Billiga flygbiljetter till Nürnberg

Förslag på billiga flygresor till Nürnberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 699 kr för enkelflyg och 1 478 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Eurowings
SAS
Lufthansa
Lufthansa
Eurowings
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa

Flyg till Nürnberg

Namnet Nürnberg åkallar tankar om andra världskriget, och naturligtvis kan du besöka både nazisternas Reichsparteitagsgelände och rättssalen där Nürnbergrättegångarna ägde rum, men staden har en spännande historia som sträcker sig mycket längre än så. Flyg till Nürnberg och besök exempelvis 800 år gamla Nürnberg Burg eller vandra längs Weissgerbergasse och njut av den mysiga atmosfären mellan stadens färggranna korsvirkeshus.

Om du söker lyx eller lågpriser finns det största utbudet av hotell i Nürnberg runt centralstationen. Här finner du både enkla vandrarhem och fyr- eller femstjärniga hotell med restaurang, bar, inomhuspool och fitnesscenter. De prisvärda trestjärniga hotellen är utspridda i hela staden och erbjuder stor variation från modernt och familjeinriktat till romantiskt med stora avslappningsmöjligheter.

Nürnberg har, liksom Norden, ett kontinentalt klimat. Vädret är således trevligast från sen vår till tidig höst. Sommaren sträcker sig från juni till september och bjuder mestadels på varmt väder, men också hög luftfuktighet. Vintertid kan man räkna med både frostnätter och snö, men den vackra julmarknaden gör Nürnberg ett populärt resmål även under vintern. Budgetresenären väljer att besöka staden under sommaren när en flygbiljett till Nürnberg är som billigast. Som dyrast är en biljett tur och retur till Nürnberg under Oktoberfest och jullovet.

Innan ditt flyg till Nürnberg

Som EU-medborgare behöver du inte visum för att resa till Nürnberg. Om du flyger direkt från Norden lämnar du inte heller Schengenområdet och kan således lämna passet hemma – under förutsättning att du har ett annat godkänt ID-kort med dig.

Det är vanligtvis avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat med kontantkort utomlands, så du kan förmodligen spara tid genom att göra detta på plats i Tyskland. Om du är osäker bör du dock kontrollera ditt avtal med din bank. Detta kräver också att du lyfter eventuella spärrar på ditt kort för bruk utomlands.

Ditt flyg till Nürnberg landar

Efter knappt tre timmar i luften stiger du av ditt flyg på Nuremberg Airport. Detta är Bayerns näst största flygplats till passagerarantalet. Flygplatsen har det serviceutbud som kan förväntas av en stad av Nürnbergs storlek. Här kan du ta en drink på en av de två barerna eller fika på en av sex restauranger och bistron. Du kan även shoppa i fyra olika butiker och skulle du vilja påbörja semestern med en helt ny look finns det även en frisör.

Nuremberg Airport ligger runt fem kilometer från centrala Nürnberg. Om du hyr bil i Nürnberg tar färden in till stadskärnan runt 20 minuter i normal stadstrafik. Tunnelbanan är onekligen ett nämnvärt snabbare alternativ. Tar du linje U2 kan du vara framme på centralstationen på 12 minuter. För dig som vill vara säker på att sitta ner och få gott om bagageutrymme går det även bussar till centrala Nürnberg. Bussen till centrum avgår utanför terminal 1 och tar runt 20 minuter. Observera dock att bussen, utöver att den tar längre tid, kostar runt sex gånger så mycket som tunnelbanan.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Nürnberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 699 kr för enkelflyg och 1 478 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Eurowings