Billiga flygbiljetter till Jönköping

Om Jönköping

Flyg till Jönköping

Jönköping är en charmig stad som är väl värd ett besök! Från Arlanda kan du enkelt flyga till Jönköping Airport som ligger strax sydväst om staden. Det går även fint att flyga till Göteborg Landvetter Airport som ligger ungefär 12 mil västerut och därifrån åka vidare till Jönköping med buss, tåg eller hyrbil. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter.

I Jönköping finns mycket spännande att se, bland annat Jönköpings läns museum – som har Sveriges största samling av skisser och målningar av John Bauer – och Tändsticksmuseet. Vill du göra en liten utflykt är det nära till Gränna med de berömda polkagriskokerierna och färjan till Visingsö. I Jönköping ligger även mässcentret Elmia där världens största LAN-festival Dreamhack hålls två gånger om året, liksom många andra mässor och evenemang.

Det finns gott om trevliga och billiga hotell i Jönköping. Varför inte passa på att boka en härlig weekendresa till Jönköping med både flyg och hotell? Expedia kan hjälpa dig med hela reseplaneringen, inklusive bokning av en bra och billig hyrbil!

Resa med flyg till Jönköping

Till Jönköping Airport går flera dagliga flyg från Arlanda samt flera flygresor i veckan från Frankfurt och Karlstad. Dessutom går charterflyg till bland annat Gran Canaria, Teneriffa, Antalya, Kreta och Mallorca. Väljer du att i stället flyga till Göteborg Landvetter Airport för att därefter resa vidare med buss, tåg eller hyrbil till Jönköping går det flygresor från ett mycket stort antal flygplatser både i och utanför Sverige.

Flygplatsen Jönköping Airport

Jönköping Airport ligger ungefär 8 km sydväst om Jönköpings centrum och är en trevlig flygplats med god service. Här finns till exempel en restaurang som erbjuder dagens lunch, à la carte-meny, smörgåsar och fika. Det finns även gratis WiFi med god täckning och hög hastighet på hela flygplatsen, samt en tax free-butik som är öppen vid charteravgångar. Som en extra service finns ett samarbete med Elmia som innebär att man vid vissa mässor kan sköta incheckningen och lämna bagaget direkt på mässan.

Det är lätt att ta sig till och från Jönköping Airport. Buss går mellan flygplatsen och Jönköpings centrum och resan tar ungefär 20 minuter. Det finns även möjlighet att hyra bil och med hjälp av Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar. Föredrar du att åka taxi har de flesta bolag fasta priser till Jönköpings centrum.

Resa via Göteborg Landvetter Airport

Flygplatsen Göteborg Landvetter Airport ligger lite längre bort, men det går lätt att ta sig till Jönköping med buss, tåg eller hyrbil. Sträckan är ungefär 12 mil och med bil kör du på en och en halv timme, medan direktbussen till Jönköping tar ungefär en timme och trekvart.

Göteborg Landvetter Airport är en stor flygplats och här finns bland annat ett shoppingcenter och flera restauranger och kaféer, såväl före som efter säkerhetskontrollen. Vill du hyra bil finns ett stort antal biluthyrningsföretag alldeles i närheten av parkeringshusen. Du bokar enklast hyrbil via Expedias webbplats och där hittar du även billiga flygbiljetter och hotellrum.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Jönköping?
Jönköping har en flygplats, Jönköping Axamo Airport (JKG).
Hur långt från centrala Jönköping ligger JKG?
Axamo flygplats (JKG) ligger endast en kort resa med bil från livliga Jönköping. När du landar på flygplatsen är du 6 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Jönköping?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om aktuella reserestriktioner för Jönköping innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Jönköping?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Jönköping kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Jönköping med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Jönköping kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Jönköping?
Eftersom det bara finns en enda stor flygplats i närheten av Jönköping, går det snabbt att avgöra vilket flyg som passar bäst. Du kommer att anlända till JKG, som är belägen 6 kilometer utanför stadskärnan.
Hur hittar man det billigaste flyget till Jönköping?
Alla känner vi sådana personer som på något sätt hittar omöjligt billiga flygbiljetter vart de än reser. Vill du veta hur de gör? De dröjer inte till sista stund innan de bokar. Ett annat bra tips för att hitta kanonerbjudanden kan vara att jämföra många olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats kan du kolla upp om det är billigare att boka biljetter till en mindre använd terminal. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt om du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De allra finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Jönköping?
Om du inte är förberedd kan en resa med flyg kännas som en utmaning, men ta det lugnt. Följ bara de här användbara tipsen, så kan du inleda din resa till Jönköping på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan genomföras helt utan stress, om du bara har rätt packning. Först och främst ska du packa med ett par rena strumpor, någonting att läsa och enkla toalettartiklar, till exempel tandborste och handkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för elektronik med laddare, eventuella mediciner och kanske ett uppblåsbart nackstöd. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument samt lite kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över ej tillåtna föremål varierar från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis rakblad, skruvmejslar, aerosolburkar och tändare. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra saker som skulle kunna skada de övriga passagerarna, till exempel skjutvapen och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte rätt plats för att visa upp dina moderiktigaste kläder. Välj någonting bekvämt och kom ihåg att packa med dig en tjock tröja, eftersom det ofta blir ganska svalt på flyget. Heltäckande skor utan klackar är också en bra idé.
  • På långa flygsträckor finns det en risk för att man drabbas av djup ventrombos, eller DVT, som är ett tillstånd där blodproppar bildas efter utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken för detta kan du utnyttja varje tillfälle att röra på dig och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Du kan även minska risken genom att ha på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Jönköping?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen går resan till Jönköping mycket enklare. Här kommer några praktiska tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Ha alltid ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första du kommer att behöva visa upp under kontrollen.
  • Härnäst är det tid för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att åka genom röntgenmaskinen. Hela proceduren går snabbare om du gör dig i ordning redan innan det är din tur.
  • Elektronikenheter, som bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Tandkräm, hårolja och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre risk för att du behöver ta av dem när du går igenom kontrollen. Stövlar och andra tunga skor inspekteras ofta separat.
  • Vassa föremål kan inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Jönköping
Ankomstflygplats
Jönköping
IATA-kod för ankomstflygplats
JKG