Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Skellefteå

Hyra bil i Skellefteå

Gör det enkelt för dig och hyr bil online med Expedia inför din resa till Skellefteå; på så sätt tar du dig enkelt från tåg eller flyg till ditt hotell i Skellefteå. Hos oss kan du göra alla förberedelser i förväg och du hittar ett stort utbud av både hyrbilar och specialutrustning – allt till fantastiska priser. Res på egna villkor, utan att behöva passa buss- eller tågtider.

På grund av det stora avståndet till Stockholm (800 km!) väljer många att ta flyget till Skellefteå och hyra bil på plats. Men tack var det stora avståndet har du också en helt ny lappländsk värld att utforska och det bästa sättet att hinna se och uppleva så mycket som möjligt under resan är utan tvekan med bil. Ge dig själv friheten att ta dig vart och när du vill, stanna till när du vill njuta av landskapet och ändra färdplanen under resans gång. Om du kommer med flyg till Skellefteå så kan du boka hyrbil att hämta upp redan på flygplatsen.

Friluftsliv med hyrbil

Det finns oändliga möjligheter till friluftsliv i Skellefteå och med bil hinner du upptäcka så mycket mer! Välj och vraka bland aktiviteter som skridskoåkning, skidåkning, skoteråkning, hästridning, vandring och fiske. Åk 30 km norrut på E4 till Ostträskets naturreservat för att skåda sädgäss och tranor vid fågelsjön. Runt den 1 maj kan du få turen att se upp till 1 000 gäss beta på åkrarna väster om sjön. Om du istället kör en timma inåt landet kommer du till Kalvträsk där du får den ovanliga chansen att fotografera den imponerande Kungsörnen på riktigt nära håll. Njut även av en storslagen utsikt över det mäktiga och vildvuxna skogslandskapet. På vintern anordnas guidade turen med längdskidor och snöskor i Tjärnberghedens naturreservat som ligger ca 40 minuter söderut, och du får chansen att lära dig om områdets natur, kultur och historia medan du vistas i en enastående vacker natur.

Hyr bil och ta med barnen på äventyr

Skellefteå med omnejd bjuder på äventyr för hela familjen. Bara några kilometer norr om centrum ligger det otroligt spännande Boda Borg mitt inne i Vitberget. Bilda ett lag på 3-5 personer och förbered er på de utmaningar som väntar bakom varje dörr. Här kombineras intellektuell skärpa med fysisk utmaning och ni får prova på allt från att klara av fysiska klätterväggar till att överlista fotoceller. I samma riktning ligger Skellefteå camping där ni kan utmanana varandra på äventyrsgolf. De tolv banorna invigdes i juni 2014 och här spelar man genom guldtackor och västerbottensostar, över Lejonströmsbron och genom slalomportar. Efter en halvtimmes körning norrut kommer ni till 4H-gården Skogsgläntan. Här kan stora och små prova på ponnyridning, kaninhoppning och att mata och umgås med gårdens djur på ett avslappnat sätt. Här finns förutom hästar och kaniner även marsvin, höns, minigrisar, katter och får.

Upptäck konst och hantverk med hyrbil

Många av konst- och hantverksateljéerna i området ligger en bit utanför Skellefteå, men det är givetvis inget problem när du hyr bil. Ateljé i Klutmark ligger mitt i byn Klutmark och erbjuder konst och konstnärlig gestaltning samt kurser och workshops. Och varför inte passa på att köra lite länge västerut till familjeföretaget SkråmträskSkon och beställa ett par handgjorda och miljövänligt tillverkade skor. I Barbros Ateljé, som ligger 37 km söder om Skellefteå, hittar du väv, broderi, textiltryck, akvarell och teckning.

Upptäck Skellefteå

Utforska Skellefteå med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!