Billiga flygbiljetter till Västervik

Om Västervik

Flyg till Västervik

Västervik är en mysig liten skärgårdsstad på den svenska östkusten som ligger i höjd med Göteborg i väster och Visby i öster. Om du vill resa med flyg till Västervik finns det flera flygplatser i närheten. Kalmar Öland Airport ligger ca en och en halv timme från Västervik, och hit kan du flyga direkt från Stockholm och Berlin. Du kan också resa hit från fler platser med mellanlandning. Från flygplatsen kan du resa till Västervik med till exempel tåg och taxi. Både Norrköpings och Linköpings flygplatser ligger på ca tio mils avstånd från Västervik, och de trafikerar bland annat Helsingfors, Amsterdam och Köpenhamn.

Res till Västervik och ta del av Sveriges historia

I Västervik finns det ett antal små båtmansstugor som är byggda från 1740-talet och framåt. Här bodde militära sjömän med sina familjer, och de flesta av stugorna är så låga att du inte kan stå raklång. Idag kan du på sommaren hitta ett café här och en kryddträdgård. En fin historisk utflykt under din flygresa till Västervik!

En annan historisk plats av intresse i Västervik är Stegeholms slottsruin, som byggdes före 1370 för att skydda det gamla Västervik. Slottet har förstörts och återuppbyggts i flera omgångar, och från och med slutet av 1800-talet finns här vackra planteringar som skyddar ruinens murar. I Stegeholmsruinen hålls varje år Visfestivalen i Västervik. Festivalen startade redan 1966 och hålls som regel under vecka 28. Se om du kan hitta ett hotell i Västervik på gångavstånd till ruinen, så kan du lätt göra utflykter till denna vackra plats.

Loppisfynda i Västervik

I Västervik finns det gott om loppisar och second hand-butiker, så om du vill gå på skattjakt är det här rätt ställe. Området Gamleby är ett riktigt paradis för dig som vill leta efter fynd och antikviteter. Här finns också gott om uteserveringar så att du kan ta mysiga pauser över en kaffe och något gott mellan varven. Du kan också skaffa en hyrbil i Västervik och se vilka små gårdsloppisar du kan hitta i området runt staden. Börja planera din fyndsemester redan nu och börja leta efter billiga flyg till Västervik.

Flygresor till Västerviks skärgård med barnen

Västervik är ett riktigt skärgårdsparadis, och ett bra resmål för dig som åker på semester med familjen. Från skärgårdsterminalen avgår det båtar till de olika öarna i skärgården, så det är bara att välja vilken ö ni vill besöka och hoppa på nästa båt! På öarna finns det vackra klippbad där du kan bada med barnen och sola på klipporna. När ni blir hungriga kan ni gå till någon av de små restauranger och caféer som finns på många av öarna och få er en munsbit. Som efterrätt passar det väl med en glass i solen? Ni kan välja om ni vill åka på dagsutflykter bland öarna eller övernatta, för här finns både små stugor och vandrarhem. Boka era flygbiljetter till Västervik, packa badkläderna och strandleksakerna och ge er iväg på äventyr.

Vanliga frågor och svar