Billiga flygbiljetter till Bremen

Förslag på billiga flygresor till Bremen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 313 kr för enkelflyg och 1 990 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
KLM
KLM
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa

Om Bremen

Flyg till Bremen

Bremen är en Tysklands tionde största stad och en av de större städerna i norra Tyskland. Bremens flygplats domineras av inrikesflyg och beroende på var man flyger från kan det vara nödvändigt att flyga via någon av Tysklands större flygplatser, som t.ex. Berlin, München eller Frankfurt, men det finns även direktflyg till Bremen från Nyköping och Köpenhamn. Den här charmiga staden utmed Weserfloden har dock mycket att erbjuda besökare så boka ditt flyg till Bremen och upptäck en av norra Tysklands mysigaste och trevligaste städer.

Bremen, med sin befolkning på cirka en halv miljon, är en populär destination för såväl weekendresor som dagsturer när man befinner sig på genomresa i norra Tyskland. Med Hamburg, Hannover, södra Danmark och den holländska gränsen en kort bilresa bort befinner sig Bremen mitt i en mycket populär turistregion som lockar semesterfirare från framförallt norra Europa, men även resten av världen. Flyg till Bremen eller en av de närliggande städerna och bila runt i en av Tysklands mest pittoreska regioner.

Flyg till Bremen från svenska flygplatser

De flesta flygresor till Bremen från Sverige kräver mellanlandningar, men man bör ha i åtanke att man kan flyga direkt till Bremen från Nyköping med Ryanair och med SAS från Köpenhamn, vilket kan underlätta ens flygresa avsevärt – oavsett om man ska till Bremen på affärsresa eller en romantisk cityresa över helgen – och dessa direktflyg tar inte mer än dryga timmen. Lufthansa tar en till Bremen via Frankfurt från Stockholm på cirka fyra timmar, vilket är en av de smidigaste flyganslutningarna från Sverige. SAS anslutningar via Köpenhamn är också smidiga och effektiva.

Det kan även löna sig att kolla flyg till närliggande städer i regionen och boka en hyrbil; man kör till Bremen på under en timme från Hannover och Hamburg, så det kan löna sig tidsmässigt om man ändå kommer att behöva hyrbilen under sin resa. Man kan enkelt hitta en billig flygresa till regionen med Germanwings och SAS, så se till att göra gott om research innan du bokar din flygbiljett till Bremen.

Flyg till City Airport Bremen

Det är enkelt att ta sig till och från City Airport Bremen, eller Bremen Flughafen som den kallas lokalt. Flygplatsen ligger cirka 3 kilometer sydväst om Bremens innerstad och man tar sig enkelt dit med den lokala kollektivtrafiken så om du inte behöver en hyrbil under din resa till Bremen tar spårvagnslinje 6 via universitetet, centrum och centralstationen dig till och från flygplatsen på 15-30 minuter för en riktigt billig peng. Spårvagnen är utan tvekan det enklaste och smidigaste sättet att ta sig till centrala Bremen från flygplatsen.

Om du däremot ska till andra delar av staden eller regionen går busslinje 52 till Kuchting och Kattenturm, och det finns långdistansrutter som går västerut via Bremens flygplats. Om du har bilen med dig och ska flyga från Bremen finns det gott om parkering på flygplatsen som enkelt kan bokas i förväg online. Har man inte sin egen bil kan man givetvis boka en rad olika hyrbilsfirmor, med hämtning på Bremens flygplats, om man ändå räknar med att behöva en bil under sin vistelse i Bremen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Bremen?
Om du reser med flyg behöver du inte lista ut vilken flygplats du ska välja att landa på. Bremen har bara en enda, Bremen (BRE).
Hur långt från centrala Bremen ligger Bremen (BRE)?
BRE ligger endast en kort taxiresa från livet och rörelsen i Bremen. När du anländer till flygplatsen är du 3 kilometer från stadens centrum.
Kan jag flyga till Bremen?
Läs våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Bremen. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs när du anländer.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Bremen?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Bremen kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Bremen med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Bremen kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Bremen?
Bremen (BRE) är huvudflygplatsen i Bremen. Innan du tar flyget dit kan det vara en god idé att lära dig mer om flygplatsen, såsom att den ligger cirka 3 kilometer utanför stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Bremen?
Bremen hanterar flyg från 10 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 22 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Bremen?
Flygen till Bremen flygs framför allt av Lufthansa. De flesta av flygresorna hit har Isarvorstadt som avreseort, och Lufthansa är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Bremen?
Det är mycket lättare att flyga till en ny destination om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du ska åka till Bremen kan du känna dig trygg över att det går ungefär 174 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Bremen från?
Många som reser med flyg till Bremen stiger på planet från en flygplats i Altstadt, Centrum eller Isarvorstadt.
Hur lång tid tar flyget till Bremen?
Om du flyger från Altstadt kommer du att vara i luften uppemot 1 timme och 2 minuter innan du anländer till Bremen. Från flygplatsen i Centrum tar flygresan omkring 1 timme och 1 minut, medan flygtiden från Isarvorstadt är 1 timme och 10 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Bremen?
Dröj inte till precis innan avresan med att boka flygresan. Detta tips har du nog fått höra från många vana resenärer. Genom att boka långt i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är vanligtvis lägre. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om ditt resmål har mer än en flygplats. Priserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Bremen?
Vi har sammanställt all information du behöver för att resan ska bli så enkel som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja upptäcka allt vad Bremen har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekväm flygtur är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, resedokument, bankkort och alla viktiga mediciner. Därefter ska du koma ihåg att ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, till exempel en surfplatta eller en spännande bok. Det kan även vara en bra idé att packa med dig laddare, öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst får du inte glömma att lämna plats i väskan för några toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med otillåtna saker skiljer sig mellan de olika flygbolagen, men en allmän regel är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår exempelvis rakblad, skruvmejslar, bränsle och blekmedel. Idrottsutrustning som golfklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, såsom ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att vara så avslappnad som möjligt, så ha på dig plagg som andas och kom ihåg att ta med en mysig tröja, eftersom det kan bli lite svalt ombord på flyget. Ta alltid på dig välsittande skor med platt sula, eftersom fötterna kan bli lite svullna under flygturen. Lämna dina högklackade skor och vandringskängorna i det incheckade bagaget.
  • På långa flygsträckor kan en del personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket innebär att blodproppar bildas i samband med utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken för detta kan du ta vara på varje tillfälle att sträcka på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Du kan även minska risken genom att ta på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Bremen?
Tricket är att ha planerat allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på ditt flyg till Bremen utan fördröjningar. Följ de här tipsen för att börja din semester på bästa möjliga vis.

  • Säkerhetspersonalen måste först bekräfta att du har ett giltigt pass och korrekta resedokument innan du kan gå vidare. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Dina elektroniska enheter, som mobiler och surfplattor, måste också gå genom maskinen. Men ta det lugnt. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Läppbalsam, rakvatten och andra vätskor eller geler som du vill flyga med måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du kanske spara några minuter. Vandringskängor och andra tyngre skor måste ofta skannas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta sneakers.
  • Vassa och spetsiga föremål får inte tas med i handbagaget. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Bremen
Destinationens flygplatsBremen
IATA-kod för ankomstflygplatsBRE

Populära flyg till Bremen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 313 kr för enkelflyg och 1 990 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
Lufthansa