalt nordiskt namn och kommer från det fornnordiska substantivet fauskr, som betyder ”multnat trä”. Staden var tidigare känd för sin gruvdrift, men den är i dag mest känd för sin utvinning av marmor.

Ta båten ut på Skjerstadfjord och upplev något av det allra bästa som den norska naturen har att erbjuda. Även om detta inte är den mest kända fjorden i Norge kommer dess skönhet att få dig att häpna. Fjorden är 32 kilometer lång, så det finns tillräckligt att se under en hel dag.

Om du gillar att vara aktiv och föredrar att stanna kvar på land kan du bege dig till en av områdets berömda bergstoppar. Suliskongen och Dama ligger vid Sulitjelmabergen, vid gränsen till Sverige. Suliskongen är det näst högsta berget i norra Norge. Det reser sig 1908meter över havet.

Ett besök vid Sulitjelmagruvan är spännande för både barn och vuxna. Hoppa på gruvtåget och bege dig 1,5 kilometer in i berget, där du når ”Robbins hiss”. Hela den guidade turen tar ungefär en timme, beroende på antalet deltagare. Fauskes torg ligger i närheten i stadens centrum. Här finns många gamla hus att besöka.

En resa till Fauske bjuder på lite av varje, men naturen står alltid i centrum. Njut av den vackra naturen och den trevliga staden, där du genast känner dig välkommen. Den bästa tiden på året att resa hit är på våren och sommaren, då området är som vackrast.

Scandic Fauske Hotel
Scandic Fauske Hotel
3 out of 5
Storgata 82, Fauske, 8200
Priset är 1 364 kr per natt mellan 2 sep. och 3 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Fauske. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Läs recensioner ...
3,8/5 Good! (384 recensioner)
"Trevlig och hjälpsam personal, tsck!"

Recension från 14 juli 2019

Scandic Fauske Hotel
Lundhøgda Camping og Motell
Lundhøgda Camping og Motell
2 out of 5
Lundveien 62, Fauske, Nordland, 8206
Detta vandrarhem ligger i Fauske. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och rumsservice. Läs recensioner skrivna av gäster som har bott ...
3,3/5 (23 recensioner)
En ok camping och stugby
"Fint läge med utsikt. Tyvärr väldigt tråkigt väder med regn och kyla. Bra stuga med dusch och toalett och ett pentry som fungerafe bra för matlagning. Saknades dock städutrustning i stugan. Fanns bastu som ingick i rumshyran, dock ett påvert omklädningsrum och dusch som inte rymde mer än max två ..."

Recension från 26 juli 2019

Lundhøgda Camping og Motell
Jakobsbakken Mountain Resort
Jakobsbakken Mountain Resort
3.5 out of 5
Jakobsbakken 14, Fauske, Nordland, 8230
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Fauske. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Läs recensioner skrivna av gäster ...
Jakobsbakken Mountain Resort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Arctic Seasport
Arctic Seasport
3.5 out of 5
Vei 1487, Bodo, 8050
Priset är 2 514 kr per natt mellan 16 aug. och 17 aug.
Denna stuga har 3,5 stjärnor och ligger i Bodo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, flygtransfer och terrass. Läs recensioner skrivna av gäster som har bott ...
3/5 (2 recensioner)
Notti da incubo
"Abbiano prenotato due notti per un totale di € 300,00,pagamento anticipato al nostro arrivo iniziano le disavventure, ci chiedono €35,00 per le lenzuola e gli asciugamani (questo particolare che nel prezzo non era previsto lenzuola e asciugamani non era specifica da nessun parte). Arriviamo in camera ..."

Recension från 24 okt. 2019

Arctic Seasport
Saltstraumen Brygge
Saltstraumen Brygge
3 out of 5
Saltstraumen Brygge, Bodo, 8056
Priset är 3 084 kr per natt mellan 14 aug. och 15 aug.
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Bodo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och marina. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
4,3/5 Excellent! (131 recensioner)
"Toppen ställe för fiske antingen från land eller båt!"

Recension från 6 sep. 2019

Saltstraumen Brygge
Pluscamp Saltstraumen
Pluscamp Saltstraumen
3.5 out of 5
6 Kapstøveien, Bodo, Nordland, 8056
Denna stuga har 3,5 stjärnor och ligger i Bodo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
"Koslig og rene hytter. Kjempe hyggelig personal som la mye til rette med sein i sjekk og tidlig utsjekking"

Recension från 17 feb. 2020

Pluscamp Saltstraumen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Fauske

Städer nära Fauske