Billiga flygbiljetter till Rostock

Flyg till Rostock

Rostock är en stor hamnstad i nordöstra Tyskland med anor ända från medeltiden. Här kan du besöka vackra gamla byggnader, gå runt bland kullerstensgator och gränder, och njuta av traditionell tysk mat och dryck. Du hittar enkelt flygbiljetter till Rostock och det finns bra resealternativ både om du vill åka på en härlig stadsweekend och om du önskar en riktig långsemester. När du bokar din resa till Rostock kan du antingen flyga till den närbelägna lilla flygplatsen Rostock-Laage, som ligger cirka trettio kilometer från Rostocks centrum, eller till någon av de stora internationella flygplatserna i Hamburg eller Berlin.

Hitta flygresor till Rostock året om

Du kan hitta billiga flyg till Rostock från Arlanda och Landvetter, och väljer du att köpa en paketresa får du även rum på ett trevligt hotell i Rostock. Varför inte tillbringa jul och nyår i Rostock med dina nära och kära? Eller vill du kanske åka iväg på en romantisk weekend under våren med din partner? Oavsett när du reser är det alltid vackert i Rostock, och din resa kan bli ett härligt minne för livet.

Flyg till Rostock med landning på Rostock-Laage

Vill du landa så nära staden som möjligt passar det perfekt att boka en flygresa till Rostock med landning på Rostock-Laage. Hit går flyg från flera tyska flygplatser och även vissa internationella flygplatser, men flyger du från Sverige får du räkna med att mellanlanda på vägen.

På Rostock-Laage kan du njuta av bra service och alla slags faciliteter du kan önska dig – här finns exempelvis biluthyrning, restauranger, kaféer och turistinformation. Flygplatsen är trevlig, ny och fräsch, och den lilla storleken gör att allt går snabbt. Det tar inte många minuter mellan passkontrollen, bagageutlämningen och vägen ut till ankomsthallen.

Andra alternativ för din flygresa

Om du vill slippa mellanlandningar eller önskar fler alternativ finns det flera andra flygplatser i närheten. Lübecks flygplats ligger bara någon timmes bilresa bort, men de riktigt stora internationella flygplatserna ligger i Hamburg och Berlin. Till båda dessa flygplatser går det gott om internationella flyg och du kan enkelt flyga hit direkt från Sverige. Det är ungefär lika stort avstånd till båda flygplatserna, och restiden är lite drygt två timmar med bil och något längre med tåg eller buss.

En härlig vistelse i Rostock

Du kommer snabbt att känna dig som hemma i Rostock, för här är det lätt att trivas. Följ med på en spännande guidad tur genom de medeltida kvarteren, eller strosa bara omkring bland de gamla husen och torgen där modern shopping möter kvarlevor från en svunnen tid.

Om du besöker Rostock på sommaren kan du tillbringa sköna dagar på sandstränderna. Vattnet är härligt och solen lagom stark här vid Tysklands norra kust. Men det finns även historiska platser och byggnader, shoppinggator, barer, restauranger och ölträdgårdar att upptäcka! Passa på att hyra bil i Rostock, för här finns massor att se och många spännande utflyktsmål på nära håll.

Vanliga frågor och svar