Billiga flygbiljetter till Sälen

Om Sälen

Om Sälen

Flyg till Sälen

Vill du åka på skidsemester med flyg? Sälen är en av Sveriges allra populäraste skidorter, men bjuder även på upplevelser året runt med svampplockning, cykling, vandring, bad och lek. Fjällsluttningarna täcks vintertid av tjocka snötäcken som gör dem perfekta för skidor, kälkar och snowboards, och på hösten döljer sig skogens gula guld under björk, vide och lingonris. På sommaren finns det vackra skogssjöar att bada i, och även inomhus har skidorten något att bjuda på, med äventyrsbad, bio, shopping och förstklassiga restauranger. I december 2018 kommer Sälen Trysil Airport att öppna för reguljär passagerartrafik, men idag ligger den närmsta flygplatsen om du vill flyga till Sälen i Mora, cirka tio mil bort.

Billiga flygbiljetter till Sälen

Sälen flygplats kommer att ligga en 30 minuters bilresa från Sälen. Flyglinjer planeras till Stockholm, Göteborg och andra större europeiska städer. Idag kan du boka flygresor till Sälen endast med taxiflyg eller eget chartrat flygplan, alternativt landa på någon av flygplatserna i Mora, Hagfors eller Torsby för en lite längre transfer på marknivå. Taxiflyg är inte så överraskande ett dyrt alternativ, och för dig som vill ha flyga billigt till Sälen är det bättre att kolla upp andra möjligheter. Ett förslag är att boka ett billigt flyg via den norska huvudstadens flygplats Gardermoen. Därifrån tar det knappt fyra timmar att köra till Sälen, jämfört med drygt fem från Stockholm och sex från Göteborg.

Flyg till Sälen via mindre flygplatser

Du kan flyga tur och retur till Sälen via en av tre små inrikesflygplatser: Mora i Dalarna eller Hagfors eller Torsby i Värmland. Du flyger till dessa från Stockholm Arlanda, eller med anslutningsflyg från de flesta andra flygplatser i landet. Flyg till Sälen med Direktflyg via Mora två gånger om dagen måndag till fredag eller en gång om dagen söndag. Torsby och Hagfors har en gemensam rutt, och du reser till Torsby med en snabb mellanlandning i Hofors. Resan till Hofors tar under en timme, medan det till Torsby tar omkring en och en halv. Även denna rutt trafikeras av Direktflyg, och de har två avgångar om dagen måndag till fredag. Oavsett vilken av de tre flygplatserna du landar på kan du enkelt ta dig till Sälen med hyrbil.

Att boka flyg till Sälen kommer att bli mycket lättare när Sälen Trysil Airport eller Scandinavian Mountains öppnas om ett par år. Därifrån kommer du att kunna ta en taxi in till Sälen på runt en halvtimme, och du kommer även att ha nära till fjällmiljöerna i Trysil, Idre och Engerdal. Den norsk-svenska regionen runt Sälenfjällen är under snabb tillväxt, och med tillbyggnaden av den befintliga sportflygplatsen mellan Trysil och Sälen blir smidiga flyg ytterligare en anledning för barnfamiljer att besöka regionen. Boka ett hotell i Sälen året runt för att uppleva allt det älskade resmålet har att erbjuda.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Sälen?
Stockholm (ARN-Arlanda) är en av de största flygplatserna i Sälen. Det finns dock flera flygplatser i regionen, så välj den som passar bäst för dina planer.
Kan jag flyga till Sälen?
Gå till våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Sälen. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Sälen?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Sälen kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Sälen med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Sälen kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Sälen?
Det finns sammanlagt 44 olika flygbolag som kopplar samman Sälen med 138 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Sälen?
SAS, Norwegian Air Shuttle och Norwegian Air International är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder biljetter till Sälen. Merparten av flygen avgår från Frogner, och det är SAS som har flest alternativ på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Sälen?
Det går vanligtvis 2 082 direktflyg till Sälen varje vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Sälen från?
Många som reser med flyg till Sälen stiger på planet från en flygplats i Oslo, Gamla stadskärnan eller Haga.
Hur lång tid tar flyget till Sälen?
Om du ska flyga till Sälen från Oslo tar resan cirka 1 timme. Om du stiger på planet i Gamla stadskärnan kan du förvänta dig att vara i luften i uppemot 2 timmar och 57 minuter. Från Haga är Sälen ungefär 1 timme och 3 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Sälen?
Vi har alla stött på sådana lyckostar som på något sätt får tag i superbilliga biljetter vart de än ska åka. Vet du hur de lyckas? De avvaktar inte till sista stund med att boka. Du skulle även kunna bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta lägre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Sist men inte minst kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka direkt. Om du lyckas hitta ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Sälen?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Sälen gå väldigt fort eller verka pågå för evigt. Vi har sammanställt ett par tips som kanske hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är att planera i förväg. Börja med det som är viktigast: passet, dina resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Utöver detta bör du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, som en surfplatta eller någonting att läsa. Det kan även vara en god idé att packa ner din laddare, ett par hörlurar och ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för några toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som ej tillåtna saker kan skilja sig från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår bland annat skruvmejslar, knivar, bränsle och blekmedel. Sportutrustning som skidstavar eller andra objekt som hade kunnat skada de övriga passagerarna, såsom skjutvapen och svärd, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa kan vara så enkel som rätt val av kläder. Genom att klä dig i lager är du väl förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Skor med klackar och vandringskängor gör du bäst i att lämna i ditt incheckade bagage, även om de normalt är ditt favoritval. Ha istället på dig välsittande skor med plan sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Du har kanske hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, till viss del på grund av längre perioder av stillasittande. Det finns dock sätt att minska risken att råka ut för detta. Du kan till exempel bära stödstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller försök göra lite övningar från ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Sälen?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen går resan till Sälen mycket enklare. Har har vi samlat ihop ett par behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och boardingpass för personalen. Kom ihåg att ha allt nära tillhands, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Därefter är det dags för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att åka genom röntgenmaskinen. Processen går fortare om du börjar förbereda dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Alla dina elektroniska enheter, som surfplattor och mobiler, ska också skannas.
  • Schampo, parfym och andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du spara ett par minuter. Stövlar och andra kraftigare skor behöver ofta inspekteras separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta gympaskor.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du tar med dig saxar eller andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du tvunget måste ha med dem på din semester måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Sälen
Ankomstflygplats
Sälen
IATA-kod för ankomstflygplats
SCR