Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Biluthyrning i Kungshamn

Vad är väl mysigare än den svenska västkusten en solig sommardag? Du vandrar längs Kungshamns romantiska strandpromenad under solnedgången, tar ett dopp på de mysiga badplatserna och gör en nästintill obligatorisk båtutfärd till Smögen eller Hållö. När du hyr bil i Kungshamn utforskar du dessutom enkelt den natursköna omgivningen, pittoreska fiskebyar och stora städer.

Med hyrbil i Kungshamn får du det bästa av två världar. Bilen låter dig ta dig runt som du vill, men med en hyrbil som väntar när du anländer kan du resa bekvämt med exempelvis tåg eller flyg till Kungshamn och anlända utvilad till ditt hotell i Kungshamn. När du hyr en bil genom en av våra samarbetspartner både hämtas och lämnas bilen med full bensintank. På så sätt tillkommer inga dolda kostnader.

I närområdet besöker du enkelt Nordens Ark. Den välkända djurparken ligger endast två mil från Kungshamn. Du besöker också lätt Sveriges mysiga seglarhuvudstad, Marstrand, och ser ett musikframträdande eller två på Orust. Göteborg ligger endast 13 mil bort, perfekt för en dagsutflykt i storstaden. Ännu närmre finner du den norska gränsen, så varför inte ta en dagsutflykt till vårt vackra grannland?

Får du hyra bil i Kungshamn?

För att få hyra bil i Kungshamn måste du, liksom i alla svenska orter, ha fyllt 18 år. Det är dock många hyrbilsbolag som inte hyr ut bil till förare under 21 år eller äldre än 70 år. Förare under 24 år blir också ofta tvungna att betala en ungdomssjälvrisk.

För att hyra bil i Sverige måste du även ha ett giltigt körkort, utfärdat i Sverige eller ett annat land i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Dit hör alla länder i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein. Om ditt körkort utfärdades av något annat land kan du endast hyra bil i Sverige om du skaffar ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt utländska körkort.

Tips inför bilhyra i Kungshamn

Om din resa till Kungshamn är en familjesemester, meddela hyrbilsbolaget i god tid om eventuellt behov av bilbarnstol eller bilkudde. Det är aldrig roligt att behöva bära dessa med sig på flyget eller tåget.

Observera att vissa hyrbilsbolag tar ut en deposition. När du betalar med bankkort kan det hända att denna summa reserveras tills det att du lämnar tillbaka bilen i gott skick. Under den tiden kan du varken handla för eller ta ut pengarna, även om de tekniskt sett befinner sig på ditt konto. Se därför till att du har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka både dina utgifter och en deposition. Om du är osäker på om en deposition tillkommer bör du fråga ditt hyrbilsbolag.

Tänker du köra mycket kan det löna sig att välja en hyrbil med fria mil. Dygnskostnaden blir då något högre, men du betalar ingen extra avgift för antalet körda mil. Exakt var lönsamhetsgränsen går varierar mellan olika hyrbilsbolag så det lönar sig att vara uppmärksam på vad det står i avtalet.

Upptäck Kungshamn

Utforska Kungshamn med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!