Guam

Reseguide
Two Lovers Point som visar tropisk natur, kustutsikter och utsikter
Guam är en tropisk ö med en fascinerande blandning av den inhemska chamorrokulturen och spanska och amerikanska influenser. Här bjuds på fantastiska stränder, utmärkta shoppingmöjligheter och otroliga vyer.

Guam är Mikronesiens största ö och en del av ögruppen Marianerna. Den ligger i norra Stilla havet och är ett amerikanskt autonomt territorium. Främst är den känd för sina fantastiska stränder, sin mysiga hamn och sin fascinerande urinvånarkultur – allt kryddat med lite amerikansk känsla. Res till Guam för en avslappnad semester, i romantikens tecken eller för ett riktigt familjeäventyr. Här kan du ligga på stranden och värmas av den tropiska solen eller prova på spännande vattensporter. Du får även chans att uppleva ursprungsbefolkningens kultur och lära dig om Guams fängslande historia under andra världskriget.

Resan till Guam startar med fördel i öns huvudort Hagåtña (Agana). Här kan du gå en historisk rundvandring och se lämningar efter Guams europeiska influenser, som Plaza de España och Catedral Basílica del Dulce Nombre de María. Fortsätt sedan till marknadsplatsen Chamorro Village där du bland annat kan handla på nattmarknaden som anordnas varje onsdag. Du kan prova spanskinfluerade lokala maträtter och se riktigt professionella gatuartister framträda. Man anordnar även framträdanden med traditionell elddans, och du kan köpa handgjorda souvenirer som handflätade korgar och halsband gjorda av snäckskal. Tillbringa en weekend i närbelägna Tumon där du hittar dyra hotell, fina butiker och flera barer och nattklubbar längs med stranden.

Sedan styr du med fördel färden norrut mot Guams vackra kalkstensplatå och fantastiska stränder. På vägen kan du göra ett stopp i byn Dededo och besöka den livliga loppmarknaden som anordnas på helgerna. Från Two Lovers Point, som ligger längst ut vid Tumon Bays norra ände, har du hisnande utsikt över öns väst- och östkust. Stanna gärna en stund här och läs om chamorrolegenden som gett utsiktsplatsen dess namn. I djurreservatet Guam National Wildlife Refuge på Ritidian Point kan du få syn på gröna havssköldpaddor i vattnet under de branta kalkstensklipporna.

Guams södra del består av ett bergslandskap med små jordbrukssamhällen som pryder de gröna bergssidorna. I Inarajans kulturby Gef Pa’go kan du se hur hantverkare utför traditionella hantverk i autentiska chamorrohyddor med halmtak. På sydvästkusten ligger vackra Cocos Island, Talofofo Bay med sin svarta sand och Cetti Bay. Du bör heller inte missa en vandring till floden Siguas över och undre vattenfall.

Du tar dig enklast till Guam med flyg via Won Pat Guam International Airport. På ön tar du dig runt med buss, chartrad båt eller hyrbil. Det är bäst att resa till Guam under torrperioden från december till juni.

Populära städer i Guam

Two Lovers Point som visar tropisk natur, kustutsikter och utsikter
Tamuning
Utsikt mot stranden, Restauranger och Shopping
Åk till Tamuning och upplev stränder, solsken och kaféer.

Saker att besöka

  • Tumon strand
  • Two Lovers Point
Hagatna som visar tropisk natur och kustutsikter
Hagatna
Fisk och skaldjur, Promenad och Familjevänlig
Dags att resa! Upptäck det lokala köket, läget vid havet och solnedgångarna i pittoreska Hagatna.

Saker att besöka

  • Latte Stone Park
Dededo
Dededo
Promenad, Shopping och Utsikt mot stranden
Kom iväg till Dededo! Upplev stränderna och mycket mer.

Saker att besöka

  • Coco Palm Garden Beach
Mangilao
Mangilao
Golf, Löpning och Öar
Mangilao väntar: golf, utsikt över vackra öar, sport och mycket mer!
Yigo
Yigo
Naturparker och Utsikt mot stranden
Upplev Yigo: parker, stränder och mycket mer!
Piti
Piti
- Småbåtshamnar
Kom iväg till Piti! Upplev småbåtshamnen och mycket mer.

Guam

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: