Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Alicante

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Dec 20, 2018

Tack

Oct 16, 2018

Smidigt och bra att åka med

Aug 8, 2018

Gammalt plan....

Flyg till Alicante

Alicantes flygplats ligger i Elx, 9 kilometer söder om Alicante i Spanien. Nästan 80 procent av alla passagerarflyg som trafikerar flygplatsen är internationella, med störst trafik till och från Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. En anledning till flygplatsens snabba tillväxt är att Ryanair sedan 2007 flyger via Alicante och idag står för en tredjedel av flygplatsens ungefär nio miljoner resenärer per år.

Med buss eller tåg tar du dig lätt till Alicante eller till närbelägna städer som Benidorm och Torrevieja. Flygplatsen ligger även väldigt nära Medelhavskusten med sol- och badparadis som Arenals del Sol.

Flyg till och från Alicantes flygplats

Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga flyg till och från Alicante. Förutom direktflyg från en mängd stora städer i Europa går det även att flyga direkt från Stockholm, Göteborg, Skavsta och Västerås (beroende på säsong). Så varför inte ta chansen att lätt och smidigt förflytta dig till Medelhavskustens blåa vatten och varma vindar? Naturligtvis går det även fint att flyga vidare, antingen inom Spanien där Madrid och Barcelona är de stora destinationerna, eller internationellt. Sammanlagt är det ett 40-tal flygbolag som trafikerar flygplatsen, exempelvis SAS, Norwegian och Ryanair.

Tack vare de smidiga transporterna tar du dig lätt till och från flygplatsen och det finns många fina och turistvänliga hotell på nära håll. I Alicante kan du njuta av kustlivet längs Medelhavet och uppleva Spanien från dess bästa sida. Här finns massor att se och göra och gott om badmöjligheter och trevliga restauranger.

Att göra på Alicantes flygplats

Alicantes flygplats är en stor internationell flygplats och här finns mycket att göra. För den shoppingsugne finns massor av butiker för olika smaker och intressen och det går dessutom att få manikyr, pedikyr eller ansiktsbehandlingar i väntan på planet. Det finns även apotek, taxfree-butiker och delikatessaffärer.

Känner du dig sugen på något att äta finns det en mängd restauranger, från välkända kedjor som Burger King och Subway till klassiska spanska tapas-barer. Vill du i stället fika finns det en choklateria där du kan njuta av varm härlig choklad som du doppar söta churros i och ett flertal kaféer, bland annat amerikanska Starbucks. Det finns även en sportpub med många olika typer av öl som på morgonen bjuder på klassisk engelsk frukost. Har du bråttom eller kommer till flygplatsen mitt i natten finns den en mängd automater där du kan köpa något att äta eller dricka.

Fler tjänster på Alicantes flygplats

Vill du ta bilen direkt från flygplatsen finns det många välkända biluthyrningsfirmor att välja mellan, som Avis, Europcar, Sixt och Hertz. Det finns även en VIP-lounge med catering, tidningar, tv, datorer och spel för barnen.

WiFi finns i hela flygplatsterminalen och de första femton minuternas surfning är gratis. På flera ställen på flygplatsen finns dessutom maskiner där du kan skriva ut dokument och där du även kan ladda din mobiltelefon. Naturligtvis finns det också resebyråer, en turistbyrå, uttagsautomater och ett växlingskontor.

Populära flyg till Alicante

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.