Billiga flygbiljetter till Budapest

Förslag på billiga flygresor till Budapest

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 255 kr för enkelflyg och 318 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Norwegian Air International Ltd
Wizz Air
Wizz Air
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd

Flyg till Budapest

Budapest är en otroligt vacker stad som lockar turister med dess romantiska broar, livsglädje och traditionella badhus. Från Sverige kan man flyga direkt till Budapest från Stockholm och Malmö, medan den som bor nära en tågstation i landets södra delar också kan kika på billiga flyg från Kastrup och ta tåget raka vägen till flygplatsen.

Flygresor från Stockholm till Budapest tar nästan två och en halv timme, medan de som köpt flygbiljetter från Malmö eller Köpenhamn är på marken igen efter en timme och 45 minuter. När du väl har landat kan du räkna med att det tar minst en halvtimme att ta dig in till Budapest.

Flyg till Budapest-Ferenc Liszt internationella flygplats

Budapests internationella flygplats är den klart största av Ungerns fyra passagerarflygplatser och hanterar något under tio miljoner passagerare om året. Flygplatsens fick sitt nuvarande namn år 2011 för att fira kompositören och pianisten Franz Liszts 200-årsjubileum, men de flesta ungrare kallar den fortfarande för Ferihegy-flygplatsen.

Budapest-Ferenc Liszt internationella flygplats ligger endast 16 kilometer från Budapests centrum och erbjuder ett antal möjligheter att ta sig in till staden. Känner du dig inte mogen att ge dig ut på äventyret som en resa med kollektivtrafiken kan vara, är taxi eller minibuss det bästa alternativet. Minibuss är praktiskt om du reser ensam eftersom du då delar kostnaden med andra resenärer, men vill du åka direkt till ditt hotell i Budapest och ni är fler än två personer är det inte särskillt mycket dyrare att ta en taxi. För den som planerar att utforska mer av Ungern finns det också gott om biluthyrningsfirmor på flygplatsen.

Föredrar du att resa kollektivt finns det olika möjligheter beroende på när du anländer. Mellan klockan fyra på morgonen och elva på kvällen går en buss till de närliggande tåg- och tunnelbanestationerna från vilka man kan åka vidare in till Budapest. Skulle du landa senare än klockan elva är det nattbusen som gäller. Det är också värt att tänka på att resan blir betydligt omständligare om du ska till Buda-sidan av staden, så ta med detta i beräkningarna.

En av Europas vackraste städer

Budapest är en stad med flera miljoner invånare som framförallt har färgats av sin tid som den andra huvudstaden i dubbelmonarkin Österrike-Ungern. En stor del av stadens vackra arkitektur härstammar från denna tid kring 1800-talets slut och bidrar till att göra Budapest till en av Europas vackraste städer.

Det finns ett antal sevärdheter du inte får missa under ditt besök. Den imponerande parlamentsbyggnaden, som är den största i världen, kan förutom sin storslagan arkitektur locka med de ungerska kronjuvelerna. Besök Budaslottet och förstummas över dess storlek samtidigt som du njuter av området kring slottet och den underbara utsikten. Ta sedan sikte på Budapests mest berömda bro, Kedjebron, och beundra vyerna längs floden Donau när mörkret lägger sig och stadens ljus börjar tindra.

Budapest är också berömt för sina många badhus och ett besök på någon av dessa ståtliga anläggningar är det perfekta sättet att koppla av efter en lång dags sightseeing.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Budapest
Destinationens flygplatsFerenc Liszt International Airport
IATA-kod för ankomstflygplatsBUD
DestinationBudapest
Flygpris1 091 kr

Populära flyg till Budapest

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 255 kr för enkelflyg och 318 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air