Billiga flygbiljetter till Berlin

;

Förslag på billiga flygresor till Berlin

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 299 kr för enkelflyg och 648 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
easyJet

Flyg till Berlin

Från Sverige går det att flyga direkt till Berlin från Stockholm och Göteborg, och det finns gott om billiga flyg att välja mellan. Beroende på vilket flygbolag du väljer landar du antingen på Berlin Tegel eller Berlin Schönefeld, två flygplatser som båda ligger på smidigt avstånd till centrum. Bor du närmare Köpenhamn än Stockholm går det också direktflyg därifrån till båda flygplatserna.

Flygresor från Stockholm tar cirka en och en halv timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Köpenhamn kan räkna med att flyget tar omkring en timme. När du väl har landat kommer du snabbt in till Berlin tack vare Tysklands effektiva transportsystem.

Flyg till Berlin Tegel-flygplatsen

Berlin Tegel är Berlins huvudflygplats och det är också här de flesta internationella flygen landar. Med dess läge endast åtta kilometer från centrum ligger den smidigt till för både affärsresenärer och turister att ta sig in till sitt hotell i Berlin. Från flygplatsen tar det bara 20 minuter med expressbuss in till de centrala delarna av staden, men du kan också välja att ta bussen till ett antal olika transportnav för vidare resa med tunnelbana eller tåg. Faller inte detta i smaken går det förstås också bra att hyra bil på flygplatsen för den korta färden in till centrum.

Flyg till Berlin-Schönefeld-flygplatsen

Berlin-Schönefeld ligger i gamla Östberlin cirka 18 kilometer från centrala Berlin. Från flygplatsen finns det ett antal transportalternativ för den som vill ta sig in till staden på snabbast möjliga sätt. Som man kan förvänta sig av Tyskland finns det välfungerande kollektivtrafik med både regionaltåg och speciella flygbussar.

Området runt Berlin är väl värt att se, så har du planerat in en längre vistelse kan det vara en god idé att hyra en bil. Då kan du slå två flugor i en smäll och göra det lätt att ta sig in till centrum samtidigt som du får möjlighet att ge dig ut på sightseeing utanför stadens gränser.

Tysklands härliga huvudstad

Berlin är en stad som kokar av kreativitet och livsglädje. Staden har rykte om sig att vara en av världens främsta när det gäller nattliv och kultur, och det tar inte lång tid i Berlin innan man förstår varför. Den som gillar klassisk musik kan välja mellan tre olika operahus och de världsberömda Berlinerfilharmonikerna, medan nattugglor får dansa natten lång på trendiga klubbar inhysta i gamla industrilokaler.

Är det sevärdheter du är ute efter har Berlin, trots den stora förstörelsen under andra världskriget, mycket att erbjuda. Börja vid triumfbågen Brandenburger Tor och gå sedan vidare till den glaskupolsprydda riksdagen och stadsparken Tiergarten. Precis intill parken hittar du Förintelsemonumentet, ett enormt monument bestående av 2 711 betongpelare tillägnat judarna som mördades under förintelsen. Detta monument och ett antal museer i Berlin vittnar om en mörk period i mänsklighetens historia och är viktiga att uppleva.

Vill du ha ett fågelperspektiv över staden ska du bege dig till TV-tornet vid Alexanderplatz. Tornet är 368 meter högt och från den stilla snurrande restaurangen på 307 meters höjd kan du en klar dag se hela fyra mil bort.

Vanliga frågor och svar

Kan jag flyga till Berlin?
Gör din flygresa till Berlin så smidig som möjligt genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad på aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Berlin?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Berlin kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Berlin med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Berlin kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Berlin?
När du lämnar BER börjar ditt äventyr i Berlin på riktigt. Stadens huvudflygplats ligger omkring 20 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Berlin?
Det finns totalt 52 flygbolag som ansluter Berlin till 135 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Berlin?
British Airways driver en stor del av flygen till Berlin, och att resa med ett British Airways-flyg från London är det populäraste sättet att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Berlin?
Det går vanligtvis 1 667 direktflyg till Berlin per vecka, så du kommer att landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Berlin från?
Många av de populäraste flygen till Berlin avgår från flygplatserna i Altstadt, Gamla stadskärnan och Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Berlin?
Vilken stad du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Altstadt till Berlin brukar resan ta 1 timme och 8 minuter. En flygresa från Gamla stadskärnan brukar vara framme på uppemot 2 timmar och 4 minuter. Om du har Centrum som avreseort kan du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 41 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Berlin?
Avvakta inte till precis innan avresan innan du bokar dina flygbiljetter. Det tipset har du nog fått höra från många vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg får du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är vanligtvis lägre. Du skulle också kunna utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att flyga till en mindre flygplats. Slutligen ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vad priserna brukar vara kan du slå till omedelbart om du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De allra bästa erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Berlin?
Om du inte är redo kan en resa med flyg verka utmanande, men du kan ta det lugnt. Du behöver bara följa de här tipsen, så kan du börja din resa till Berlin på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli helt stressfri, om du har rätt packning. Först och främst ska du packa med ett klädombyte, en bra bok och lite toalettartiklar, såsom en hårborste och läppbalsam. Därefter bör du lämna plats i väskan för en surfplatta med laddare, mediciner du behöver och kanske en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst ska du komma ihåg att packa med ditt pass, dina resedokument och lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med ej tillåtna saker varierar mellan olika flygbolag, men normalt gäller regeln att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår till exempel borrar, bestick, sprejburkar och bränsle. Idrottsutrustning som pilbågar och pilar eller andra objekt som skulle kunna skada resten av passagerarna, till exempel batonger och skjutvapen, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så avslappnad som möjligt, så välj att ha på dig ventilerande plagg och kom ihåg att packa med dig en extra tröja, för om det skulle bli svalt i kabinen. Ta alltid på dig välsittande skor med plan sula, eftersom fötterna kan bli lite svullna i luften. Lämna dina högklackade skor och tunga kängor i det incheckade bagaget.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos (DVT) kan uppstå under långa flygturer. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par bra stödstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Berlin?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir resan till Berlin betydligt smidigare. Har har vi samlat ihop ett par behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Se till att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst är det dags för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel mynt, att passera igenom röntgenmaskinen. Proceduren går snabbare om du förbereder dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Elektronik, till exempel mobiler och surfplattor, måste också passera genom maskinen. Men du behöver inte oroa dig. Du är snart online igen.
  • Tandkräm, hårsprej och övriga vätskor och geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du måste ta av dig skorna och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara en god idé att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa eller spetsiga föremål ombord på flyget. Om du tvunget måste ha med dem under semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Berlin
Ankomstflygplats
Brandenburg
IATA-kod för ankomstflygplats
BER
Destination
Berlin
Pris tur-och-retur
1 373 kr

Populära flyg till Berlin

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 299 kr för enkelflyg och 648 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings