Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Trollhättan

Välkommen till Trollhättan

Trollhättan är centralorten i Trollhättans kommun. Genom Trollhättan flyter Göta älv och orten är även mycket känd för de imponerande slussarna, där både frakt-och fritidsbåtar passerar. På tal om kändisskap – många skådespelare har vistats här för filminspelningar. Trollhättan kan erbjuda shopping och god mat – missa inte de lokala specialiteterna. Boka hyrbil i Trollhättan och upplev själv denna charmiga och natursköna ort.

Genom att hyra bil i Trollhättan väljer du i egen takt de besöksmål du vill uppleva, och du kan även lätt från ditt boende i Trollhättan åka på utflykter i övriga Västergötland. Trollhättan ligger bara cirka en timmes bilresa från Göteborg, Alingsås och Lysekil – perfekta resmål för en dagsutflykt.

Biluthyrning i Trollhättan direkt på flygplatsen

Med flyg till Trollhättan landar du på Trollhättan-Vänersborgs flygplats, eller Malöga flygplats som den också ibland kallas i folkmun. Flygplatsen ligger drygt fem kilometer ifrån Trollhättan. Direkt då du landat kan du införskaffa din hyrbil, då flera hyrbilsfirmor håller till vid flygplatsen, eller så bokar du en paketresa till Trollhättan där bil, flyg och boende ingår. Sedan är det bara att köra omkring med din hyrbil i Trollhättan, utan att behöva tänka på att passa några tider.

Med bil i Trollhättan med omnejd

Parkering i Trollhättan finns det gott om i centrum. På vissa gator står du avgiftsfritt en timme med P-skiva och långtidsparkering finns vid Resecentrum. Det finns även flera parkeringshus. Det är tur, för det gör det enkelt att ställa ifrån sig bilen när du ska till ställen där det är lättare att gå, och det gör det också enkelt när du shoppat en del att ta med dig. I Trollhättans centrum finns nämligen fler än 100 butiker, och den hungrige har ett 20-tal caféer och restauranger att slå sig ned vid. Promenera bland affärerna som ligger längs gågatorna, eller gå in på Odenshuset och se vilka butiker som är samlade där. Du som är intresserad av lokalproducerade delikatesser beger dig till Halltorps Mejeri, eller till Engelbrekt Gård.

Ingen bör missa att se området kring fall- och slussområdet i Trollhättan. En imponerande uppvisning av vattnets kraft kan du se vissa dagar och perioder vid Trollhättefallen, då dammluckorna öppnas och 300 000 liter vatten i sekunden (!) forsar fram. Annars brukar slussområdet vara idylliskt och perfekt för en naturskön promenad bland vatten, bergväggar och båtar. Blir du hungrig efter vandringen tar du en glass eller räkmacka vid Slusscaféet vid de övre slussarna.

För mera naturupplevelser kör du cirka 16 minuter från Trollhättan till Halle och Hunneberg, där du förutom att gå på vandringar kan fara på älg- eller bäversafari, fiska, grilla och åka längdskidor. Bergsområdet är känt för den kungliga älgjakten, som ägde rum för första gången år 1885, och som sker årligen än i våra dagar.

Missa inte Trollhättans egen Walk of Fame på Storgatan. Där berättar stjärnorna i gatan vilka stora skådespelare som vistats här i Trollywood, t.ex. Nicole Kidman och Stellan Skarsgård. Stjärnpromenaden fortsätter in i Betty Backs Park, där betydelsefulla Trollhättebor fått varsin stjärna.

Vanliga frågor om biluthyrning i Trollhättan

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Trollhättan?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Trollhättan .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Trollhättan?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Trollhättan .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Trollhättan?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Trollhättan?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Trollhättan

Utforska Trollhättan med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!