Förslag på billiga flygresor till Sofia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Sofia

Flyg till Sofia

Flygresor till Sofia har ökat stadigt de senaste åren. Bulgariens badorter längs Svarta havskusten har länge lockat soltörstande turister, men huvudstaden har hamnat lite i skymundan. Men nu är det slut på det! Särskilt europeiska resenärer börjar få upp ögonen för de lite mer outforskade städerna i de östra delarna av Europa.

Hitta billiga flyg till Sofia

Reser du på en budget? Inga problem! Det finns billiga flyg till Sofia, men du får räkna med mellanlandningar, då det är få flygbolag som har direktflyg till Sofia från svenska städer.

Alla flygbolag erbjuder inte flygningar hit, men det går ändå att hitta förmånliga flygbiljetter till Sofia. En bra idé är att se till att boka i god tid, eftersom avgångarna inte alltid är jättetäta.

Flyg till Sofia flygplats (SOF)

Sofia har bara en flygplats och denna ligger endast 5 km från centrum. På ett kick är du inne i stan – oavsett om du väljer att hyra bil, ta en taxi eller åka kommunalt. Hyr bil billigt i Sofia – det finns gott om ställen att hyra på, både på flygplatsen och inne i stan. Vill du kombinera din cityresa med naturupplevelser? Att hyra bil är ett perfekt sätt att utforska resten av detta natursköna land.

Sofias flygplats är ganska liten i storlek och består av två terminaler. Eftersom staden har blivit ett hett resmål under de senaste åren har även antalet passagerare som besöker flygplatsen ökar markant år efter år. I anslutning till flygplatsen huserar också Bulgariens militära flygvapen.

Lev gott på liten budget

Sofia har fortfarande inte exploderat som turistmål och det medför en stor fördel för dig som väljer att resa hit: priserna är överlag mycket snälla mot plånboken. Både shopping på marknader, kulturupplevelser, middagar på restaurang och boende i Sofia är oftast riktigt billigt för skandinaviska besökare. En resa till Sofia innebär att du verkligen kan unna dig en härlig semester och inte behöver snåla på något – utan dåligt samvete!

Är du ute efter lite mer exklusiv shopping? Trots sitt billiga prisläge råder det ingen brist på lyxbutiker i Sofia. Styr till exempel kosan mot Visotha-boulevarden för att frottera bland dyra märken och glassiga butiker.

Sofia erbjuder en härligt avslappnad stämning

Bulgariens huvudstad Sofia har genom historien, precis som många av de gamla sovjetområdena, styrts på många olika sätt. Staden är ett spännande exempel på när öst möter väst – här finns härligt pampiga kyrkor, ottomanska moskéer, monument över Röda Armén och den typiska, lite hårda, sovjetiska arkitekturen. Samtidigt är Sofia en ungdomlig stad med många 5-stjärniga hotell, barer och lyxiga shoppinggallerior.

Sofia erbjuder något för alla. På Vitosjaberget, som nästan ligger i stan, kan du åka skidor på vintern eller vandra under sommarhalvåret. För den kulinariskt lagda finns ett härligt utbud av restauranger. Missa inte att besöka någon av Sofias ”mehanis” – traditionella bulgariska tavernor.

I Sofia väntar ett unikt möte mellan dåtid och nutid – boka en flygbiljett till Sofia redan i dag och upptäck denna speciella stad.

Information om flyg till Sofia

Destinationens flygplats Sofia
IATA-kod för ankomstflygplats SOF
Destination Sofia

Populära flyg till Sofia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.