Billiga flygbiljetter till Karlstad

Om Karlstad

Flyg till Karlstad

Alldeles vid Vänerns norra strand i Värmland ligger charmiga Karlstad. Här finns många intressanta sevärdheter och en underbar natur som allt fler turister börjar upptäcka. Ungefär 18 km nordväst om Karlstad ligger den internationella flygplatsen Karlstad Airport som gör det lätt och smidigt att ta sig direkt in i hjärtat av Värmland.

Till Karlstad Airport går reguljärflyg från Stockholm Arlanda Airport och Frankfurt Airport och det går även charterflyg mellan Karlstad Airport och Turkiet, Gran Canaria, Kroatien, Sicilien, Mallorca och många andra ställen.

Karlstad Airport – en trevlig flygplats med god service

Karlstad Airport är en liten men trevlig flygplats med god service. Den invigdes 1997 och ersatte då den tidigare flygplatsen som låg alldeles intill Karlstad och inte gick att expandera. På Karlstad Airport finns en trevlig bistro med öppettider som är anpassade efter charterflygens och Norwegians avgångar. Det finns även en gatebar efter incheckningen där man kan sitta och koppla av en stund före flygresan. På alla offentliga utrymmen på flygplatsen finns gratis Wi-Fi med enkel och smidig uppkoppling och hög hastighet. Det finns även möjlighet till taxfree-shopping när taxfree-reglerna tillåter detta.

Det går lätt att ta sig mellan Karlstad Airport och Karlstad med flygbuss. Bussresan, som ofta körs med taxibilar, ska bokas i förväg hos Värmlandstrafik eftersom bussarna bara går vid förfrågan (anropsstyrda). Det går även fint att ta en vanlig taxi och många taxibolag har särskilda avtal med flygplatsen. Kolla gärna priset i förväg! Vill du hellre hyra bil i Karlstad går det också bra och det finns flera välkända biluthyrningsföretag på flygplatsen.

Åker du med egen bil finns det gott om parkeringsplatser. Alldeles intill flygplatsen finns både korttidsparkering och långtids-/charterparkering och betalningen görs i efterhand.

Upplev den värmländska naturen

Karlstad ligger mycket vackert med Vänern i söder och de värmländska skogarna och sjöarna i norr. Här finns massor av spännande natur att upptäcka och ett bra sätt att börja är att göra ett besök på Naturum Värmland i Karlstads stadspark Mariebergsskogen. På Naturum Värmland finns flera utställningar om Värmlands djur- och växtliv där man kan lära sig mer om det fascinerande landskapet. Själva huset ligger också mitt ute i naturen och är delvis pålat över Vänern.

I närheten av Karlstad finns mycket fina fiskevatten och i Klarälven, som rinner rakt igenom Karlstad, är det gott om lax. Kommunen har även 15 naturreservat och ett 30-tal olika vandringsleder av olika svårighetsgrad där man kan få uppleva naturen på riktigt nära håll.

Om du har bokat boende i Karlstad och vill upptäcka stadskärnan finns det flera spännande aktiviteter att välja mellan som passar hela familjen. Mitt i staden finns till exempel ett äventyrsbad, Sundstabadet, med vattenrutschbanor, laguner, vattenfall och en klättervägg. På Brigadmuseet får man följa med på en interaktiv resa genom efterkrigstidens militärhistoria och på Nöjesfabriken finns lekland för de små och bowling för hela familjen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Karlstad?
Om du reser med flyg behöver du inte fundera på vilken flygplats du ska välja. Karlstad har bara en, Karlstad (KSD).
Hur långt från centrala Karlstad ligger Karlstad (KSD)?
Om du bor i centrum i Karlstad kan det vara bra att undersöka hur du ska resa dit innan du kommer fram. Stadskärnan ligger 11 kilometer från terminalen på KSD.
Kan jag flyga till Karlstad?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om gällande reserestriktioner för Karlstad innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Karlstad?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Karlstad kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Karlstad med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Karlstad kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Karlstad?
KSD ligger omkring 11 kilometer från centrum och tar emot merparten av alla resenärer på väg till Karlstad.
Hur hittar man det billigaste flyget till Karlstad?
Vana resenärer känner till att du inte ska vänta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avgångsdatumet. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om resmålet har mer än en flygplats. Flygpriserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra priser från olika flygbolag. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till var priserna brukar ligga kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Karlstad?
Om du inte är väl förberedd kan en resa med flyg verka utmanande, men oroa dig inte. Följ bara de här enkla tipsen, så kan du inleda din semester i Karlstad utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en problemfri flygresa är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, dina resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Härnäst bör du ta med dig saker som håller dig sysselsatt, som elektronik eller en bra bok. Det kan även vara en bra idé att packa ner laddare, öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst ska du inte glömma att spara plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla stora flaskor med balsam och hårgelé i väskorna du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Spetsiga föremål, som saxar, och farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte rätt ställe för att briljera med dina nya och trendiga kläder. Ta på dig någonting bekvämt och kom ihåg att packa med dig en extra tröja, eftersom det ofta blir svalt på längre flygturer. Bekväma skor med platt sula är också att föredra.
  • Du har kanske hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, delvis på grund av långa perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan till exempel bära stödstrumpor, dricka mycket och röra på benen. Gå fram och tillbaka i mittgången eller gör enkla övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Karlstad?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir din resa till Karlstad betydligt enklare. Här kommer några praktiska tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Kom ihåg att ha allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Efter detta är det tid för ditt skärp, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Det här steget går enklare om du förbereder dig när du närmar dig främre delen av kön.
  • Elektroniska enheter, som surfplattor och bärbara datorer, måste också passera genom maskinen. Men du behöver inte oroa dig. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Reser du med din nya parfym eller handkräm? Det går bra. Så länge behållaren rymmer max 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den ombord.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du kanske spara ett par minuter. Vandringskängor och andra tunga skor ska ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte klarar dig utan dem på semestern måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Karlstad
Ankomstflygplats
Karlstad
IATA-kod för ankomstflygplats
KSD