Reserestriktioner kan gälla för Mozambique, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

Resor till Mozambique 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Mozambique med Expedia

  • Våra paketerbjudanden för 2020 är otillgängliga för tillfället, men du kan nu boka våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Mozambique. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Resor till Moçambique – där enastående natur möter intressant historia

Ett mindre antal turister tar sig till Moçambique i Östafrika som är ett land med mycket att erbjuda naturälskaren: viltparker, havsdjur, korallrev och en lång, orörd kust. Boka ett semesterpaket till Moçambique, som tack vare stränder, viltreservat och kolonial historia är en av Afrikas mest intressanta destinationer. Se vita lejon och bufflar på en safari, bada med valhajar, snorkla vid mindre öar eller utforska Moçambiques livliga, medelhavsinspirerade städer. Moçambique ligger vid Afrikas östkust mellan Tanzania och Sydafrika.

Portugisiska kolonialister styrde Moçambique i nästan 500 år, vilket lämnade avtryck i landets kultur, mat och språk. Moçambique var ökänt för gerillakrig under 1970- och 1980-talen men är idag fredligt och stabilt.

Landets södra kust är populär bland turister. För många besökare är huvudstaden Maputo första anhalt. Strosa längs trädkantade avenyer och slå dig ned på kaféer vid flagnande art déco-byggnader. Besök fästningar från kolonialtiden, utforska livliga hantverks- och fruktmarknader eller prova på strandrestaurangernas skaldjursspecialiteter.

I Maputo elefantreservat mellan Maputofloden och Indiska oceanen kan du se elefanthjordar och vita noshörningar. Surfa på de stora vågorna i Ponta do Ouro, en bohemisk by på stranden söder om Maputo. Koppla av på de berömda stränderna i regionen Inhambane. Bada med majestätiska valhajar och djävulsrockor på stranden i Tofo eller dyk i korallreven i Bazaruto-arkipelagen.

Korsa Zambezifloden och utforska Moçambiques vilda otämjda savanner och isolerade kust. Håll utkik efter vita lejon och blomstrande fågelliv i skogarna i Gorongosa nationalpark. Blicka upp mot himlavalvets alla stjärnor från Niassasjöns strandkant. Beundra förfallna sevärdheter från kolonialtiden längs kullerstensgatorna på Ilha de Moçambique. Åk på semester till Moçambique och koppla av på de undangömda stränderna i Quirimbas, en ögrupp bestående av fler än 20 öar.

Moçambiques klimat varierar mellan norr och söder. Den norra regionen är en aning varmare. Den södra regionen har nästan perfekta förhållanden året om. Januari och februari är dock väldigt varma och då drabbas området ibland av cykloner.

Det är enklast att resa till Moçambique med flyg till Maputo International Airport eller ta tåget från Durban eller Johannesburg. Du tar dig runt med lokala bussar, organiserade turer och hyrbilar. Med den skiftande naturen och alla äventyr som väntar blir varje utflykt helt unik.