Billiga flygbiljetter till Sälen

Om Sälen

Om Sälen

Flyg till Sälen

Vill du åka på skidsemester med flyg? Sälen är en av Sveriges allra populäraste skidorter, men bjuder även på upplevelser året runt med svampplockning, cykling, vandring, bad och lek. Fjällsluttningarna täcks vintertid av tjocka snötäcken som gör dem perfekta för skidor, kälkar och snowboards, och på hösten döljer sig skogens gula guld under björk, vide och lingonris. På sommaren finns det vackra skogssjöar att bada i, och även inomhus har skidorten något att bjuda på, med äventyrsbad, bio, shopping och förstklassiga restauranger. I december 2018 kommer Sälen Trysil Airport att öppna för reguljär passagerartrafik, men idag ligger den närmsta flygplatsen om du vill flyga till Sälen i Mora, cirka tio mil bort.

Billiga flygbiljetter till Sälen

Sälen flygplats kommer att ligga en 30 minuters bilresa från Sälen. Flyglinjer planeras till Stockholm, Göteborg och andra större europeiska städer. Idag kan du boka flygresor till Sälen endast med taxiflyg eller eget chartrat flygplan, alternativt landa på någon av flygplatserna i Mora, Hagfors eller Torsby för en lite längre transfer på marknivå. Taxiflyg är inte så överraskande ett dyrt alternativ, och för dig som vill ha flyga billigt till Sälen är det bättre att kolla upp andra möjligheter. Ett förslag är att boka ett billigt flyg via den norska huvudstadens flygplats Gardermoen. Därifrån tar det knappt fyra timmar att köra till Sälen, jämfört med drygt fem från Stockholm och sex från Göteborg.

Flyg till Sälen via mindre flygplatser

Du kan flyga tur och retur till Sälen via en av tre små inrikesflygplatser: Mora i Dalarna eller Hagfors eller Torsby i Värmland. Du flyger till dessa från Stockholm Arlanda, eller med anslutningsflyg från de flesta andra flygplatser i landet. Flyg till Sälen med Direktflyg via Mora två gånger om dagen måndag till fredag eller en gång om dagen söndag. Torsby och Hagfors har en gemensam rutt, och du reser till Torsby med en snabb mellanlandning i Hofors. Resan till Hofors tar under en timme, medan det till Torsby tar omkring en och en halv. Även denna rutt trafikeras av Direktflyg, och de har två avgångar om dagen måndag till fredag. Oavsett vilken av de tre flygplatserna du landar på kan du enkelt ta dig till Sälen med hyrbil.

Att boka flyg till Sälen kommer att bli mycket lättare när Sälen Trysil Airport eller Scandinavian Mountains öppnas om ett par år. Därifrån kommer du att kunna ta en taxi in till Sälen på runt en halvtimme, och du kommer även att ha nära till fjällmiljöerna i Trysil, Idre och Engerdal. Den norsk-svenska regionen runt Sälenfjällen är under snabb tillväxt, och med tillbyggnaden av den befintliga sportflygplatsen mellan Trysil och Sälen blir smidiga flyg ytterligare en anledning för barnfamiljer att besöka regionen. Boka ett hotell i Sälen året runt för att uppleva allt det älskade resmålet har att erbjuda.

Vanliga frågor och svar