Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Kungshamn

Se alla hyrbilar i Kungshamn

Biluthyrning i Kungshamn

Vad är väl mysigare än den svenska västkusten en solig sommardag? Du vandrar längs Kungshamns romantiska strandpromenad under solnedgången, tar ett dopp på de mysiga badplatserna och gör en nästintill obligatorisk båtutfärd till Smögen eller Hållö. När du hyr bil i Kungshamn utforskar du dessutom enkelt den natursköna omgivningen, pittoreska fiskebyar och stora städer.

Med hyrbil i Kungshamn får du det bästa av två världar. Bilen låter dig ta dig runt som du vill, men med en hyrbil som väntar när du anländer kan du resa bekvämt med exempelvis tåg eller flyg till Kungshamn och anlända utvilad till ditt hotell i Kungshamn. När du hyr en bil genom en av våra samarbetspartner både hämtas och lämnas bilen med full bensintank. På så sätt tillkommer inga dolda kostnader.

I närområdet besöker du enkelt Nordens Ark. Den välkända djurparken ligger endast två mil från Kungshamn. Du besöker också lätt Sveriges mysiga seglarhuvudstad, Marstrand, och ser ett musikframträdande eller två på Orust. Göteborg ligger endast 13 mil bort, perfekt för en dagsutflykt i storstaden. Ännu närmre finner du den norska gränsen, så varför inte ta en dagsutflykt till vårt vackra grannland?

Får du hyra bil i Kungshamn?

För att få hyra bil i Kungshamn måste du, liksom i alla svenska orter, ha fyllt 18 år. Det är dock många hyrbilsbolag som inte hyr ut bil till förare under 21 år eller äldre än 70 år. Förare under 24 år blir också ofta tvungna att betala en ungdomssjälvrisk.

För att hyra bil i Sverige måste du även ha ett giltigt körkort, utfärdat i Sverige eller ett annat land i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Dit hör alla länder i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein. Om ditt körkort utfärdades av något annat land kan du endast hyra bil i Sverige om du skaffar ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt utländska körkort.

Tips inför bilhyra i Kungshamn

Om din resa till Kungshamn är en familjesemester, meddela hyrbilsbolaget i god tid om eventuellt behov av bilbarnstol eller bilkudde. Det är aldrig roligt att behöva bära dessa med sig på flyget eller tåget.

Observera att vissa hyrbilsbolag tar ut en deposition. När du betalar med bankkort kan det hända att denna summa reserveras tills det att du lämnar tillbaka bilen i gott skick. Under den tiden kan du varken handla för eller ta ut pengarna, även om de tekniskt sett befinner sig på ditt konto. Se därför till att du har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka både dina utgifter och en deposition. Om du är osäker på om en deposition tillkommer bör du fråga ditt hyrbilsbolag.

Tänker du köra mycket kan det löna sig att välja en hyrbil med fria mil. Dygnskostnaden blir då något högre, men du betalar ingen extra avgift för antalet körda mil. Exakt var lönsamhetsgränsen går varierar mellan olika hyrbilsbolag så det lönar sig att vara uppmärksam på vad det står i avtalet.

Vanliga frågor om biluthyrning i Kungshamn

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Kungshamn?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Kungshamn 1,214 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Kungshamn?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Kungshamn 1,234 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Kungshamn?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Kungshamn?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Kungshamn

Utforska Kungshamn med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!