Förslag på billiga flygresor till Berlin


Dölj

Om Berlin

Flyg till Om Berlin

Från Sverige går det endast att flyga direkt till Berlin från Stockholm, men då finns det å andra sidan gott om billiga flyg att välja mellan. Beroende på vilket flygbolag du väljer landar du antingen på Berlin Tegel-flygplatsen eller Berlin-Schönefeld-flygplatsen, som båda ligger på smidigt avstånd till centrum. Bor du närmare Köpenhamn än Stockholm går det också direktflyg därifrån till båda flygplatserna.

Flygresor från Stockholm tar cirka en och en halv timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Köpenhamn kan räkna med att flyget tar omkring en timme. När du väl har landat kommer du snabbt in till Berlin tack vare Tysklands effektiva transportsystem.

Tysklands härliga huvudstad

Berlin är en stad som kokar av kreativitet och livsglädje. Staden har rykte om sig att vara en av världens främsta när det gäller nattliv och kultur, och det tar inte lång tid i Berlin innan man förstår varför. Den som gillar klassisk musik kan välja mellan tre olika operahus och de världsberömda Berlinerfilharmonikerna, medan nattugglor får dansa natten lång på trendiga klubbar inhysta i gamla industrilokaler.

Är det sevärdheter du är ute efter har Berlin, trots den stora förstörelsen under andra världskriget, mycket att erbjuda. Börja vid triumfbågen Brandenburger Tor och gå sedan vidare till den glaskupolsprydda riksdagen och stadsparken Tiergarten.

Precis intill parken hittar du Förintelsemonumentet, ett enormt monument bestående av 2 711 betongpelare tillägnat judarna som mördades under förintelsen. Detta monument och ett antal museer i Berlin vittnar om en mörk period i mänsklighetens historia och är viktiga att uppleva.

Vill du ha ett fågelperspektiv över staden ska du bege dig till TV-tornet vid Alexanderplatz. Tornet är 368 meter högt och från den stilla snurrande restaurangen på 307 meters höjd kan du en klar dag se hela fyra mil bort.

Flyg till Berlin Tegel-flygplatsen

Berlin Tegel är Berlins huvudflygplats och det är också här de flesta internationella flygen landar. Med dess läge endast åtta kilometer från centrum ligger den smidigt till för både affärsresenärer och turister.

Från flygplatsen tar det bara 20 minuter med expressbuss in till staden, men du kan också välja att ta bussen till ett antal olika transportnav för vidare resa med tunnelbana eller tåg. Faller inte detta i smaken går det förstås också bra att hyra bil på flygplatsen för den korta färden in till centrum.

Flyg till Berlin-Schönefeld-flygplatsen

Berlin-Schönefeld ligger i gamla Östberlin cirka 18 kilometer från centrala Berlin. Från flygplatsen finns det ett antal transportalternativ för den som vill ta sig in till staden på snabbast möjliga sätt. Som man kan förvänta sig av Tyskland finns det välfungerande kollektivtrafik med både regionaltåg och speciella flygbussar.

Området runt Berlin är väl värt att se, så har du planerat in en längre vistelse kan det vara en god idé att hyra en bil. Då kan du slå två flugor i en smäll och göra det lätt att ta sig in till centrum samtidigt som du får möjlighet att ge dig ut på sightseeing utanför stadens gränser.


Utforska Berlin

Ska du åka till Berlin? Utforska Berlin med Expedias reseguider och erbjudanden för att hitta de bästa hotellen, hyrbilarna, aktiviteterna, paketrabatterna och mycket annat!

Andra flygplatser i närheten

  • Tegel (TXL)
  • Schönefeld (SXF)