Billiga flygbiljetter till Kalmar

Förslag på billiga flygresor till Kalmar

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 750 kr för enkelflyg och 1 442 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
Lufthansa
SAS

Om Kalmar

Flyg till Kalmar

Kalmar är en av Sveriges allra vackraste städer och ett mycket populärt turistmål. Förutom alla spännande sevärdheter är Kalmar även porten till underbara Öland via Ölandsbron. Ungefär 4 km väster om Kalmar centrum, intill väg E22, ligger flygplatsen Kalmar Öland Airport som gör det enkelt och smidigt att ta sig hit.

Till Kalmar Öland Airport går det reguljära flyg från Stockholm Arlanda Airport, Stockholm Bromma Airport, Göteborg Landvetter Airport och Berlin. Dessutom går det säsongsvis charterflyg mellan Kalmar Öland Airport och Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Turkiet och Sicilien. Sammanlagt reser ungefär 200 000 passagerare varje år via flygplatsen, varav cirka en fjärdedel flyger internationellt.

En vacker och charmig stad

Kalmar är en ganska liten stad med bara drygt 35 000 invånare, men den är samtidigt en av Sveriges äldsta städer med många historiska sevärdheter. Om du reser hit för att turista kan det vara en god ide att boka ett hotell i Kalmar centrum, då de flesta sevärdheter ligger nära stadskärnan. Ett av de främsta turistmålen är Kalmar slott som började byggas på 1100-talet och som har spelat en mycket viktig roll i Sveriges historia. Det var här som Kalmarunionen bildades och sammanlagt har slottet belägrats inte mindre än 22 gånger utan att någonsin tas genom stormning. På Kalmar slott kan man bland annat se Kung Eriks gemak med dess fantastiska intarsiadekorationer, den vackra borggården och Erik XIV:s hemliga flyktväg.

Andra spännande sevärdheter är Kalmar domkyrka, Kalmar konstmuseum och Kalmar stadspark. Till Öland tar man sig via den 6 km långa Ölandsbron. Den invigdes 1972 och var fram till 1998 Europas längsta bro. Den är fortfarande Sveriges längsta bro, om man inte räknar med den danska delen av Öresundsbron.

En liten men modern flygplats

Kalmar Öland Airport är en relativt liten flygplats, men den är modern och kan erbjuda god service. Alldeles i anslutning till incheckningen ligger en restaurang som serverar kaffe, smörgåsar och dagens lunch. Det finns även en butik där man kan köpa tidningar, böcker, presenter och något att äta eller dricka. Vid charteravgångar öppnas en taxfree-butik efter säkerhetskontrollen.

Flygplatsen är klimatneutral och satsar stort på effektiv energianvändning genom bland annat uppvärmning och kylning via bergvärme, optimerad energiförbrukning och satsning på så kallade gröna inflygningar där flygplanen glidflyger från marschhöjd ned mot landning. Förutom minskade utsläpp och minskad bränsleförbrukning leder detta även till betydligt mindre buller.

Flygplatsterminalen öppnar normalt en timme innan första avgång och stänger ungefär en halvtimme efter sista ankomst. Öppettiderna kan därför variera mellan olika dagar. Kontakta flygplatsen om du vill veta de exakta öppettiderna en viss dag.

Smidigt att ta sig till och från flygplatsen

Från Kalmar Öland Airport till centrala Kalmar är det bara ungefär 5 km och man åker snabbt emellan med bil. På flygplatsen finns det gott om parkeringsplatser precis utanför terminalen. Vill du hellre åka kommunalt finns det lokalbussar som avgår var tjugonde minut strax utanför flygplatsen. Det går även fint att åka taxi eller hyra bil i Kalmar direkt på flygplatsen.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Kalmar

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 750 kr för enkelflyg och 1 442 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS