Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Karlstad

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Karlstad

Flyg till Karlstad

Alldeles vid Vänerns norra strand i Värmland ligger charmiga Karlstad. Här finns många intressanta sevärdheter och en underbar natur som allt fler turister börjar upptäcka. Ungefär 18 km nordväst om Karlstad ligger den internationella flygplatsen Karlstad Airport som gör det lätt och smidigt att ta sig direkt in i hjärtat av Värmland.

Till Karlstad Airport går reguljärflyg från Stockholm Arlanda Airport och Frankfurt Airport och det går även charterflyg mellan Karlstad Airport och Turkiet, Gran Canaria, Kroatien, Sicilien, Mallorca och många andra ställen.

Karlstad Airport – en trevlig flygplats med god service

Karlstad Airport är en liten men trevlig flygplats med god service. Den invigdes 1997 och ersatte då den tidigare flygplatsen som låg alldeles intill Karlstad och inte gick att expandera. På Karlstad Airport finns en trevlig bistro med öppettider som är anpassade efter charterflygens och Norwegians avgångar. Det finns även en gatebar efter incheckningen där man kan sitta och koppla av en stund före flygresan. På alla offentliga utrymmen på flygplatsen finns gratis Wi-Fi med enkel och smidig uppkoppling och hög hastighet. Det finns även möjlighet till taxfree-shopping när taxfree-reglerna tillåter detta.

Det går lätt att ta sig mellan Karlstad Airport och Karlstad med flygbuss. Bussresan, som ofta körs med taxibilar, ska bokas i förväg hos Värmlandstrafik eftersom bussarna bara går vid förfrågan (anropsstyrda). Det går även fint att ta en vanlig taxi och många taxibolag har särskilda avtal med flygplatsen. Kolla gärna priset i förväg! Vill du hellre hyra bil i Karlstad går det också bra och det finns flera välkända biluthyrningsföretag på flygplatsen.

Åker du med egen bil finns det gott om parkeringsplatser. Alldeles intill flygplatsen finns både korttidsparkering och långtids-/charterparkering och betalningen görs i efterhand.

Upplev den värmländska naturen

Karlstad ligger mycket vackert med Vänern i söder och de värmländska skogarna och sjöarna i norr. Här finns massor av spännande natur att upptäcka och ett bra sätt att börja är att göra ett besök på Naturum Värmland i Karlstads stadspark Mariebergsskogen. På Naturum Värmland finns flera utställningar om Värmlands djur- och växtliv där man kan lära sig mer om det fascinerande landskapet. Själva huset ligger också mitt ute i naturen och är delvis pålat över Vänern.

I närheten av Karlstad finns mycket fina fiskevatten och i Klarälven, som rinner rakt igenom Karlstad, är det gott om lax. Kommunen har även 15 naturreservat och ett 30-tal olika vandringsleder av olika svårighetsgrad där man kan få uppleva naturen på riktigt nära håll.

Om du har bokat boende i Karlstad och vill upptäcka stadskärnan finns det flera spännande aktiviteter att välja mellan som passar hela familjen. Mitt i staden finns till exempel ett äventyrsbad, Sundstabadet, med vattenrutschbanor, laguner, vattenfall och en klättervägg. På Brigadmuseet får man följa med på en interaktiv resa genom efterkrigstidens militärhistoria och på Nöjesfabriken finns lekland för de små och bowling för hela familjen.

Information om flyg till