Billiga flygbiljetter till Karlskoga

Flyg till Karlskoga

Boka ett flyg till Karlskoga för en snabb och bekväm resa till platsen där uppfinnaren Alfred Nobel bodde och verkade. Från ditt boende i Karlskogahar du nära till Nobelmuseet, fiske i Möckeln, äventyr på Boda Borg, och ishockeymatcherna som hålls i Nobelhallen.

Flygresor till Karlskoga slutar på Örebro Airport, en halvtimmes resa med bil från din destination. Reser du långt ifrån kan en paketresa till Karlskogamed både flyg, boende och hyrbil vara bra. Karlskogas läge gör att du inte bara kan uppleva allt som orten har att erbjuda, utan det är även en bra utgångspunkt för utflykter till Örebro, Degerfors, Kristinehamn och Karlstad.

Flygresa till Karlskoga via Örebro Airport

Bokar du flygbiljetter till Karlskoga är detta den närmaste flygplatsen. Hit finns inrikesflyg från bl.a. Borlänge, och reguljära flygturer till och från Malmö och Köpenhamn. Resan med flyg från Malmö tar endast en timme, och från Borlänge endast 30 minuter. Flygplatsen har en långtidsparkering som inte kräver någon förbokning. Innan incheckning finns en restaurang där du kan ta en lätt lunch eller äta á la carte. När du passerat säkerhetskontrollen kan du fika på caféet eller ta dig ett glas i baren. Örebro Airport erbjuder också sina resenärer möjligheten att boka och köpa en frukostpåse med frallor, yoghurt, frukt och kaffe eller juice. Du som köra hyrbil i Karlskoga och utforska dina omgivningar på egen hand kan antingen hämta och lämna bilen på flygplatsen, eller på orten. Till och från flygplatsen kör du på E18.

Flyg till Karlstad och res vidare

En flygtur till Karlskoga kan även gå via Karlstad Airport. Från Stockholm Arlanda Airport går det reguljärflyg flera gånger om dagen. Det innebär att Karlstad är ett bra alternativ för dig som t.ex. bor väldigt långt ifrån Karlskoga och ändå måste åka inrikesflyg först till Stockholm. Från flygplatsen i Karlstad åker du österut längs E18 och är framme på en timme. Vill du åka kollektivt har Värmlandstrafik anropsstyrd trafik som går mellan flygplatsen och Karlstad centrum. Självklart kan du även åka taxi. Från Karlstad kan du färdas vidare med buss, en resa som tar lite över en timme.

Billiga flyg till Karlskoga via Stockholms flygplatser

I princip alla större svenska flygplatser har inrikesflyg till Stockholm och Arlanda. Utgår du direkt från Stockholm Arlanda Airport kör du med bil först på E4 och svänger sedan av mot E18 i västlig riktning mot Oslo. Totalt tar resan ungefär 2,5 timme och du passerar på vägen Enköping, Västerås, Arboga och Örebro. Med buss och tåg reser du från Stockholm centralstation mot Degerfors eller Örebro. Från tågstationerna i Degerfors och Örebro går lokala bussar regelbundet in till Karlskoga. Från Degerfors station och Örebro centralstation tar bussresan knappt en halvtimme.

Vissa inrikesflyg går till Stockholm Bromma Airport. Även härifrån kan du färdas västerut på E18, alternativt ta E20. Restiden om du färdas längs E20 är ungefär 2 timmar och 40 minuter, d.v.s. 10 minuter längre än vägen via E18. E20 går förbi Södertälje, Mariefred, Eskilstuna innan du vid Arboga kommer ut på E18.

Vanliga frågor och svar