Billiga flygbiljetter till Åre

Förslag på billiga flygresor till Åre

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 550 kr för enkelflyg och 1 038 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS

Om Åre

Flyg till Åre

Du kan leta efter flygbiljetter till Åre med hjälp av Expedia. Du väljer själv vilken flygplats som passar dig bäst. Åre/Östersund flygplats ligger ca 50 minuter från Åre. Sommartid går det direktflyg till Åre från Bromma, Arlanda och Umeå. Du kan även välja att flyga till Værnes flygplats i Norge som ligger 1 timme och 45 minuter från Åre. På grund av områdets starka skidturism kan det vara enklare att hitta direktflyg och flygresor vintertid. Oavsett när du väljer att resa ser Expedia till att du hittar billiga flyg.

Åre ligger i västra Jämtland, cirka 10 mil från Östersund. Med Expedia hittar du en billig hyrbil i Åre så att du fritt kan utforska området. Det finns mycket fin natur att se och uppleva runt om staden, oavsett årstid. Vissa platser kan dock vara stängda eller ha kortare öppettider sommartid, så kontrollera i förväg för att undgå att bli besviken. Sedan är det bara att boka ditt flyg!

Bo och äta i Åre

Letar du efter hotell i Åre? Du hittar olika boenden här. Förutom hotell finns det vandrarhem, fjällstationer, stugor, lägenheter och camping. Välj och vraka efter tycke och smak. Apropå smak finns det även många platser att äta på när det är dags. Om du vill prova jämtländska delikatesser finns det restauranger som gör dig till viljes. Är du hellre ute efter en smarrig smörgås och ett trevligt kafé finns även det inom räckhåll. Kanske är det nygräddade våfflor som lockar mest?

Åre vintertid

Vintertid finns det naturligtvis ett stort utbud av skidåkning. Åres skidsystem har över 100 nerfarter, så det finns något för nybörjaren så väl som den inbitna alpinfantasten. Om du hellre åker på längden finns det preparerade längdspår i en vit och rogivande miljö. Om du vill variera dig från skidåkningen kan du prova på att rida, gå på snöskovandring eller åka skoter. Och självklart blir det after ski på kvällen, om du vill och vågar.

Åre sommartid

Om du reser till Åre på sommarhalvåret kan du upptäcka fjällvärlden till fots, med cykel eller från hästryggen. Om du gillar att cykla utför kommer du att älska Åre bike park. Här kan du boka cykel och låna skyddsutrustning så att du har allt du behöver för att kasta dig ut för branterna. När du har cyklat klart för dagen eller behöver en paus finns det möjlighet till det på ett av de närliggande kaféerna. Om du föredrar att ta dig fram till fots kan du till exempel vandra längs en pilgrimsled.

St Olavsleden

Olav Haraldsson landsteg i Selånger strax utanför Sundsvall år 1030 efter flera år i landsflykt. Hans mål var att gå med sin här till Norge för att kristna landet och ta tillbaka kungatronen. Dessvärre stupade Olav i ett fältslag, och därefter fördes kroppen till dåvarande Nidaros, som vi idag känner bättre som Trondheim. När den vackra Nidarosdomen stod färdig började platsen locka pilgrimer från hela Europa. Nu ska du boka din resa till Åre och ta del av en historisk vandringsled.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Åre

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 550 kr för enkelflyg och 1 038 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS