Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Biluthyrning i Sveg

Deckarromaner och grönskande – eller snöklädda – fjäll väntar dig i Sveg, Härjedalens största tätort och Henning Mankells barndomshem. Idag är Kulturcentrum Mankell ett av ortens största turistattraktioner, men ingen resa till Sveg är fullständig utan att avnjuta Härjedalens vackra skogsland och fjällmassiv. Detta är onekligen svårt att göra utan bil och därför är det en god idé att hyra bil i Sveg.

Med hyrbil i Sveg upptäcker du lätt Sveriges högst belagda landskap på egen hand. I Svegtrakten besöker du statyn av Greta Garbo och bokar spännande utflykter, exempelvis med hundspann. På dagsutflyktsavstånd finner du välbevarade 1600-talshus i Lillhärdal och härjedalska fäbodar på kalfjället i Lofsdalen.

Om du reser med flyg till Sveg landar du på Härjedalen Sveg Airport, en halvmil med väg E45 från ditt boende i Sveg. Oavsett hur du reser är det lätt att förboka en bil så att den väntar på dig när du anländer. När du hyr en bil genom en av våra samarbetspartner både hämtas och lämnas bilen med full bensintank. På så sätt tillkommer inga dolda kostnader.

Får du hyra bil i Sveg?

Oavsett var i Sverige du vill hyra bil måste du ha fyllt 18 år. Observera dock att många hyrbilsbolag inte hyr ut en bil till förare som är under 21 år eller äldre än 70 år. Om du är under 24 år kan du också bli tvungen att betala en särskild ungdomssjälvrisk.

För att hyra bil i Sveg, liksom i övriga Sverige, måste du även ha ett giltigt körkort. Enklast blir det att hyra bil om ditt körkort är utfärdat i Sverige eller ett annat land i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga ett EU-land, Norge, Island eller Liechtenstein. Om du har ett utländskt körkort som har utfärdats av något annat land kan du endast hyra bil i Sverige om du skaffar ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt utländska körkort.

Tips inför bilhyra i Sveg

Om du en planerar familjesemester i Härjedalen bör du meddela hyrbilsbolaget i god tid om eventuellt behov av bilbarnstol eller bilkudde så att dessa finns tillgängliga när du anländer.

Vissa hyrbilsbolag tar ut en deposition. När du betalar med bankkort händer det ofta att denna summa reserveras tills det att du lämnar tillbaka bilen. När pengarna är reserverade kan du inte handla för dem, även om de tekniskt sett fortfarande finns på ditt konto. Se därför till att ha tillräckligt med pengar för både deposition och reseutgifter, så att du slipper en obehaglig överraskning. Om du är osäker på om en deposition tillkommer bör du fråga ditt hyrbilsbolag innan du reser.

Planerar du att köra längre sträckor med din hyrbil, så som det lätt blir när man utforskar Härjedalen, kan det löna sig att välja en hyrbil med fria mil. Då ökar dygnskostnaden något, men du betalar ingen extra avgift för körda mil. Skulle du däremot hålla dig i Sveg med omnejd lönar det sig inte nödvändigtvis att hyra en bil med fria mil.

Vanliga frågor om biluthyrning i Sveg

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Sveg?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Sveg .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Sveg?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Sveg .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Sveg?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Sveg?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Sveg

Utforska Sveg med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!