Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Dublin

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Jun 3, 2019

En macka till kaffet!

Flyg till Dublin

Antalet flygresor till Dublin har minskat på sistone, men det finns fortfarande direktflyg från Stockholm Arlanda. Om du påbörjar din flygresa i norra Sverige är det enklast att mellanlanda på Arlanda, medan du ofta kan välja mellan att resa via Köpenhamn eller Amsterdam om du reser från södra Sverige.

Resan från Sverige till Dublin tar ungefär tre och en halv timme. Det är smidigt att ta sig vidare från flygplatsen och därifrån till ditt hotell i Dublins centrum, vilket gör staden till en utmärkt destination för en weekendresa som avbrott från tillvaron.

När du landar i Dublin

Dublin Airport ligger norr om Dublin och bussen till centrum tar en knapp timme. Om du har planerat ett besök vid Newgrange behöver du inte åka in till Dublin, utan du kan ta bussen direkt norrut till Drogheda. Det finns goda tåganslutningar till närliggande städer, men om din slutdestination ligger på andra sidan ön är det klokast att ta någon av de många smidiga inrikesflygförbindelserna.

Bland pubar och poeter

När du kommer fram med flygbussen till Dublin har du genast gångavstånd till några av stadens finaste sevärdheter. Missa inte Trinity Colleges museum, vars bibliotek med tusenåriga böcker som är rikt utsmyckade med ädla metaller utgör ett vallfärdsmål för konstälskare från hela världen.

I Dublin är den gemytliga atmosfären ett resmål i sig själv. Se till att lämna tid i resplanen för att besöka några av stadens klassiska pubar, där legendariska tänkare som Wilde och Swift en gång har suttit. Det är även här som du hittar stadens bästa underhållning – Dublins pubmusiker håller världsklass och många av Irlands världsberömda musiker startade karriären just som pubunderhållare.

Dublin - dryckernas stad

Lär dig mer om whisky och öl – Irlands nationaldrycker. På Jameson Old Distillery och Guinness-museet kan du lära dig mer om hur dryckeskulturen har präglat den irländska historien och om hur dryckerna har tillverkats och utvecklats under årens gång. Givetvis ges tillfälle för provsmakning och inköp av unika årgångar.

Dublin är Mecka för backpackers, som ofta laddar upp ett par dagar i huvudstaden innan de börjar vandra eller lifta över ön. Oavsett var du bor är stadens vandrarhem mötesplatser för unga människor från hela världen och centrum för stadens nöjesliv. Om dagarna ordnas guidade temavandringar med något för alla intressen och om natten är de utgångspunkten för stadens legendariska krogrundor.

Det keltiska gravmonumentet Newgrange är ett unikt besöksmål för den verkliga finsmakaren. Den enorma byggnaden byggdes långt före de flesta av Egyptens pyramider och är ett fantasieggande vittnesbörd om den fascinerande keltiska kulturen. Om du får blodad tand kan du sedan fortsätta med utställningen på nationalmuseet i Dublin där otroligt vackra guldföremål, ofta tusentals år gamla, berättar om den svunna keltiska civilisationen.

Information om flyg till Dublin

Destinationens flygplats Dublin
IATA-kod för ankomstflygplats DUB

Populära flyg till Dublin

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.