Billiga flygbiljetter till Dortmund

Om Dortmund

Flyg till Dortmund

Dortmund ligger i den östra delen av Rhurområdet, och är ett populärt resmål bland de som gillar shopping, öl och fotboll, men staden har givetvis mer än det att erbjuda. Det är smidigt att ta sig med flyg till Dortmund eftersom staden har en egen flygplats – Flyghafen Dortmund. Den ligger dessutom bara 12 km utanför staden, vilket underlättar din transfer till och från flygplatsen.

Flygresor till Dortmund från Sverige

Dortmunds flygplats trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg. Från Sverige går det inga direktflyg till Dortmund, men det finns ändå gott om alternativ för den som vill ta sig hit. Från de största svenska städerna finns det flera avgångar till andra tyska städer, där du sedan kan hoppa på ett inrikesflyg som tar dig till Dortmund. Att boka flygbiljetter till Dortmund kan visa sig vara ett perfekt tillfälle att slå två flugor i en smäll. Varför inte passa på att tillbringa lite tid i den stad du mellanlandar i? Bland flygbolagen som trafikerar sträckorna finns både traditionella flygaktörer och lågprisbolag, vilket gör att du kan hitta billiga flyg till Dortmund.

Med tanke på hur nära det är från Dortmunds flygplats till stadskärnan behöver du inte oroa dig för krånglig och dyr transfer. Om du vill nyttja en hyrbil i Dortmund kan det vara en god idé att besöka någon av de hyrbilsfirmor som finns på flygplatsen. Det finns också goda möjligheter att resa kommunalt med tåg och buss, och naturligtvis finns det även taxibilar till ditt förfogande.

Upptäck Dortmund

Dortmund har drygt en halv miljon invånare, och här finns det något för alla! Staden är känd som ”ölstaden” på grund av de många stora ölbryggerier som finns här, och Dortmund kryllar av trevliga barer där du kan testa någon av de lokala ölsorterna. Besöker du staden på sommarhalvåret kan du slå dig ned på en av uteserveringarna på något av stadens många torg. Boka en weekendresa till Dortmund och passa på att se en fotbollsmatch med stadens framgångsrika lag Borussia Dortmund, eller shoppa på något av stadens alla shoppingcenter.

Flyg till Dortmund under hela året

Oavsett vilket datum som står på din flygbiljett till Dortmund finns det en rad spännande saker att göra i staden. Staden är härlig under våren och sommaren, mycket tack vare dess många parker och grönområden. Vädret i Dortmund liknar det svenska, så staden är ett bra resmål även under högsommaren. Om du istället väljer att boka en flygresa till Dortmund på hösten kan du till exempel titta närmare på stadens kyrkor – flera av dem byggdes redan på medeltiden, och de är några av få historiska byggnader bevarade i staden. Hösten bjuder även in till Oktoberfest, som är ett utmärkt tillfälle att uppleva den tyska feststämningen. Reser du på vintern är ett besök på den årliga julmarknaden på Hansaplatz ett måste. Här kan du bland annat beskåda det som sägs vara världens största julgran! Glöm bara inte bort att boka ett mysigt hotellrum i Dortmund så att du kan värma upp dig efteråt!

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Dortmund
Destinationens flygplatsDüsseldorf Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsDUS
DestinationDüsseldorf
Flygpris1 598 kr