Billiga flygbiljetter till Sal

Förslag på billiga flygresor till Sal

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 264 kr för enkelflyg och 5 127 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Lufthansa
TAP Portugal
Scandinavian Airlines
Lufthansa

Om Sal

Flyg till Kap Verde

Kap Verde-öarna ligger rätt långt ifrån varandra och därför finns det flera flygplatser. Den allra största heter Amílcar Cabral International Airport och ligger på semesterön Sal, som är den populäraste ön bland svenska turister. Sal har fått sitt namn efter den stora saltutvinningen som bedrevs här förr i tiden, men numera är det fiske och framför allt turism man lever av. De underbara långa stränderna och de vackra kusterna har gjort ön till ett riktigt semesterparadis.

Med över 350 soldagar per år är vädret nästan alltid perfekt på Kap Verde-öarna. Här finns även ändlösa stränder, varmt klimat och underbart turkosblått vatten och därför är det inte underligt att allt fler svenskar hittar hit. Eftersom Kap Verde ligger i Atlanten ungefär 50 mil väster om Senegal är det inte heller någon större tidsskillnad mot Sverige och inga problem med jetlag.

Flygplatsen Amílcar Cabral International Airport

Fram till 2005 var Amílcar Cabral International Airport den enda internationella flygplatsen på Kap Verde och den är fortfarande den klart största. Här passerar ungefär en halv miljon passagerare varje år och det finns god service med några butiker, en bank, ett valutaväxlingskontor, ett par restauranger och en bar.

Sal är en liten ö på bara 216 km2 och flygplatsen ligger mitt på ön, så oavsett var man bor går det snabbt att ta sig till och från flygplatsen. Det finns ingen kollektivtrafik här utan i stället får man ta en taxi eller en ”aluguer collectivo” som är en delad taxi som hämtar upp flera passagerare åt gången och är betydligt billigare.

Andra internationella flygplatser på Kap Verde

De övriga internationella flygplatserna på Kap Verde är Nelson Mandela International Airport på ön Santiago, Aristides Pereira International Airport på ön Boa Vista och Cesária Évora Airport på ön São Vicente. Av dessa öar är det framför allt Boa Vista som lockar många svenska turister.

Aristides Pereira International Airport på Boa Vista är den allra nyaste av Kap Verdes internationella flygplatser och den togs i bruk först i slutet av 2007. Flygplatsen är betydligt mindre än den på ön Sal men det finns en souvenirbutik, en restaurang, en bank och möjlighet att hyra bil.

Att tänka på när man reser till Kap Verde

Från Sverige går det en del direktflyg till Kap Verde, framför allt till ön Sal. Restiden blir då mellan sju och åtta timmar. Det är lite längre tid än till Kanarieöarna som ligger längre norrut, men i gengäld är det 4–5 grader varmare på Kap Verde och nästan aldrig regn.

Valutan på Kap Verde heter kapverdisk escudo och har en fast växelkurs på 0,009 euro, vilket innebär att 100 kapverdiska escudo är 0,90 euro. Ofta går det bra att betala direkt i euro också, men det är inte alla ställen som accepterar kreditkort. Tänk även på att det krävs visum för att åka till Kap Verde, som måste ansökas om i förväg, och att Kap Verde tar ut en mindre turistskatt för alla över 15 år som ofta ska betalas kontant.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Sal?
Sal (SID-Amilcar Cabral Intl.) är den enda flygplatsen i Sal.
Hur långt från centrala Sal ligger SID?
SID ligger inte långt från stadens hjärta, bara 3 kilometer från centrala Sal.
Kan jag flyga till Sal?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om möjliga reserestriktioner för Sal innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Sal?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Sal kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Sal med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Sal kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Sal?
SID är den enda större flygplatsen nära Sal. Innan du tar flyget dit kan det vara en bra idé att ta reda på lite mer om flygplatsen, såsom att den ligger 3 kilometer utanför den centrala delen av staden.
Hur många flygbolag flyger till Sal?
Sal tar emot flyg från 11 olika flygbolag, som erbjuder flyg från 14 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Sal?
TUIfly, TUIfly Netherlands och TUI fly är de vanligaste flygbolagen som erbjuder resor till Sal. Större delen av flygen kommer från Sal Rei, och det är TUIfly som har flest valmöjligheter på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Sal?
Det är mycket lättare att flyga till en ny destination om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du ska ta dig till Sal kan du känna dig trygg över att det vanligtvis går 45 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Sal från?
Många flygresor till Sal avgår från flygplatserna i Sal Rei, Boa Vista och Carnide.
Hur lång tid tar flyget till Sal?
Om du reser med flyg till Sal från Sal Rei tar resan omkring 43 minuter. Om du stiger ombord på planet i Boa Vista bör du förvänta dig att vara i luften i 43 minuter. Från Carnide är Sal 4 timmar och 10 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Sal?
Många erfarna resenärer är medvetna om att man inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis högre strax innan avresedatumet. Du skulle också kunna bredda sökningen och jämföra alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Till sist ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet var priserna brukar ligga kan du slå till snabbt om du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Sal?
Om du inte är förberedd kan en resa med flyg kännas som en utmaning, men ta det lugnt. Du behöver bara följa de här praktiska tipsen, så kan du inleda din resa till Sal utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig passet, dina resedokument, pengar samt viktiga mediciner. För det andra vill du nog ha lite underhållning under flygresan. En spännande bok och en bärbar dator fullpackad med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du vill kunna sova en stund kan ett bekvämt nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen ska du komma ihåg att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräschare när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i bagaget du checkar in. Alla vätskor och geler i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som saxar, och brandfarliga eller explosiva objekt, till exempel starka kemikalier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt är din högsta prioritet när du avgör hur du ska klä dig under resan. Tänk även noga igenom vilka skor du ska ha på dig, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna under resans gång. Välsittande skor med plan sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som ibland drabbar några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket vatten, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Sal?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har plockat fram en lista med hjälpsamma tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan är det full fart mot Sal.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Ha allt nära tillhands, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst är det tid för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Det här steget går fortare om du gör dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Elektronikenheter, till exempel din mobil och surfplatta, ska också skannas.
  • Handkräm, parfym och övriga vätskor och geler som du vill flyga med måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du även måste ta av dig skorna och lägga dem på bandet, så det kan vara bra att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig knivar och andra vassa föremål ombord. Om du inte klarar dig utan dem på din semester måste du packa ner dem säkert i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Sal
Ankomstflygplats
Amilcar Cabral Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
SID
Destination
Sal
Pris tur-och-retur
7 645 kr

Populära flyg till Sal

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 264 kr för enkelflyg och 5 127 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal