Billiga flygbiljetter till Nürnberg

Flyg till Nürnberg

Namnet Nürnberg åkallar tankar om andra världskriget, och naturligtvis kan du besöka både nazisternas Reichsparteitagsgelände och rättssalen där Nürnbergrättegångarna ägde rum, men staden har en spännande historia som sträcker sig mycket längre än så. Flyg till Nürnberg och besök exempelvis 800 år gamla Nürnberg Burg eller vandra längs Weissgerbergasse och njut av den mysiga atmosfären mellan stadens färggranna korsvirkeshus.

Om du söker lyx eller lågpriser finns det största utbudet av hotell i Nürnberg runt centralstationen. Här finner du både enkla vandrarhem och fyr- eller femstjärniga hotell med restaurang, bar, inomhuspool och fitnesscenter. De prisvärda trestjärniga hotellen är utspridda i hela staden och erbjuder stor variation från modernt och familjeinriktat till romantiskt med stora avslappningsmöjligheter.

Nürnberg har, liksom Norden, ett kontinentalt klimat. Vädret är således trevligast från sen vår till tidig höst. Sommaren sträcker sig från juni till september och bjuder mestadels på varmt väder, men också hög luftfuktighet. Vintertid kan man räkna med både frostnätter och snö, men den vackra julmarknaden gör Nürnberg ett populärt resmål även under vintern. Budgetresenären väljer att besöka staden under sommaren när en flygbiljett till Nürnberg är som billigast. Som dyrast är en biljett tur och retur till Nürnberg under Oktoberfest och jullovet.

Innan ditt flyg till Nürnberg

Som EU-medborgare behöver du inte visum för att resa till Nürnberg. Om du flyger direkt från Norden lämnar du inte heller Schengenområdet och kan således lämna passet hemma – under förutsättning att du har ett annat godkänt ID-kort med dig.

Det är vanligtvis avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat med kontantkort utomlands, så du kan förmodligen spara tid genom att göra detta på plats i Tyskland. Om du är osäker bör du dock kontrollera ditt avtal med din bank. Detta kräver också att du lyfter eventuella spärrar på ditt kort för bruk utomlands.

Ditt flyg till Nürnberg landar

Efter knappt tre timmar i luften stiger du av ditt flyg på Nuremberg Airport. Detta är Bayerns näst största flygplats till passagerarantalet. Flygplatsen har det serviceutbud som kan förväntas av en stad av Nürnbergs storlek. Här kan du ta en drink på en av de två barerna eller fika på en av sex restauranger och bistron. Du kan även shoppa i fyra olika butiker och skulle du vilja påbörja semestern med en helt ny look finns det även en frisör.

Nuremberg Airport ligger runt fem kilometer från centrala Nürnberg. Om du hyr bil i Nürnberg tar färden in till stadskärnan runt 20 minuter i normal stadstrafik. Tunnelbanan är onekligen ett nämnvärt snabbare alternativ. Tar du linje U2 kan du vara framme på centralstationen på 12 minuter. För dig som vill vara säker på att sitta ner och få gott om bagageutrymme går det även bussar till centrala Nürnberg. Bussen till centrum avgår utanför terminal 1 och tar runt 20 minuter. Observera dock att bussen, utöver att den tar längre tid, kostar runt sex gånger så mycket som tunnelbanan.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Nürnberg?
Nürnberg har bara en flygplats, Nürnberg (NUE, Flughafen Nürnberg).
Hur långt från centrala Nürnberg ligger Nürnberg (NUE, Flughafen Nürnberg)?
Nürnberg (NUE, Flughafen Nürnberg) ligger endast en kort resa med bil från livliga Nürnberg. När du anländer till flygplatsen är du 5 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Nürnberg?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få veta allt om gällande reserestriktioner för Nürnberg innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Nürnberg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Nürnberg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Nürnberg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Nürnberg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Nürnberg?
Nürnberg tar emot flyg från 87 flygbolag, som flyger från 296 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Nürnberg?
Lufthansa och British Airways är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder flyg till Nürnberg. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med Lufthansa från London.
Hur många direktflyg går det till Nürnberg?
Det går 7 507 direktflyg till Nürnberg varje vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Nürnberg från?
Många som reser med flyg till Nürnberg hoppar på planet från någon av flygplatserna i Gamla stadskärnan, Altstadt eller Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Nürnberg?
Om du ska flyga till Nürnberg från Gamla stadskärnan tar resan cirka 2 timmar och 7 minuter. Om din avreseort är Altstadt kan du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 1 minut. Med Ashford som startpunkt ligger Nürnberg ungefär 2 timmar och 44 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Nürnberg?
Avvakta inte till precis innan avfärden med att boka flygresan. Det tipset har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar lång tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och biljettpriserna är ofta lägre. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om resmålet har flera flygplatser. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du anländer till. Glöm inte heller att jämföra priser från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara lite till genom att boka direkt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Nürnberg?
Oavsett vad du har för startpunkt kan ditt flyg genomföras utan bekymmer, så länge du har planerat ordentligt i förväg. Vi har tagit fram en lista med bra tips som kan hjälpa dig försäkra att semestern i Nürnberg inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning ordentligt. För det första behöver du ett par rena strumpor, en bra bok och lite toalettartiklar, såsom en hårborste och handkräm. Därefter bör du lämna plats i väskan för din mobil med laddare, viktiga mediciner och kanske ett nackstöd. Slutligen måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med schampo och balsam i ditt incheckade bagage. Alla geler eller vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och andra farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är ofta så enkel som rätt klädval. Genom att klä dig i lager är du redo för temperaturväxlingarna ombord och du håller dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med höga klackar och vandringskängor bör du packa ner i dina incheckade väskor, även om de normalt är dina favoriter. Gå istället i omslutande skor med flat sula, så mår dina fötter som bäst.
  • På längre flygresor kan vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd där blodproppar uppstår till följd av utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken att drabbas av detta kan du ta vara på alla tillfällen att sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången. Du kan även minska risken genom att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Nürnberg?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har sammanställt en lista med bra tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål. Sedan bär det av mot Nürnberg.

  • Personalen i kontrollen måste först försäkra sig om att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du får gå vidare. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, som jackor och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du leva utan digital teknologi. Mobilen, surfplattan och all annan elektronik ska också passera genom skannern.
  • Schampo, rakvatten och andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du dessutom måste ta av dina skor och låta dem skannas, så det kan vara bra att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig knivar och andra vassa föremål ombord på flyget. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Nürnberg
Destinationens flygplatsFranz Josef Strauss Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsMUC
DestinationMunich
Flygpris1 321 kr