Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Förslag på billiga flygresor till Bukarest

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Bukarest

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Bukarest

Flygresor till Bukarest

Flyg till Bukarest som ligger i sydöstra Rumänien och är landets huvudstad! Här står sekelskiftesbyggnader sida vid sida med kommunismens monument, och de breda boulevarderna samsas med vackra parker. Det finns billiga flyg till Bukarest året om och du kan spara pengar om du bokar en paketresa till Bukarest med flyg och hotell samtidigt. Med sin vackra natur, intressanta museer, pulserande nattliv och nyskapande konstscen är en weekend eller en vecka i Bukarest alltid ett bra val. Utforska den här förbisedda pärlan som har blivit ett av Europas trendigaste resmål!

Ta dig till Bukarest

När du bokar flygbiljetter till Bukarest landar du på Henri Coandă internationella flygplats, tidigare känd som Otopeni, som ligger 17 kilometer norr om staden. Det går tåg, bussar och taxibilar från flygplatsen till centrum, men det är bra att vara medveten om att tågen och bussarna inte går på natten.

Bussarna tar dig till centrum eller centralstationen, Gara de Nord, och antingen tar du expressbusslinjen 780 eller buss 783. Resan tar omkring 40 minuter, och du hittar hållplatser vid avgångs- och ankomstterminalerna. Du kan inte köpa biljett ombord på bussen, så se till att göra det från biljettautomaterna eller kioskerna utanför terminalerna.

Du kan även ta tåget från flygplatsen till Gara de Nord. Köper du en biljett till Henri Coandă Express får du en kombinationsbiljett, där busstransfer till en tågstation två kilometer från flygplatsen ingår. Hela resan tar 50 minuter och är något dyrare än bussen.

Turister får ofta betala överpris när de tar en taxi från flygplatsen, så det är säkrast att beställa en taxi med hjälp av någon av biljettautomaterna i ankomsthallen. Du får då ett kvitto med ett fast pris i enlighet med den normala taxan, och den bil du beställt dyker upp inom några minuter.

Flygresor till Bukarests sevärdheter

Med en flygresa till Bukarest får du besöka en europeisk stad utöver det vanliga. Med sina breda boulevarder och sitt läge vid floden Dâmboviţa var staden tidigare var känd som ”Lilla Paris”. Bukarest har genomgått många förändringar under åren och är idag en unik blandning av gammalt och nytt. Arkitektur från sekelskiftet och kommunisttiden står i kontrast till moderna konstruktioner i stål och glas.

Den forna diktatorn Nicolae Ceausescus parlamentspalats är Europas största byggnad och Bukarests mest besökta sevärdhet. Ceausescu, som lät bygga palatset, styrde Rumänien från 1969 fram till sin avrättning i samband med revolutionen 1989. Byggnaden har tolv våningar, 3 100 rum och här finns bland annat Rumäniens nationella konstmuseum.

Ta dig runt i Bukarest

Kommunikationerna i Bukarest är goda, och du kan ta dig runt med buss, spårvagn, trådbuss eller tunnelbana. Att hyra bil i Bukarest är smart om du vill utforska den rumänska landsbygden. Från ditt hotell i Bukarest har du aldrig långt till stadens många vackra parker. Gör en utflykt till Herastrauparken vid sjön Herastrau i norra Bukarest och strosa i det lummiga lugnet, eller ta en tur på sjön med båt. Du kan även besöka den överdådiga botaniska trädgården vid den konstgjorda sjön Cismigiu.

Information om flyg till

Destinationens flygplats Bukarest
IATA-kod för ankomstflygplats BUH