Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Muscat

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Muscat

Flyg till Muscat

Muscat är Omans huvudstad och ligger i de nordöstra delarna av landet, i skuggan av de pampiga al-Hajar-bergen. Den består ursprungligen av tre mindre städer som över tid vuxit ihop, och det har skapat en dynamisk och omväxlande stadsbild. Stadens vita byggnader glänser i solen och står i stark kontrast till de mörka vulkanbergen.

Staden ligger vid Omanbukten och blickar ut mot Arabiska havet. Hamnen ligger i den gamla stadskärnan Mutrah, och har trots sin storlek atmosfären av en mindre fiskeby. Den långa strandpromenaden som sträcker sig längs kusten kallas för Cornichen. Här kan du promenera förbi vackra byggnader och mängder av restauranger för att se den spektakulära solnedgången om kvällarna. Om du klättrar upp till fortet vid strandpromenadens östra ände har du en oförglömlig utsikt över staden. Med flygresor till Muscat kan du upptäcka den här vackra staden vid bergen och njuta av det behagliga klimatet.

Ta dig med flyg till Muscat

Det är lätt att hitta billiga flyg till Muscat genom Expedia. Muscat International Airport, som tidigare kallades för Seeb International Airport, ligger omkring 25 kilometer från centrum. Flygplatsen är landets största och har goda kommunikationer in till staden. Här finns ingen tåg- eller tunnelbanetrafik, och lokaltrafiken utgörs därför av bussar och taxibilar. Vill du ta dig runt på egen hand är det en bra idé att ordna en hyrbil i Muscat. En paketresa till Muscat är ett bra val om du vill kombinera flyg med hyrbil och boende till ett förmånligt pris. Börja planera din flygresa till Muscat redan idag!

Shopping

Är du shoppingsugen har du hamnat rätt – staden bjuder på varierade shoppingupplevelser! Det största shoppingområdet ligger i Al Qurum Commercial Area, men det finns köpcentrum och varuhus lite här och var i stadskärnan. Omans största galleria, Oman Avenues Mall, ligger i stadsdelen Ghubra och är väl värd ett besök. Är du intresserad av mer traditionella varor hittar du en av gulfstaternas finaste souker i Mutrah. I den labyrintliknande Mutrah-souken finner du allt ifrån kashmirsjalar till kryddor och mängder av antika silversmycken.

Flyg till sevärdheter och aktiviteter

Från ditt boende i Muscat har du inte långt till stadens alla sevärdheter. Strax utanför staden ligger Grand Mosque, som byggdes på uppdrag av sultanen och stod färdig 2001. Det är landets största och världens tredje största moské. Den vackra fasaden är täckt av marmor och väl inne möts du av takkronor i Swarowski-kristall och guld. I den grönskande nationalparken Qurum kan du se rosenträdgårdar, vattenfall och sjöar, samt besöka en populär nöjespark. Vill du avsluta dagen med lite kultur kan du bege dig till det nya operahuset, som öppnade 2011. Operan byggdes, precis som Grand Mosque, på initiativ av sultanen, och här kan du se framträdanden i världsklass.

Vill du fly staden kan du prova på aktiviteter som dykning, klättring, vandring eller ridning. Eller varför inte gå på ett kamellopp eller se sköldpaddor och delfiner under en sightseeingtur? När du bokat flygbiljetter till Muscat är möjligheterna näst intill oändliga.

Information om flyg till Muscat

Destinationens flygplats Muscat
IATA-kod för ankomstflygplats MCT

Populära flyg till Muscat

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.