Billiga flygbiljetter till Flensburg

Förslag på billiga flygresor till Flensburg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings
Austrian Airlines
Lufthansa
Scandinavian Airlines

Om Flensburg

Flyg till Flensburg

Dina flygbiljetter till Flensburg tar dig till den tredje största staden i Schleswig-Holstein, det nordligaste förbundslandet i Tyskland. Det finns en flygplats i staden, men den har tyvärr inget kommersiellt flyg. Lyckligtvis är det inte alltför långt ifrån danska och tyska flygplatser, och därmed ökar chansen att hitta billiga flyg till Flensburg. Närmaste danska flygplats är Billund Airport, medan du i Tyskland kan åka till Airport Hamburg. Eftersom det är smidigt att köra bil till flygplatserna och närliggande städer, kan det vara vettigt att passa på att boka en paketresa till Flensburg med hyrbil, flyg och boende till ett förmånligt pris.

Du har att välja bland flygresor till Flensburg som avgår från flera svenska städer. Till Billunds flygplats går det direktflyg från Stockholm Arlanda Airport med en restid på endast 1 timme och 25 minuter. Kör du bil på E45 är du framme vid ditt boende i Flensburg på 1,5 timme, medan det med tåg tar ungefär 3,5 timme.

Från Arlanda går även direktflyg till Hamburgs flygplats med en restid på 1 timme och 35 minuter. Ska du köra hyrbil i Flensburg kan du välja att hämta upp bilen i Hamburg, och sedan köra i ungefär 1 timme och 40 minuter norrut på A7. Alternativt reser du med DB Bahn från flygplatsen i Hamburg och åker med buss och tåg, en resa som tar ungefär 2,5–3 timmar. Naturligtvis kan du också passa på att vistas en eller ett par dagar i Hamburg, innan du far vidare till Flensburg.

Flyg till Flensburg via Göteborg och andra svenska städer

Beroende på vilken flygplats du utgår ifrån kan din flygresa till Flensburg också innehålla en eller ett par mellanlandningar. Detta gäller i synnerhet om långa avstånd medför att du först måste flyga från din hemort till Arlanda. Sammantaget blir det dock oftast inte alltför mycket tid som går åt att resa. Från Göteborg Landvetter Airport avgår flyg med mellanlandning på Kastrups flygplats i Köpenhamn, innan turen fortsätter till Billunds flygplats, med en restid på 50 minuter. Beroende på hur långt uppehållet i Köpenhamn är, dröjer det 3–4 timmar innan du kommer till Billund.

Har du en flygplats i närheten av din hemstad kan alltså ett alternativ vara att flyga till Kastrup för att där byta till flyget till Billund. T.ex. går det direktflyg från Örebro Airport och Linköping City Airport till Köpenhamn med en restid på cirka 1 timme.

Staden du besöker

Närheten till Danmark medför att detta är en viktig stad för gränshandel. Många passar på att åka till de köpcentrum som ligger nära gränsen och som riktar sig till skandinaviska kunder som vill handla billigt, som Scandinavian Park och Fleggaard. Flensburgs lokala öl Flensburger Pilsener är särskilt uppskattat av besökare.

När du promenerar på gatorna kommer du förmodligen slås av att detta är en välbevarad stad, med många vackra kyrkor och gamla byggnader längs hamnpromenaden mot Flensburgsfjorden. Stadens landmärke är stadsporten Nordertor, som karakteristiskt för platsen har två vapensköldar, en för danske kung Kristian IV och en för Flensburg med tysk text.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Flensburg?
Om du ska flyga behöver du inte fundera på vilken flygplats du ska välja att landa på. Flensburg har bara en enda, och den heter Sønderborg (SGD).
Hur långt från centrala Flensburg ligger SGD?
Längre turer behöver inte vara besvärliga, bara du planerar dem i förväg. Centrala Flensburg ligger 30 kilometer från SGD, så utforska hur du ska göra för att åka dit innan planet landar.
Kan jag flyga till Flensburg?
Gör flygresan till Flensburg enkel och lätt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Flensburg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Flensburg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Flensburg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Flensburg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Flensburg?
Det finns sammanlagt 40 olika flygbolag som kopplar samman Flensburg med 107 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Flensburg?
Lufthansa och Eurowings är de som erbjuder flest flygalternativ till Flensburg. Ett av de populäraste sätten att ta sig hit är att flyga med Lufthansa från Isarvorstadt.
Hur många direktflyg går det till Flensburg?
Att planera en fantastisk vistelse i Flensburg är enkelt när du har 1 058 direktflyg att välja bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Flensburg från?
Många resenärer på väg till Flensburg stiger på planet i Altstadt, Centrum eller Gamla stadskärnan.
Hur lång tid tar flyget till Flensburg?
Om du flyger från Altstadt kommer du att vara i luften cirka 1 timme och 8 minuter innan du är framme i Flensburg. Från flygplatsen i Centrum tar flygresan 1 timme och 42 minuter, medan restiden från Gamla stadskärnan är ungefär 2 timmar och 7 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Flensburg?
Dröj inte till precis innan avresan med att boka dina biljetter. Det tipset har du nog fått höra från många vana resenärer. Om du bokar långt i förväg får du fler alternativ att välja bland, och priserna är vanligtvis lägre. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om destinationen i fråga har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta lägre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Slutligen kan du spara ett par slantar till genom att boka omedelbart. Om du råkar se ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Flensburg?
Vi har plockat fram all information du behöver för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska resten av Flensburg.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst kommer du behöva ett klädombyte, en tidning eller två och några toalettartiklar, såsom tandborste och läppbalsam. För det andra bör du spara plats i väskan för din mobil med laddare, eventuella mediciner och kanske en flygkudde. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i bagaget du checkar in. Alla vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och farliga objekt, till exempel fyrverkerier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte rätt ställe för att imponera med dina nya och trendiga kläder. Klä dig bekvämt och lägg på minnet att packa med dig en mysig tröja, eftersom det kan bli svalt ombord. Bekväma skor med platt sula kan också rekommenderas.
  • Du har förmodligen hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till följd av utdragna perioder av inaktivitet. Det finns dock sätt att minska risken. Du kan bland annat bära stödstrumpor, se till att du dricker mycket och komma ihåg att röra på dig. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller försök göra lite övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Flensburg?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har förberett en lista med praktiska tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan stress. Nästa stopp är Flensburg.

  • Först och främst måste du visa upp ditt pass och dina resedokument för personalen. Se till att du har allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, exempelvis hörlurar och jackor. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • All din elektronik, till exempel mobiler och bärbara datorer, måste också gå genom skannern.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje enskild produkt måste ligga i en förpackning som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tyngre skor inspekteras ofta separat.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig vassa eller spetsiga föremål ombord. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Flensburg
Ankomstflygplats
Hamburg
IATA-kod för ankomstflygplats
HAM
Destination
Hamburg
Pris tur-och-retur
1 098 kr

Populära flyg till Flensburg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings