Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Rimini

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Rimini

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Rimini

Flyg till Rimini

Är du på jakt efter en resa till Rimini– en stad som lockar med azurblått hav, vita sandstränder och ständigt solsken? Lägg till god italiensk mat och romersk historia och du får ett komplett resmål. Det vanligaste är att åka hit på charterresa, men det går även flygresor hit från Arlanda och Landvetter med byte i till exempel Berlin. Under sommaren kan du ibland också hitta billiga flyg till Bologna och åka tåg eller buss därifrån och vissa av lågprisbolagen erbjuder periodvis flyg direkt till Rimini. Dags att köpa flygbiljetter kanske?

Riminis flygplats heter Rimini-Miramare eller Aeroporto Federico Fellini, efter den berömde filmregissören som föddes här (jo, mannen som gjorde Det ljuva livet där vår Anita Ekberg blev stjärna). Det är en lite mindre flygplats, men här finns det nödvändigaste som en snackbar och turistinformation. Flygplatsen ligger 8 km söder om Rimini och alldeles utanför går det en buss till tågstationen en gång i halvtimmen. Resan tar ca 15 minuter och priset är lågt. Tänk på att du måste stämpla biljetten! Du kan sedan åka vidare till ditt hotell i Rimini på samma biljett. Prisvärt! Givetvis kan du även åka taxi eller hyra bil.

Romersk koloni

269 f.Kr grundade romarna kolonin Ariminum här. Den blev en knutpunkt där handeln blomstrade. Än idag finns det spår kvar av romarna, som den mycket välbevarade Tiberius-bron och världens äldsta triumfbåge, Augustbågen. Staden består av en gammal del som ligger längre inåt land och badorten som ligger vid havet och idag bor här runt 150 000 personer.

Sol och bad

De flesta kommer förstås hit för att sola och bada och det tar ju bara några timmar att flyga hit. Sandstranden är hela 20 km lång och 100 meter bred! Som ofta i Italien, hyr man en solstol med parasoll och får då också tillgång till service som toaletter, dusch och kanske en lekplats, men det finns även gratisstränder. Vid stranden finns restauranger och kaféer med god italiensk glass och du kan hyra vattenskoter. Rimini är en gammal klassisk badort som lockar såväl italienarna själva som turister. Många passar på att hyra bil Rimini och åka runt i regionen Emilio-Romagna som är mycket naturskön och känd för sitt goda kök. Ta till exempel en tur till San Marino eller åk på dagsutflykt till kanalernas Venedig. Här finns allt från bensinsnåla budgetbilar till bilar för den stora familjen. Om du vill kan du hyra bil redan på flygplatsen och ge dig ut på upptäcktsfärd i omgivningarna!

Det italienska köket

Den italienska maten förtjänar ett eget kapitel. Tack vare närheten till havet äter man ofta fisk och skaldjur, eller frutti di mare som man säger här. Prova till exempel pasta med snäckmusslor, spagetti alle vongole. Mycket gott!

Resa till Rimini

Den bästa tiden att åka hit är juni. Då är temperaturen behaglig både på land och i vattnet, och det finns gott om plats på stranden. I augusti kan det bli trångt. Dags att boka en flygresa till Rimini? Glöm inte solglasögon och baddräkt!