Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Sharm el Sheikh

Hyrbil i Sharm el Sheikh

Att hyra bil i Sharm el Sheikh är ett mycket bra sätt att enkelt kunna bege sig ut på egna utflykter. Under din vistelse i Sharm el Sheikh kan du passa på att besöka Sinaiberget, där Gud, enligt den bibliska berättelsen, överlämnade de tio budorden till Moses. Från toppen av berget är utsikten magnifik.

Du kan också ta en kortare avstickare till nationalparken Ras Mohammad, bara 20 kilometer öster om Sharm el Sheikh. Det är till största delen en marin park som räknas som Röda havets mest värdefulla, perfekt för både snorkling och dykning. Eftersom endast ett begränsat antal besökare släpps in per dag rekommenderas att du ordnar tillstånd i förväg.

Sharm el Sheikh har växt från att vara enkel beduinby till att bli en riktig turistort. Det är speciellt det klara vattnet och de fantastiska korallreven som lockar många besökare. Staden består av två områden, det gamla Sharm el Sheikh och det nyare området Naama Bay där de flesta av hotellen i Sharm el Sheikh ligger.

Biluthyrning i Sharm el Sheikh på flygplatsen

När du reser med flyg till Sharm el Sheikh, landar du på Sharm el Sheikhs internationella flygplats eller Kairos internationella flygplats. Från Sharm el Sheikhs flygplats är det 18 kilometer till orten och du får räkna med att resan tar runt 15 minuter. Finns det inga passande flyg till Sharm el Sheikh kan du flyga till Kairos internationella flygplats. Härifrån tar bilresan till ditt hotell cirka sex timmar, och du kan hitta flera av de stora hyrbilsföretagen på flygplatsen, och inga dolda kostnader tillkommer vid biluthyrning i Sharm el Sheikh

Vad du behöver tänka på om du hyr bil i Sharm el Sheikh

Var beredd på att trafiken i Egypten är annorlunda mot vad den är i Sverige. Trafikreglerna bryts ofta, och tempot är mycket intensivt. Se till att du är uppmärksam, särskilt i städer och om du kör på motorvägarna, och undvik om möjligt att köra i större städer och på natten. För att få hyra bil i Egypten måste du ha fyllt 23 år och ha haft körkort i minst två år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma. En del firmor kan också ha en övre åldersgräns på 60 år. För att få hyra bil måste du ha ett internationellt körkort utöver ditt vanliga nationella. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla, och barn rekommenderas att sitta i bilbarnstol eller på bälteskudde. Bensinstationerna har vanligtvis öppet hela dagen. I tätorter får du köra högst 50 km/h och på landsvägar och motorvägar är hastighetsbegränsningen 100 km/h. När du parkerar bilen bör du se till att du inte lämnar värdesaker i den.

Med bil i Sharm el Sheik har du möjligheten att ta dig till fantastiska ställen för att uppleva det underbara livet under ytan eller göra olika dagsutflykter. Din semester i Sharm el Sheikh får det där lilla extra om du väljer att hyra bil. Du kan ta dig till platser och stränder du inte når med lokaltrafiken, och du har möjligheten att stanna där precis hur länge du vill.

Upptäck Sharm el Sheikh

Utforska Sharm el Sheikh med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!