Billiga flygbiljetter till Jönköping

Om Jönköping

Flyg till Jönköping

Jönköping är en charmig stad som är väl värd ett besök! Från Arlanda kan du enkelt flyga till Jönköping Airport som ligger strax sydväst om staden. Det går även fint att flyga till Göteborg Landvetter Airport som ligger ungefär 12 mil västerut och därifrån åka vidare till Jönköping med buss, tåg eller hyrbil. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter.

I Jönköping finns mycket spännande att se, bland annat Jönköpings läns museum – som har Sveriges största samling av skisser och målningar av John Bauer – och Tändsticksmuseet. Vill du göra en liten utflykt är det nära till Gränna med de berömda polkagriskokerierna och färjan till Visingsö. I Jönköping ligger även mässcentret Elmia där världens största LAN-festival Dreamhack hålls två gånger om året, liksom många andra mässor och evenemang.

Det finns gott om trevliga och billiga hotell i Jönköping. Varför inte passa på att boka en härlig weekendresa till Jönköping med både flyg och hotell? Expedia kan hjälpa dig med hela reseplaneringen, inklusive bokning av en bra och billig hyrbil!

Resa med flyg till Jönköping

Till Jönköping Airport går flera dagliga flyg från Arlanda samt flera flygresor i veckan från Frankfurt och Karlstad. Dessutom går charterflyg till bland annat Gran Canaria, Teneriffa, Antalya, Kreta och Mallorca. Väljer du att i stället flyga till Göteborg Landvetter Airport för att därefter resa vidare med buss, tåg eller hyrbil till Jönköping går det flygresor från ett mycket stort antal flygplatser både i och utanför Sverige.

Flygplatsen Jönköping Airport

Jönköping Airport ligger ungefär 8 km sydväst om Jönköpings centrum och är en trevlig flygplats med god service. Här finns till exempel en restaurang som erbjuder dagens lunch, à la carte-meny, smörgåsar och fika. Det finns även gratis WiFi med god täckning och hög hastighet på hela flygplatsen, samt en tax free-butik som är öppen vid charteravgångar. Som en extra service finns ett samarbete med Elmia som innebär att man vid vissa mässor kan sköta incheckningen och lämna bagaget direkt på mässan.

Det är lätt att ta sig till och från Jönköping Airport. Buss går mellan flygplatsen och Jönköpings centrum och resan tar ungefär 20 minuter. Det finns även möjlighet att hyra bil och med hjälp av Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar. Föredrar du att åka taxi har de flesta bolag fasta priser till Jönköpings centrum.

Resa via Göteborg Landvetter Airport

Flygplatsen Göteborg Landvetter Airport ligger lite längre bort, men det går lätt att ta sig till Jönköping med buss, tåg eller hyrbil. Sträckan är ungefär 12 mil och med bil kör du på en och en halv timme, medan direktbussen till Jönköping tar ungefär en timme och trekvart.

Göteborg Landvetter Airport är en stor flygplats och här finns bland annat ett shoppingcenter och flera restauranger och kaféer, såväl före som efter säkerhetskontrollen. Vill du hyra bil finns ett stort antal biluthyrningsföretag alldeles i närheten av parkeringshusen. Du bokar enklast hyrbil via Expedias webbplats och där hittar du även billiga flygbiljetter och hotellrum.

Vanliga frågor och svar