Billiga flygbiljetter till Åre

Förslag på billiga flygresor till Åre

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 698 kr för enkelflyg och 1 437 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Åre

Flyg till Åre

Du kan leta efter flygbiljetter till Åre med hjälp av Expedia. Du väljer själv vilken flygplats som passar dig bäst. Åre/Östersund flygplats ligger ca 50 minuter från Åre. Sommartid går det direktflyg till Åre från Bromma, Arlanda och Umeå. Du kan även välja att flyga till Værnes flygplats i Norge som ligger 1 timme och 45 minuter från Åre. På grund av områdets starka skidturism kan det vara enklare att hitta direktflyg och flygresor vintertid. Oavsett när du väljer att resa ser Expedia till att du hittar billiga flyg.

Åre ligger i västra Jämtland, cirka 10 mil från Östersund. Med Expedia hittar du en billig hyrbil i Åre så att du fritt kan utforska området. Det finns mycket fin natur att se och uppleva runt om staden, oavsett årstid. Vissa platser kan dock vara stängda eller ha kortare öppettider sommartid, så kontrollera i förväg för att undgå att bli besviken. Sedan är det bara att boka ditt flyg!

Bo och äta i Åre

Letar du efter hotell i Åre? Du hittar olika boenden här. Förutom hotell finns det vandrarhem, fjällstationer, stugor, lägenheter och camping. Välj och vraka efter tycke och smak. Apropå smak finns det även många platser att äta på när det är dags. Om du vill prova jämtländska delikatesser finns det restauranger som gör dig till viljes. Är du hellre ute efter en smarrig smörgås och ett trevligt kafé finns även det inom räckhåll. Kanske är det nygräddade våfflor som lockar mest?

Åre vintertid

Vintertid finns det naturligtvis ett stort utbud av skidåkning. Åres skidsystem har över 100 nerfarter, så det finns något för nybörjaren så väl som den inbitna alpinfantasten. Om du hellre åker på längden finns det preparerade längdspår i en vit och rogivande miljö. Om du vill variera dig från skidåkningen kan du prova på att rida, gå på snöskovandring eller åka skoter. Och självklart blir det after ski på kvällen, om du vill och vågar.

Åre sommartid

Om du reser till Åre på sommarhalvåret kan du upptäcka fjällvärlden till fots, med cykel eller från hästryggen. Om du gillar att cykla utför kommer du att älska Åre bike park. Här kan du boka cykel och låna skyddsutrustning så att du har allt du behöver för att kasta dig ut för branterna. När du har cyklat klart för dagen eller behöver en paus finns det möjlighet till det på ett av de närliggande kaféerna. Om du föredrar att ta dig fram till fots kan du till exempel vandra längs en pilgrimsled.

St Olavsleden

Olav Haraldsson landsteg i Selånger strax utanför Sundsvall år 1030 efter flera år i landsflykt. Hans mål var att gå med sin här till Norge för att kristna landet och ta tillbaka kungatronen. Dessvärre stupade Olav i ett fältslag, och därefter fördes kroppen till dåvarande Nidaros, som vi idag känner bättre som Trondheim. När den vackra Nidarosdomen stod färdig började platsen locka pilgrimer från hela Europa. Nu ska du boka din resa till Åre och ta del av en historisk vandringsled.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Åre?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja att landa på. Åre har bara en enda, Östersund (OSD-Are).
Kan jag flyga till Åre?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Åre. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän krävs vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Åre?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Åre kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Åre med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Åre kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Åre?
OSD är den enda stora flygplatsen nära Åre. Innan du flyger dit kanske du vill lära dig lite mer om flygplatsen, till exempel att den är belägen cirka 75 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Åre?
Det finns 3 flygbolag som erbjuder flyg till Åre, från 3 flygplatser runtom i världen, så ditt nästa äventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Åre?
SAS driver majoriteten av flygen till Åre, och ett SAS-flyg med Stockholm som avreseort är ett populärt alternativ för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Åre?
Att organisera en oförglömlig semester i Åre är inga problem när det finns 44 direktflyg att välja mellan per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Åre från?
Flygen till Åre från Stockholm, SoFo och Grödinge är de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Åre?
Var du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Åre tar resan cirka 1 timme och 9 minuter. Ett flyg från SoFo brukar nå fram på 59 minuter. Om du har Grödinge som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 59 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Åre?
Vi har alla stött på några lyckostar som på något sätt kan få tag i otroligt billiga biljetter vart de än ska resa. Kan du gissa hur de gör? De dröjer inte till sista stund med att boka. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden är att titta på flera olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats kan du till exempel ta reda på om du kan hitta lägre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Sist men inte minst kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Åre?
Beroende på var du stiger ombord kan ditt flyg till Åre vara lätt avklarat eller ta lite längre tid. Här presenterar vi ett par tips som kanske hjälper dig att komma igång med resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument, dina kreditkort samt viktiga mediciner du tar. Härnäst vill du sannolikt ha någon sorts underhållning under flygresan. Någonting intressant att läsa och en dator som du har laddat med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du räknar med att ta en tupplur kan ett uppblåsbart nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Slutligen bör du inte glömma att lämna plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla stora flaskor med schampo och hårgelé i bagaget du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och brandfarliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är inte mer komplicerad än rätt klädval. När du klär dig i lager är du förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du klarar av att hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Högklackade skor och vandringskängor gör du bäst i att lämna i dina incheckade väskor, även om det normalt är ditt favoritpar. Välj istället heltäckande skor med flat sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, skulle kunna uppstå under längre flygturer. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Åre?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har samlat ihop en lista med behändiga tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödiga problem. Sedan är det full fart mot Åre.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal kommer först att försäkra sig om att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan fortsätta igenom. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Efter detta är det tid för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel mynt, att åka genom röntgenmaskinen. Proceduren går enklare om du gör dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Under en kort stund måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din bärbara dator, din mobil och övrig elektronik ska också passera genom skannern.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går fint. Om förpackningen bara rymmer upp till 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den på flyget.
  • Det kan hända att du dessutom måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara praktiskt att gå i skor som är lätta att ta av och på.
  • Försök inte ta med dig förbjudna saker i handbagaget. Om du tänker ha vassa eller spetsiga föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Åre
Ankomstflygplats
Are
IATA-kod för ankomstflygplats
OSD
Destination
Östersund
Pris tur-och-retur
1 437 kr

Populära flyg till Åre

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 698 kr för enkelflyg och 1 437 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines