Förslag på billiga flygresor till Cadiz

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Cadiz

Flyg till Cádiz

Cádiz är en hamnstad i Spanien med en mycket anrik historia. Staden är inte bara en av världens äldsta hamnstäder; den är också den äldsta staden i Europa som ständigt har varit bebodd. Staden grundades redan år 1100 f.Kr. och har i dagsläget över 100 000 invånare. Cádiz har ännu inte utsatts för massturism från världens alla länder,vilket gör staden till ett lugnare och mysigare resmål jämfört med många andra spanska städer.

Att ordna flygbiljetter till Cádiz är lätt, men kanske inte så enkelt som man kan tro. Det går nämligen inga flygresor till Cádiz direkt, utan man får flyga till närmaste större stad och därifrån ta sig till slutdestinationen. Det enklaste är att flyga till Malaga för att därefter ta buss eller bil. Som tur är går det flera direktflyg i veckan till låga priser från Sverige till Malaga, så på så sätt kan man säga att det inte är särskilt svårt att hitta billiga flyg till Cádiz.

Hyr en bil i Cádiz

Det kan vara fördelaktigt att ha bil när man befinner sig i Cádiz med omnejd. En bil gör det enkelt att ta sig mellan flygplatsen och ditt boende i Cádiz, och det blir betydligt lättare att ta sig till alla sevärdheter runt omkring staden. Däremot är det inte lika smidigt att hyra bil i Cádiz. Det bästa är att hyra bil redan på Malagas flygplats efter att du har anlänt och därefter lämna tillbaka den på flygplatsen innan du tar planet hem.

En flygresa till Cádiz är en flygresa till solen

En resa till Cádiz är synonymt med sol och badoch regionen bjuder på ett härligt medelhavsklimat. Här är det ofta strax över 30 grader på somrarna och sällan under 15 grader på vintern och det finns massor av fina stränder och badplatser i och runtom staden. Den kanske populäraste stranden i Cádiz är La Playa de la Caleta. Stranden är cirka 400 meter lång och ligger i närheten av Cádiz gamla stadskärna. Andra populära stränder är La Playa de la Victoria, som med sin lena sand och avsaknad av sten gör den populär bland barnfamiljer.

Upptäck Spaniens största karneval

Utöver värmen och stränderna är Cádiz även känt för sin stora och spännande karneval. Karnevalen äger rum under två veckor varje år, men alla förberedelser, repetitioner och uttagningstävlingar som pågår under hela året gör att karnevalen ständigt känns närvarande oavsett när du besöker staden. I karnevalen ingår olika uppträdanden med sång, dans och akrobatik. Gruppernas storlek och storslagenhet varierar. Du kommer att se allt från minimalistiska kvartetter som enbart förlitar sig på sång, till stora sällskap i identiska färgsprakande kostymer som spelar upp långa pjäser med satiriska karikatyrer av samhället och politiken. Nästan alla grupper som uppträder är med och tävlar om de priser och utmärkelser som delas ut för bästa framförande vid karnevalens slut. Den hårda konkurrensen gör att alla grupper alltid ger sitt yttersta, och därmed garanterar en otrolig karnevalupplevelse.

Populära flyg till Cadiz

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.