Om Vimmerby

Om Vimmerby

Flyg till Vimmerby

Vimmerby ligger inbäddat i det småländska landskapet och det är svårt att inte charmas av denna plats. I de centrala delarna av Vimmerby ringlar sig kullerstensbelagda gator fram mellan vackra gamla trähus i regnbågens alla färger. Vimmerby är en omtyckt plats och inte minst på sommaren vallfärdar familjer hit för att besöka Astrid Lindgrens värld. Varför inte ta flyget till Vimmerby för att uppleva denna charmiga ort? Med Expedias hjälp hittar du enkelt både bra och billiga resor till Vimmerby.

Du kan flyga till Vimmerby från ett antal svenska städer och det finns även utrikesflyg som landar i närheten. Orten har ingen egen flygplats, men för den som vill flyga till Vimmerby finns det ändå bra alternativ. Det finns hela fyra flygplatser ungefär 90 minuters resväg från Vimmerby, nämligen Kalmar Öland flygplats, Småland Airport, Jönköping Airport och Linköping City Airport.

Avstånd från flygplatserna

Om du inte påbörjar din resa inom Sverige kan du till exempel flyga till Linköping City Airport. Flygplatsen är belägen cirka 10 mil norr om Vimmerby. Du kan även flyga till Jönköping Airport, som ligger drygt 90 minuters bilväg från Vimmerby. Hit kan du bland annat flyga från Karlstad och Arlanda flygplats, och det finns även flera internationella linjer som kör hit. På ungefär samma avstånd från Vimmerby hittar du Småland Airport och om du flyger från Arlanda eller Visby kan detta vara ett bra alternativ för dig. Kalmar Öland Flygplats ligger drygt 13 mil söder om Vimmerby och hit kan du hitta billiga flyg från Stockholm till exempel, men även från utlandet.

En flygresa till Vimmerby är inte särskilt lång om du flyger från en annan svensk stad. Resan från Arlanda flygplats till Jönköping Airport tar 1 timme och flyger du från Karlstad är du framme på 40 minuter. Om du påbörjar din resa på en ort som inte har flygförbindelser med flygplatserna i närheten av Vimmerby kan det vara möjligt att göra en mellanlandning och sedan flyga vidare till Vimmerby. Se efter vilka möjligheter som finns för dig att flyga så smidigt som möjligt till Vimmerby.

Flygbiljetter till Vimmerby för hela familjen

Astrid Lindgren, som är en av världens mest älskade författare, föddes i Vimmerby och många av hennes böcker inspirerades av platserna i och runt Vimmerby. Det är utan tvekan en härlig plats att ta med hela familjen till och låta barnen uppleva den sagolika stämningen på Astrid Lindgrens värld. Temaparken ligger inte långt från Vimmerby centrum, så om du bokar ett hotellrum i Vimmerby centrum är det inte mer än en kvarts promenad till Pippi, Emil, Madicken och alla de andra. Om ni inte får nog av Astrid Lindgren kan ni boka en hyrbil i Vimmerby och köra till olika välkända platser i trakten, som Katthult och Bullerbyn.

Vimmerby är omgivet av vacker natur och här finns det en rad olika saker att hitta på även för den som reser utan barn. Vandra i nationalparken Norra Kvill, paddla kanot, fynda på loppisar och njut av ett uppfriskande dopp vid någon av alla de badplatser som finns runt Vimmerby.

Information om flyg till Vimmerby

Destinationens flygplats Vimmerby
IATA-kod för ankomstflygplats HLF