Billiga flygbiljetter till Mecka

Förslag på billiga flygresor till Mecka

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 831 kr för enkelflyg och 1 100 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Saudi Arabian Airlines
flynas
flynas
Kuwait Airways
Pegasus Airlines
Hahn Air Technologies
flynas
flynas
Saudi Arabian Airlines
Aegean

Flyg till Mecka

Är du ute efter en pilgrimsresa till Mecka, eller är du ute efter ett flyg till Mecka för att sedan resa vidare i Mellanöstern eller någon annanstans? Det är såklart mycket populärt bland svenska muslimer att boka flygbiljett till Mecka någon gång i livet. Direktflyg till Mecka är svåra att hitta från Sverige men är du ute i god tid och inte har något emot att mellanlanda ett par gånger går det att hitta riktigt bra kap på din flygbiljett till Mecka.

Staden är islams heligaste och miljontals muslimer från hela världen gör pilgrimsfärd till Mecka varje år. Stadens självklara religiösa betydelse gör att många bokar hotell i Mecka för att ha tid till religiösa aktiviteter och annat. Observera att det endast tillåts tillträde till muslimer i Mecka. Staden har också mer att erbjuda för de som är ute efter att uppleva allt det Saudiarabien har att erbjuda. Här finns fantastiska matställen, spännande marknadsområden och såklart fantastisk arabisk arkitektur som i vissa fall dateras till medeltiden. Dessa gamla byggnader står i stark kontrast till de toppmoderna skyskraporna som på senare tid har lagts till. Ett bra sätt att ta sig runt staden och närområdet är att hyra bil i Mecka.

Flygresor till Mecka från svenska flygplatser

Från Sverige är det som sagt svårt att hitta direktflyg till Mecka. Du får räkna med att mellanlanda antingen två eller en gång, möjligen en gång i Europa och förmodligen en gång i antingen Istanbul eller Abu Dhabi, beroende på vilket flygbolag du reser med. Det går även direktflyg till Mecka från London. Många olika svenska flygplatser reser till runt om i Europa men är du ute efter endast en mellanlandning är Stockholm Arlanda en bra flygplats att utgå ifrån. Härifrån erbjuder Pegasus Airlines, British Airways och Emirates flyg till Mecka. Det går bra att resa när som helst under året men räkna med mer konkurrens under Hajj. Saudiarabien har också en del lagar angående vaccination och annat som kan vara värt att läsa på om innan din avresa.

Flyg till King Abdulaziz International Airport

När du flyger till Mecka kommer du med största sannolikhet landa i King Abdulaziz International Airport, väster om staden. Det beskrivs som en av den muslimska världens viktigaste flygplatser tack vare hur nära den heliga staden den är. Hit flyger över 30 miljoner passagerare varje år och flygplatsen har en speciell terminal kallad Hajj-terminalen för att kunna ta emot de stora mängderna pilgrimer som varje år besöker Mecka. Från flygplatsen går det att ta sig till staden med taxi. Centrala Mecka ligger cirka 100 kilometer bort och tar en dryg timme att ta sig till med taxi beroende på trafikläge och säsong. Taxipriset går ofta att förhandla och det kan löna sig att inte ge med sig. Efter en lång flygresa med familjen kanske det är svårt att samla energin och pruta allt för väl.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Mecka

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 831 kr för enkelflyg och 1 100 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Aegean