Billiga flygbiljetter till Riksgränsen

Förslag på billiga flygresor till Riksgränsen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 753 kr för enkelflyg och 1 595 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Flyg till Riksgränsen

Riksgränsen är en by och vintersportort i Lappland i norra Sverige, precis på gränsen till Norge. Reser du med flyg till Riksgränsen landar du på Kiruna Airport, omkring 14 mil från Riksgränsen. Flyg till Riksgränsen från Stockholm tar omkring en och halv timme med direktflyg.

Flygresor till Riksgränsen för fantastisk skidåkning

Riksgränsen är Sveriges nordligaste vintersportort och även landets nederbördsrikaste plats. Detta gör att orten kan erbjuda utmärkta förutsättningar för utförsåkning från februari och ofta ända fram till midsommar. Orten bjuder på sex liftar och femton pistade nedfarter, men är ändå mest känt för sin off-pist åkning. Är du intresserad av längdskidåkning finns här också några längdspår, vissa för både klassisk åkning och skate.

Från flyget till hotellet

Kiruna Airport är Sveriges nordligast belägna flygplats. Fastän flygplatsen inte är så stor finns här ändå informationsdisk, restaurang, souvenirbutik, kiosk samt wifi. Från flygplatsen kan du ta såväl buss som bil vidare till Riksgränsen, en resa på cirka 90 minuter. Under vintersäsongen erbjuds daglig busstransfer mellan Kiruna Airport och Riksgränsen, och vill du hellre ha flexibiliteten med hyrbil finns flera hyrbilsföretag på flygplatsen.

När du bokar ditt flyg och ditt hotell i Riksgränsen kan du göra det i form av en paketresa. En paketresa till Riksgränsen innebär att du bokar flygbiljett till Riksgränsen, hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Detta är ett bekvämt sätt att boka din resa på och många gånger kan det också vara billigare än att boka allt separat. Om du är intresserad av biluthyrning i Riksgränsen kan du hämta upp hyrbilen direkt när du landar på Kiruna Airport och köra direkt till ditt hotell utan att behöva anpassa dig efter tider och släpa på ditt bagage. Dessutom har du möjlighet att besöka platser runt omkring Riksgränsen.

Boka ett billigt flyg till Riksgränsen

Om du letar efter billiga flyg till Riksgränsen kan det vara en bra idé att boka biljett i ganska god tid, då priserna tenderar att vara dyrare ju närmare inpå resan du bokar. Är du ute i god tid behöver inte flygresan heller vara dyrare under högsäsongen från slutet på februari till slutet på maj, utan priserna är ganska lika året om. Dessutom är ofta direktflyg till Riksgränsen billigare än flyg med mellanlandningar.

Riksgränsen året om

Fastän Riksgränsen kanske främst är känt som en vintersportort med utmärkt off pist-åkning samt fina längdskidåkningsspår och möjligheter till turer med snöskoter eller hundspann har Riksgränsen också mycket att erbjuda under sommaren. Här kan du vandra, och området är också känt för sina utmärkta cykelleder.

Besök två länder med en flygresa

När du bokar flygbiljett till Riksgränsen har du möjlighet att besöka två länder på en och samma resa. Orten ligger precis på gränsen till Norge, och du behöver inte ens ta bilen för att besöka grannlandet, eftersom två röda pister korsar gränsen till Norge. Känner du däremot för en utflykt längre in i Norge ligger staden Narvik bara 45 minuters bilresa bort.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Riksgränsen?
Luleå (LLA-Kallax) är den enda flygplatsen i närheten av Riksgränsen.
Kan jag flyga till Riksgränsen?
Besök våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om flyg till Riksgränsen. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Riksgränsen?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Riksgränsen kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Riksgränsen med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Riksgränsen kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Riksgränsen?
Det finns 4 flygbolag som trafikerar rutten till Riksgränsen, och flygen reser från 3 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Riksgränsen?
Merparten av alla flyg till Riksgränsen drivs av SAS, Norwegian Air International eller Ryanair, och SAS är det ledande flygbolaget av dessa. Den vanligaste avreseorten är SoFo.
Hur många direktflyg går det till Riksgränsen?
Det blir mycket smidigare att flyga till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska resa till Riksgränsen är den goda nyheten att det går cirka 101 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Riksgränsen från?
Flyg till Riksgränsen från Grödinge, Ösmo och SoFo brukar vara de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Riksgränsen?
Om du flyger från Grödinge är du i luften cirka 1 timme och 24 minuter innan du landar i Riksgränsen. Från Ösmo tar flyget 1 timme och 24 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från SoFo är ungefär 1 timme och 24 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Riksgränsen?
Erfarna resenärer vet att man inte ska dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta högre precis innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om destinationen har mer än en flygplats. Flygpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att boka direkt. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte avvakta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Riksgränsen?
Vi har plockat fram all information som behövs för att flygresan ska bli så bekväm som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja njuta av de intressantare delarna av Riksgränsen.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekymmersfri resa med flyg är att planera i förväg. Börja med det som är viktigast: ditt pass, resedokument, bankkort och viktiga mediciner. Härnäst bör du komma ihåg att ta med dig saker som får tiden att gå fortare, som en mobil eller en god bok. Det kan även vara en god idé att packa ner laddare, ett par hörlurar och en flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för dina toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha en sax eller något annat vasst föremål som gömmer sig i en ficka i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, till exempel tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så avslappnad som möjligt, så välj att ha på dig plagg i naturliga material och glöm inte att ta med dig en extra tröja, eftersom det kan bli lite kallt ombord på flyget. Gå alltid i välpassande skor med plan sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna i luften. Lämna klackskorna och kängorna i dina incheckade väskor.
  • Utdragna perioder utan rörelse kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som kan drabba några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att dricka mycket vatten, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Riksgränsen?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir resan till Riksgränsen betydligt smidigare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Först och främst måste du visa upp ditt pass och dina resedokument för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt inom räckhåll, så att du slipper leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle trigga larmet, såsom jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • En kort stund måste du leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och all annan elektronik ska också gå genom skannern.
  • Schampo, parfym och andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste ligga i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du även måste ta av skorna och låta dem skannas, så det kan vara praktiskt att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Knivar och andra vassa föremål är inte tillåtna ombord. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Riksgränsen
Destinationens flygplats
Riksgränsen
IATA-kod för ankomstflygplats
KRN

Populära flyg till Riksgränsen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 753 kr för enkelflyg och 1 595 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd