Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Riga

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Riga

Det finns mycket som lockar svenska turister att åka till Lettlands huvudstad Riga, till exempel den mysiga stämningen med kullerstensgator och gamla medeltidshus och den trevliga shoppingen med låga priser och bra butiker. Riga är en härlig blandning av modern storstad och medeltida handelsstad.

Rigas flygplats ligger 13 km sydväst om Riga och heter på lettiska Rīgas Starptautiskā Lidosta. På svenska kallas den Riga flygplats eller så används det internationella namnet Riga International Airport. Flygplatsen är inte bara störst i Lettland utan är även den största flygplatsen i hela Baltikum. Hit går flyg från flera svenska flygplatser som Arlanda, Landvetter, Skavsta och Umeå flygplats.

Riga flygplats – en internationell flygplats med hög standard

Från Riga flygplats kan man flyga till mer än 80 destinationer i 30 olika länder och varje år passerar nästan fem miljoner passagerare flygplatsen. Precis som man kan förvänta sig av en flygplats i den här storleken finns en god passagerarservice med bank och växlingskontor, ett stort antal butiker och flera kaféer och restauranger – såväl före som efter säkerhetskontrollen.

För passagerare med särskilda behov, som föräldrar med flera småbarn, äldre personer med begränsad rörlighet, handikappade m.m., kan personalen hjälpa till så att man kommer rätt och även hjälpa till att transportera bagaget. Denna tjänst, som heter Meet & Assist, måste bokas i förväg och kostnaden beror på hur mycket hjälp man behöver. Det finns även en snabbfil för säkerhetskontrollen, för en extra avgift, som gör att man slipper stå i kö.

Transport till och från flygplatsen

Det går lätt att ta sig från flygplatsen till hotellen i centrala Riga eller i motsatt riktning med buss eller taxi. Med taxi tar resan cirka 15 minuter och med buss ungefär en halvtimme. Det går även bussar direkt mellan flygplatsen och de övriga baltiska staterna samt Polen och Ryssland. Vill man i stället hyra bil finns flera biluthyrningsfirmor att välja mellan vid ankomsthall E och kommer man med egen bil finns tre stora parkeringar för korttids- och långtidsparkering. Från flygplatsen tar man sig enkelt ut på europaväg E22 via väg P133.

Trevliga promenader och underbar shopping

Med bara drygt en timmes flygresa från Sverige är det fler och fler svenskar som upptäcker Riga. Här finns mycket att se och göra och letterna tycker om att ta emot turister. En bra idé är att börja med en promenad i Gamla stan där smala gränder och vackra gamla husfasader skapar en alldeles speciell medeltidskänsla. Letterna har satsat stort på att bevara arvet från Hansan, men håller man ögonen öppna kan man här och var även se några rester och monument från Sovjettiden.

Efter promenaden kan det vara läge för lite shopping. Sedan den 1 januari 2014 använder letterna euro och när man stått och räknat en stund märker man att priserna är billiga här. Det gäller även restaurang- och kafébesök och man bör verkligen passa på att prova det rustika och spännande lettiska köket med rätter som borsjtj, piroger och surkål.

Information om flyg till Riga

Destinationens flygplats Riga
IATA-kod för ankomstflygplats RIX

Populära flyg till Riga

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.