Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Bratislava

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Bratislava

Flyg till Bratislava

Bratislava är Slovakiens huvudstad, men är trots det en ganska liten stad – endast 400 000 invånare bor här. Men låt dig inte luras av storleken. Här finns sevärdheter så det räcker och blir över och att resa till Bratislava passar utmärkt om du vill uppleva äkta centraleuropeisk skönhet.

Ett sätt att ta dig till staden är om du bokar flygbiljetter till Bratislava flygplats, även kallad Milan Rastislav Štefániks flygplats. Du hittar många billiga flyg till Bratislava året runt från Stockholm, Göteborg och Malmö, men de flesta inkluderar byten. Enklare är kanske att boka direktflyg till Wien och därifrån ta buss från flygplatsen eller tåg från stadens tågstation.

Att göra i Bratislava

Du kan börja ditt besök i staden med att promenera genom Michaelsporten, den gamla stadsporten från 1300-talet, och därifrån bege dig till någon av staden alla historiska byggnader. Det gotiska St. Martin med sin 300 kilos kungakrona, barockpalatset Palffy och ärkebiskoparnas rosa palats Primciálny – här finns allt på promenadavstånd. Letar du boende i Bratislava finner du de flesta i centrum.

Om magen kurrar kan du slå dig ner på någon av de intressanta restaurangerna som finns runt om i stadskärnan, allt ifrån italiensk lyx till mexikansk hetta. Är du intresserad av det slovakiska köket så måste du testa nationalrätten brynzové halušky – gnocchi med en sås av fårost, garnerad med knaperstekt bacon. Andra lokala specialiteter är gulaschgrytan och halusky. Eller varför inte slå dig ner på en gemytlig pub och avnjut en äkta slovakisk, kall öl?

Flygresor till Bratislava flygplats

Flyg till Bratislava flygplats och upplev Slovakiens charmiga huvudstad vid kanten av floden Donau. Flygplatsen ligger ungefär 9 kilometer nordöst om staden och är den största internationella flygplatsen i landet. Det går flera flygresor till Bratislava året om. Här landar och avgår internationella flyg såväl som inrikesflyg.

Om du planerar att hyra bil i Bratislava kan du göra det direkt på flygplatsen. En välskyltad motorväg länkar samman flygplatsen med huvudstaden, vilket gör det enkelt att köra bil här. Föredrar du att åka kollektivt så hittar du en bussterminal i avgångshallen med regelbundna avgångar. Du kan även välja att åka taxi från flygplatsen. Flera taxibolag finns representerade i ankomsthallen.

Att göra på Bratislava flygplats

På flygplatsen finns ett bra utbud av restauranger och affärer i väntan på flyget. I de prisvärda tax free-affärerna kan du handla allt ifrån godis och väldoftande parfym till souvenirer att ta hem till nära och kära. Caféer finns det gott om, och en och annan restaurang som erbjuder matigare alternativ.

I terminalerna finns det även tillgång till Wi-Fi, stationer där du kan ladda din mobil och har du någon funktionsnedsättning så erbjuder flygplatsen gratis assistans när du befinner dig på flygplatsområdet. Har du precis landat kan du bege dig till turistinformationen där du får tips och broschyrer om vad du kan göra under ditt besök i staden. Reser du med barn finns det även två lekrum att tillgå.

Information om flyg till Bratislava

Destinationens flygplats M.R.Stefanika
IATA-kod för ankomstflygplats BTS
Destination Bratislava