Billiga flygbiljetter till Kiel

Om Kiel

Flyg till Kiel

Kiel är en stor hamnstad i norra Tyskland och ett mycket populärt resmål bland europeiska turister. Här kan du njuta av den avslappnade stämningen – som till stor del beror på att Kiel är en riktig studentstad – och de centrala stadsdelarna kokar av nöjesliv och kulturupplevelser. Du märker snabbt att det inte är några problem att hitta bra flygbiljetter till Kiel. Högsäsongen är under somrarna, men det finns så klart inget som säger att du inte kan åka på en resa till Kiel året om.

Många avgångar och flygresor till Kiel att välja bland

Du kan hitta riktigt billiga flyg till Kiel från Sverige. Det finns flera avgångar att välja bland och du kan ofta flyga direkt från Arlanda eller med mellanlandning från exempelvis Landvetter. Tack vare närheten till Sverige går det även snabbt att resa med flyg till Kiel – inom några få timmar kan du vara på plats. Det är klokt att boka biljetter ett tag i förväg om du vill vara säker på att få exakt den avgång du vill ha, men om du vill vara mer spontan kan du ha turen att komma över några bra sista minuten-biljetter.

Inkludera hotell och hyrbil när du bokar flygresa till Kiel

När du bokar dina flygbiljetter kan du passa på att även boka hotell i Kiel. Genom att boka en paketresa får du allt klappat och klart och har även chans att spara en slant. Har du funderingar på att ha hyrbil i Kiel kan du även boka den samtidigt.

Flyg till Kiel via olika flygplatser

Kiel har ingen egen flygplats i bruk, men du kan ändå komma fram snabbt och smidigt via någon av flygplatserna i närheten. Förstahandsvalet är ofta Hamburgs flygplats som ligger ungefär en timmes bilväg från Kiel. Det går även fint att åka till Kiel med tåg eller buss. Det här är en riktigt stor internationell flygplats med direktflyg från Sverige och god service med många butiker, restauranger och trevliga kaféer.

Flygplatsen i Lübeck ligger ännu lite närmare men är en relativt liten flygplats och för att flyga hit behövs ofta en eller flera mellanlandningar på vägen. Även hit tar det ungefär en timme att köra med bil och om du åker buss får du räkna med en timme till. Du kan också ta tåg från Lübecks flygplats till Kiel.

Upptäck Kiel på cykel

Under ditt besök i Kiel kommer du snabbt att upptäcka att det finns ett stort utbud av kulturupplevelser och nöjen att ta del av. Ett bra sätt att lära känna staden på är att cykla. Spar hyrbilen för de längre turerna och hyr en cykel för en billig penning. Du tar dig snabbt och enkelt dit du vill, samtidigt som du får uppleva staden på riktigt nära håll. Kiel är berömt för sin fina shopping och här finns även riktigt bra badstränder som Strande och Kiel-Schilksee. Missa inte heller Kiels vackra botaniska trädgård där det finns en särskild tematrädgård till Carl von Linnés minne.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kiel?
Kiel (KEL-Holtenau) är den enda flygplatsen du kan resa till nära Kiel.
Hur långt från centrala Kiel ligger Kiel (KEL-Holtenau)?
KEL ligger endast en kort bilresa från livliga Kiel. När du anländer till flygplatsen är du 7 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Kiel?
Gör flygresan till Kiel så smidig som möjligt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kiel?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kiel kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kiel med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kiel kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kiel?
Innan du väljer flyg till Kiel är det bra att avgöra vilken flygplats som passar bäst. Om du landar på Hamburg (HAM) har du 75 kilometer in till stadskärnan, medan KEL ligger omkring 7 kilometer utanför stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Kiel?
Det finns sammanlagt 39 flygbolag som kopplar samman Kiel med 106 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Kiel?
Lufthansa och Eurowings är de som erbjuder flest flygalternativ till Kiel. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med Lufthansa från Isarvorstadt.
Hur många direktflyg går det till Kiel?
Att arrangera en oförglömlig resa till Kiel är lätt när du har 1 043 direktflyg att välja bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kiel från?
Flyg till Kiel som avgår från Altstadt, Centrum eller Gamla stadskärnan brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Kiel?
Vilken flygplats du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Altstadt till Kiel tar resan i genomsnitt 1 timme och 8 minuter. Flyg från Centrum brukar nå fram på uppemot 1 timme och 42 minuter. Med Gamla stadskärnan som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 2 timmar och 7 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kiel?
Alla har vi stött på sådana personer som på något sätt kan hitta otroligt billiga biljetter vart de än reser. Kan du gissa hur de gör för att lyckas? De avvaktar inte till sista stund med att boka. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om din destination har mer än en flygplats. Flygpriserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra priser från olika flygbolag. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Kiel?
Beroende på var du reser från kan ditt flyg till Kiel gå snabbt eller ta lite längre tid. Vi har samlat ihop en del tips som kan hjälpa dig att starta resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig passet, alla dina resedokument, lite pengar samt viktiga mediciner. Utöver detta vill du förmodligen ha lite underhållning ombord på flyget. En bra bok och en surfplatta som är full med dina favoritfilmer är bra alternativ. Om du räknar med att vila en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Slutligen ska du komma ihåg att spara plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte råkar ha ett vasst föremål i en ficka i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga produkter, såsom tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt val av kläder. Genom att klä dig i lager är du väl förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du håller dig varm om det blir svalt i kabinen. Skor med höga klackar och vandringskängor bör du packa ner i ditt incheckade bagage, även om de normalt är ditt favoritval. Ha istället på dig heltäckande skor med flat sula, så klarar dina fötter bättre av resan.
  • På långa flygsträckor kan vissa personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket är ett tillstånd där blodproppar bildas efter utdragna perioder utan aktivitet. För att undvika detta kan du ta vara på alla tillfällen att sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången. Du kan även minska risken genom att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kiel?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Kiel mycket enklare. Här följer några praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • För det första måste du presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Ha allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektroniska enheter, som din mobil och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Ta ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa behöver ofta skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Kängor och andra kraftigare skor skannas ofta separat.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig vassa föremål ombord på flyget. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste du packa ner dem säkert i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Kiel
Destinationens flygplatsHamburg
IATA-kod för ankomstflygplatsHAM
DestinationHamburg
Flygpris1 759 kr