Billiga flygbiljetter till Dresden

Förslag på billiga flygresor till Dresden

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 451 kr för enkelflyg och 1 958 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
KLM
KLM

Om Dresden

Flyg till Dresden

Dresden ligger i sydöstra Tyskland i delstaten Sachsen. Staden har över 500 000 invånare och är känd för sin trevliga stämning och sin gamla stadskärna som har många fina kyrkor och slott. Flygresor till Dresden går via stadens egen flygplats, Flughafen Dresden. Det är inte alltid det finns tillgängliga direktflyg från Sverige till staden, men eftersom Dresdens flygplats har förbindelser med de flesta stora flygbolag i Europa, och det dessutom regelbundet går flygtrafik mellan Sverige och Tyskland, är det inte svårt att hitta bra och billiga flyg till Dresden som passar de flesta resenärer. Även om du måste genomföra en mellanlandning i en annan tysk stad behöver du inte tillbringa mer än cirka tre timmar i luften under en flygresa till Dresden.

Utmärkt service på flygplatsen

Dresdens flygplats är stor och har all tänkbar service. Här finns inte bara ett stort utbud av restauranger och affärer, utan även flera tjänster som gör det bekvämt för resenärerna. Många av turisterna vill gärna hyra bil i Dresden så att de kan upptäcka staden och dess omgivningar på egen hand, och det kanske är något som du också har funderat på? Den stora fördelen är att du kan hyra bil på flygplatsen för att sedan köra direkt in till ditt hotell i Dresden. Om du blir hämtad av en vän med bil kan det vara bra att veta att Dresdens flygplats erbjuder två timmars kostnadsfri parkering för alla besökare, och det finns till och med en bensinstation i anslutning till flygplatsen.

Ta dig till Dresden

Dresdens flygplats ligger cirka 10 kilometer nordöst om Dresdens stadscentrum. Från flygplatsen kan du antingen åka med taxi eller köra din hyrbil via väg B97 till staden, vilket tar cirka 25 minuter. Det går även att åka tåg. Under flygplatsens terminalbyggnad finns en järnvägsstation med direkttåg in till Dresdens centralstation. Det tar ungefär lika lång tid med tåg som med bil.

En stad full av arkitektoniska mästerverk

Många bestämmer sig för att slå till och boka flygbiljetter till Dresden när de läser om alla vackra sevärdheter staden har att erbjuda. En resa till Dresden ger dig möjligheten att upptäcka den vackra barockarkitekturen som många tyska städer har blivit så kända för. Ett exempel på en mycket känd sevärdhet är slottet i Pillnitz, vars historia går tillbaka ända till 1300-talet. Slottet och dess park har tydlig barockstil, men har också inslag av äldre kinesisk arkitektur, vilket gör dem till intressanta och annorlunda byggnadsverk i det tyska naturlandskapet. En annan mycket välbesökt byggnad är kyrkan Frauenkirche. Denna protestantiska byggnad uppfördes mellan 1726 och 1743. Kyrkan skadades svårt av bombanfallen i slutet av andra världskriget, men ett omfattande återuppbyggnadsprojekt inleddes år 1994. I dag är Frauenkirche restaurerad och öppen för allmänheten. Dresden har också ett eget operahus. Det byggdes 1841 och ligger vid floden Elbe. Operahuset är känt för sin goda akustisk och har därför stått modell för många operahus världen över, bland annat operahuset i Göteborg.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Dresden

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 451 kr för enkelflyg och 1 958 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa