Billiga flygbiljetter till Kalmar

Förslag på billiga flygresor till Kalmar

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 941 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Kalmar

Flyg till Kalmar

Kalmar är en av Sveriges allra vackraste städer och ett mycket populärt turistmål. Förutom alla spännande sevärdheter är Kalmar även porten till underbara Öland via Ölandsbron. Ungefär 4 km väster om Kalmar centrum, intill väg E22, ligger flygplatsen Kalmar Öland Airport som gör det enkelt och smidigt att ta sig hit.

Till Kalmar Öland Airport går det reguljära flyg från Stockholm Arlanda Airport, Stockholm Bromma Airport, Göteborg Landvetter Airport och Berlin. Dessutom går det säsongsvis charterflyg mellan Kalmar Öland Airport och Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Turkiet och Sicilien. Sammanlagt reser ungefär 200 000 passagerare varje år via flygplatsen, varav cirka en fjärdedel flyger internationellt.

En vacker och charmig stad

Kalmar är en ganska liten stad med bara drygt 35 000 invånare, men den är samtidigt en av Sveriges äldsta städer med många historiska sevärdheter. Om du reser hit för att turista kan det vara en god ide att boka ett hotell i Kalmar centrum, då de flesta sevärdheter ligger nära stadskärnan. Ett av de främsta turistmålen är Kalmar slott som började byggas på 1100-talet och som har spelat en mycket viktig roll i Sveriges historia. Det var här som Kalmarunionen bildades och sammanlagt har slottet belägrats inte mindre än 22 gånger utan att någonsin tas genom stormning. På Kalmar slott kan man bland annat se Kung Eriks gemak med dess fantastiska intarsiadekorationer, den vackra borggården och Erik XIV:s hemliga flyktväg.

Andra spännande sevärdheter är Kalmar domkyrka, Kalmar konstmuseum och Kalmar stadspark. Till Öland tar man sig via den 6 km långa Ölandsbron. Den invigdes 1972 och var fram till 1998 Europas längsta bro. Den är fortfarande Sveriges längsta bro, om man inte räknar med den danska delen av Öresundsbron.

En liten men modern flygplats

Kalmar Öland Airport är en relativt liten flygplats, men den är modern och kan erbjuda god service. Alldeles i anslutning till incheckningen ligger en restaurang som serverar kaffe, smörgåsar och dagens lunch. Det finns även en butik där man kan köpa tidningar, böcker, presenter och något att äta eller dricka. Vid charteravgångar öppnas en taxfree-butik efter säkerhetskontrollen.

Flygplatsen är klimatneutral och satsar stort på effektiv energianvändning genom bland annat uppvärmning och kylning via bergvärme, optimerad energiförbrukning och satsning på så kallade gröna inflygningar där flygplanen glidflyger från marschhöjd ned mot landning. Förutom minskade utsläpp och minskad bränsleförbrukning leder detta även till betydligt mindre buller.

Flygplatsterminalen öppnar normalt en timme innan första avgång och stänger ungefär en halvtimme efter sista ankomst. Öppettiderna kan därför variera mellan olika dagar. Kontakta flygplatsen om du vill veta de exakta öppettiderna en viss dag.

Smidigt att ta sig till och från flygplatsen

Från Kalmar Öland Airport till centrala Kalmar är det bara ungefär 5 km och man åker snabbt emellan med bil. På flygplatsen finns det gott om parkeringsplatser precis utanför terminalen. Vill du hellre åka kommunalt finns det lokalbussar som avgår var tjugonde minut strax utanför flygplatsen. Det går även fint att åka taxi eller hyra bil i Kalmar direkt på flygplatsen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kalmar?
Kalmar har en enda flygplats, och den heter Kalmar (KLR).
Hur långt från centrala Kalmar ligger KLR?
Om du bor vid centrum i Kalmar är du framme på nolltid efter att du landat på Kalmar (KLR). Terminalen ligger bara 5 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Kalmar?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Kalmar. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kalmar?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kalmar kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kalmar med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kalmar kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kalmar?
Kalmar (KLR) ligger cirka 5 kilometer från den centrala delen av staden och fungerar som ingångsport för merparten av alla resenärer på väg till Kalmar.
Hur många flygbolag flyger till Kalmar?
3 flygbolag erbjuder flyg till Kalmar, från 3 flygplatser över hela världen, så det perfekta flyget är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Kalmar?
Flygen till Kalmar drivs ofta av SAS. Majoriteten av flygresorna hit avgår från Stockholm, och det är SAS som är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Kalmar?
Att planera en otrolig vistelse i Kalmar är inga problem när det finns 26 direktflyg att välja bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kalmar från?
Många som reser med flyg till Kalmar stiger på planet i Stockholm, Grödinge eller SoFo.
Hur lång tid tar flyget till Kalmar?
Om du flyger till Kalmar från Stockholm tar resan omkring 1 timme och 4 minuter. Om avreseorten är Grödinge bör du räkna med att vara i luften i 1 timme och 8 minuter. Från SoFo är Kalmar 1 timme och 8 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kalmar?
Vi känner alla sådana personer som på något sätt kan få tag i superbilliga biljetter vart de än ska resa. Skulle du vilja veta hur de lyckas? De dröjer inte till sista stund med att boka. Du skulle också kunna bredda din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om din destination har flera flygplatser skulle du kunna hitta lägre priser genom att resa till en mindre flygplats. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet var priserna brukar ligga kan du slå till direkt om du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Kalmar?
Vi har plockat fram all information du behöver för att flygresan ska bli så enkel som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja njuta av allt vad Kalmar har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första behöver du ett klädombyte, någonting intressant att läsa och lite toalettartiklar, som tandborste och läppbalsam. Härnäst bör du lämna plats i väskan för en bärbar dator med laddare, viktiga mediciner och kanske ett uppblåsbart nackstöd. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna saker skiljer sig åt från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst är tillåtet. Här ingår bland annat saxar, borrar, fyrverkerier och sprejburkar. Sportutrustning som slagträn eller andra objekt som hade kunnat skada de övriga passagerarna, till exempel pepparsprej och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa kan vara så enkel som rätt val av kläder. Om du klär dig i lager är du väl förberedd på temperaturväxlingarna ombord och du håller dig varm om det blir svalt i kabinen. Högklackade skor och tunga kängor gör du bäst i att lämna i ditt incheckade bagage, även om det normalt är ditt favoritpar. Välj istället omslutande skor med platt sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Längre perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som kan drabba vissa passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kalmar?
Nyckeln är att vara väl förberedd redan innan du anländer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan stiga ombord på flyget till Kalmar utan onödiga dröjsmål. Följ de här tipsen för att börja semestern på rätt sätt.

  • Kom ihåg att ha dina resedokument och ditt pass nära tillhands. De är det första du kommer att frågas om i säkerhetskontrollen.
  • Härnäst måste du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Dina elektroniska enheter, till exempel surfplattor och bärbara datorer, måste också passera genom maskinen. Men ta det lugnt. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Ta ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste ofta skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje enskild produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du spara ett par minuter. Stövlar och andra kraftigare skor behöver ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte klarar dig utan dem på semestern måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Kalmar
Destinationens flygplatsKalmar
IATA-kod för ankomstflygplatsKLR
DestinationKalmar
Flygpris941 kr

Populära flyg till Kalmar

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 941 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines