Billiga hotell - Eksjö

Se alla 11 hotell i Eksjö

Nya recensioner i Eksjö

Dölj innehåll

Begränsa din sökning

Reseguide: Hotell Eksjö

Hotell Eksjö: Eksjö ligger mitt på det småländska höglandet. Här finns mycket att se och göra för hela familjen, men det går också utmärkt att bara ströva omkring bland de gamla husen mitt i stan. Bo på något mysigt hotell, traditionellt pensionat eller varför inte hyra en stuga eller bo på camping.

Historiskt boende

Eksjö omnämndes redan på 1300-talet som tingsplats och platsen fick sina stadsrättigheter i början på 1400-talet. Den medeltida staden låg 500 meter sydväst om dagens centrum, men den brändes ned i samband med ett fälttåg på 1500-talet. Staden byggdes strax upp igen och då placerades den där den ligge i dag. På 1800-talet brann delar av staden igen och fick efter det sin nya stadsplan.

Militärstaden

Eksjö har militära traditioner sedan 1400-talet. Många tänker på Ränneslätt och Smålands husarregemente i samband med staden. Ränneslätt ligger alldeles i närheten av Eksjö och är ett av landets äldsta militära övningsfält. Det används fortfarande och i dag huserar Göta ingenjörsregemente där. Den militära verskamheten är förlagd i Eksjö garnisor som ligger strax norr om stadskärnan. Här finns Göta ingenjörsregemente (Ing 2), Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, delar av Försvarsmaktens logistik och Norra Smålandsgruppen.

Övernattningar och aktiviteter i staden

Gamla stan i Eksjö består av ringlande kullerstensgator och gamla trähus. Husen som finns kvar är främst från 1600- och 1700-talen och flera av dem är byggnadsminnesförklarade. Stora delar av Gamla stan är k-märkt och den är ett fint exempel på hur städer kunde se ut förr i tiden. Mitt i Gamla stan ligger Eksjö museum som bland annat visar konst och har en vacker gård invid ån. Inte långt från Eksjö museum ligger hembygdsgården med stora samlingar av bland annat verktyg, hantverk och inredning. Vid Stora Torget ligger Eksjö kyrka, en vacker kyrka som uppfördes i slutet av 1800-talet på samma plats som en äldre kyrka. Vid torget ligger också stadshotellet.

Omgivningarna

Eksjö ligger omgiven av varierande natur och mitt i ett intressant landskap. Här finns gott om vandringsleder och cykelleder. Prova exempelvis Albert Engströmleden och cykla genom genuint småländska omgivningar, och besök Engströmsgården och lanthandeln i Hult. Om du är intresserad av fiske finns det mängder av sjöar och åar att välja mellan. Fiskekort kan du köpa av Eksjö fiskeklubb och det gäller i flera sjöar. Ett spännande naturminne att besöka är Skurugata. Det är en 800 meter lång ravin med en bredd på mellan sju och 24 meter. Klippväggarna är på sina ställen upp till 35 meter höga. Stigen utgår bland annat från Skuruhatt som är en av Smålands högsta punkter. Stadiga skor och oömma kläder rekommenderas.

För barn

I Mariannelund i närheten av Eksjö spelades flera av Astrid Lindrens filmer in. I trakten finns många platser som kan vara kul att besöka i samband med filmerna och böckerna. Här finns exempelvis ett filmhus för barn med information om inspelningsplatserna och hur inspelningarna gick till. Strax utanför Eksjö ligger Skedhults friluftsområde som är mycket populärt bland familjer och barn. Här finns möjligheter till golf, vandringar, picknick och mycket mer. Inte allt för långt bort finns också en älgpark. Runt om staden finns också gott om badsjöar, så många att det kan gå att hitta en alldeles egen plats!

Hotellbokning: Eksjö

Sök efter hotell som passar dig i Eksjö; du hittar snabbt och enkelt övernattning på ett lyxigt eller billigt hotell i Eksjö med någon av våra sökfunktioner:

  • Använd kartan för att hitta hotell i de områden i Eksjö som du föredrar.
  • Använd filtren för att välja specifika områden, faciliteter eller hotellkedjor. Du kan även välja stjärngradering, från enkla 1-stjärniga hotell till 5-stjärniga lyxhotell.
  • Ange dina resedatum för att se våra bästa erbjudanden och billiga hotell i Eksjö när du planerar att resa.

På Expedia kan du även boka flyg till @{region Du kan också boka hyrbil i Eksjö. Gör det lätt för dig och boka flyg och bil samtidigt - på Expedia.

false