Billiga flygbiljetter till Tunisien

Förslag på billiga flygresor till Tunisien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 580 kr för enkelflyg och 2 269 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Air France
Air France
Air France
KLM
Air France
Air France
Lufthansa
Turkish Airlines
KLM

Om Tunisien

Flyg till Tunis

Tunisiens huvudstad Tunis är en upplevelse man sent glömmer! Staden är en härlig blandning av olika kulturyttringar som speglar ortens långa historia av vitt skilda kulturella influenser. Här finns vackra moskéer och gatumarknader i stadens muslimska del Medinan, men också franska miljöer i området Ville Nouvelle samt gamla romerska lämningar. I Tunis kan du vandra omkring och se olika delar av hela världen på ett och samma ställe.

När du är här får du inte missa att besöka några av de många intressanta museer som finns i staden. En turistfavorit är Bardomuseet, som är Tunisiens nationalmuseum och som har en av de mest omfattande samlingarna i norra Afrika. På Bardomuseet kan du betrakta föremål och konstverk från ett antal olika epoker, och här finns också en av världens bästa samlingar av romersk mosaik.

Alla som kommer till Tunis ser till att ha åtminstone en kort stund över till att promenera i Medinan. I de här kvarteren finns det mängder av vackra byggnader, moskéer och monument att titta närmare på.

Det kan vara en bra idé att ha tillgång till en egen bil när du turistar i staden. Med hyrbil kan du lättare ta dig omkring i centrala Tunis och om du vill kan du även ta en dagstur till något turistmål utanför centrum. Du kan hyra bil antingen direkt på flygplatsen efter din flygresa till Tunis, eller i stadens centrum. Hyrbil ingår även ofta i en paketlösning om du väljer att boka det.

Ta dig till Tunis

Du tar dig lätt till Tunisien från våra större svenska flygplatser. Det tar ungefär 7 timmar att flyga hit från exempelvis Arlanda. Om du vill kan du passa på att boka en paketresa till Tunis när du tittar på flygresor till Tunis. Då ingår både flygbiljetter till Tunis och ett centralt och mysigt hotell i Tunis.

Flyg till Tunis-Carthage flygplats

Tunis flygplats ligger ungefär 10 minuters bilresa från stadens centrala delar, och du tar dig in dit antingen med buss, med taxi eller med egen bil. Om du vill åka buss från flygplatsen kan du välja mellan SNT- eller TUT-bussar, där den förra avgår en gång i halvtimmen och den senare varje kvart. TUT-bussarna är något lyxigare och dyrare. Om du hellre reser med egen bil kan du hyra bil i Tunis på flygplatsen. Ett flertal uthyrningsfirmor har kontor vid ankomsthallarna.

Se upp för taxiförarna som står i ankomsthallen – om du vill åka taxi är det bättre att kontakta servicedisken för mer information om vilka taxibolag som är knutna till flygplatsen. Detta för att undvika att betala för mycket för din resa.

Bra att tänka på när du bokar flygresa till Tunis

Tänk på att alltid vara ute i god tid när du köper flygresor till Tunis. Ju mer flexibel du är med datum, desto större möjlighet har du att hitta riktigt billiga flyg till Tunis. Tänk också på att det kan vara bra att kunna lite franska för att lättare ta dig fram när du väl är på plats i Tunisien.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Tunisien
Destinationens flygplatsTunis - Carthage Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsTUN
DestinationTunis
Flygpris1 382 kr

Populära flyg till Tunisien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 580 kr för enkelflyg och 2 269 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Air France