Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Sarajevo

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Sarajevo

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Sarajevo

Flyg till Sarajevo

Sarajevo är huvudstad i Bosnien och Hercegovina och en mycket vacker och spännande stad som allt fler turister börjar hitta till. Strax utanför Sarajevo ligger Sarajevo International Airport och hit går flyg från många flygplatser i Europa och resten av världen. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter hit.

Både sommar- och vintertid lockas turister till Sarajevo. Staden ligger mycket vackert i en dal i Dinariska alperna med höga berg runt omkring och många skidentusiaster söker sig till skidanläggningarna i Bjelašnica, Igman och Jahorina. Sommartid finns här fantastiskt vackra vandringsleder och möjlighet att prova på spännande forsränning. Sarajevo är även berömt för sin rika kultur och historia och staden var ett viktigt handelscentrum både för Österrike-Ungern och för Osmanska riket. Bland kända sevärdheter kan nämnas Sarajevo-katedralen, och Gazi Husrev-beg-moskén.</p

Resa till Sarajevo med flyg

Det går direktflyg från Arlanda till Sarajevo International Airport ungefär en gång i veckan, men med mellanlandning i exempelvis München eller Frankfurt går det bra att flyga alla veckans dagar och även från andra flygplatser i Sverige. Totalt går det reguljärflyg till Sarajevo International Airport från ungefär 15 europeiska städer, men flygplatsen används även för en hel del chartertrafik.

Det finns gott om trevliga hotell inne i Sarajevo för alla smaker och plånböcker. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga hotellrum och en god idé är att boka en paketresa till Sarajevo med såväl billiga flygbiljetter som hotell. Passa gärna på att samtidigt boka en bra och billig hyrbil för ditt Sarajevo-besök!

Flygplatsen Sarajevo International Airport

Sarajevo International Airport ligger ungefär 6 km sydväst om centrala Sarajevo och är en flygplats som växer snabbt i passagerarantal. Servicen på flygplatsen är god med bland annat flera restauranger, en bar, en snackbar, en stor tax free-butik och ett postkontor. Dessutom finns ett valutaväxlingskontor och flera uttagsautomater om du behöver kontanter. Valutan i Bosnien och Hercegovina är Konvertibilna marka (konvertibla mark, BAM) som har en fast växelkurs på 1 BAM = 0,511 euro.

Till och från flygplatsen går det lätt att ta sig med taxi och priset är noga reglerat. Det går att komma överens med taxichauffören om ett lägre pris, men taxichauffören får aldrig begära ett högre. Om du inte har förbeställt taxi finns taxikön vid terminal B.

Det går även fint att hyra bil och på flygplatsen finns ett stort antal biluthyrningsföretag, varav många är välkända också i Sverige. Enklast och smidigast är att boka hyrbil på Expedias webbplats, till exempel i samband med att flygbiljetterna och hotellet bokas.

En stad man gärna flyger till

Så varför inte ta chansen att besöka Sarajevo och Bosnien och Hercegovina? Efter Bosnienkriget i början av 1990-talet har en stor och framgångsrik återuppbyggnad skett och nu börjar allt fler turister hitta till Sarajevo. Här möts öst och väst och landets brokiga historia har lett till en fascinerande kultur med många spännande byggnader och historiska platser. Glöm inte heller att prova den fantastiska maten – en lokal och god specialitet är ćevapčići som är en köttfärsrätt som serveras med ajvar, rå lök, pitabröd och yoghurt.

Information om flyg till

Destinationens flygplats Sarajevo
IATA-kod för ankomstflygplats SJJ