Flygdestinationer i Alicante

Populära städer att besöka i Alicante

Boka din resa till Alicante

Expedia erbjuder flyg till Alicante för att uppfylla alla resenärers behov. Oavsett vilken flygresa du letar efter så hittar du den på Expedia. Hitta flyg till Alicante och destinationer i hela världen och upptäck hur lätt det är att boka flyg på Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Alicante på grund av covid-19?
Många flygbolag erbjuder nu större flexibilitet på grund av covid-19. I vår behändiga kundtjänstportal hittar du svaren på de flesta vanliga frågor om att byta eller avboka flyg. Det är även en god idé att granska flygbolagets villkor – helst innan du genomför bokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Alicante med flexibel avbokningspolicy?
Sök efter billiga flyg till Alicante och kryssa därefter i rutan “Ingen ändringsavgift” under “Flexibla ändringspolicyer”. Det är inte svårare än så. Vi är medvetna om att planerna kan ändras och att flexibilitet är viktigt, så du kan boka tryggt med Expedia.
Finns det några allmänna tips för resande till Alicante under coronaviruspandemin?
Coronaviruset må ha förändrat hur resandet går till, men det har inte tagit kål på människors äventyrslust. Här kommer en samling tips som hjälper dig att ta dig an de nya reseutmaningarna.

 • Kom ihåg att ta reda på om det finns några reserestriktioner på avreseorten eller på ditt resmål innan du bokar biljetterna. Undersök även om det finns några särskilda regler som kan påverka dig vid ankomst, som karantänkrav.
 • Du ska ha munskydd på dig när du är på flygplatsen, vilket inkluderar när du går igenom säkerhetskontroller. Var beredd på att ta av dig munskyddet för att kunna bekräfta din identitet.
 • Räck inte över boardingpasset till personalen på flygplatsen. Istället ska du placera det på skannern och sedan hålla upp det för inspektion.
 • Säkerhetspersonalen tillåter att du har med dig en behållare med handsprit på upp till 100 ml i handbagaget. Du behöver ta ut behållaren ur din väska vid säkerhetskontrollen.
 • För att säkerhetskontrollen ska gå smidigare bör du lägga föremål som nycklarna och mobilen i ditt handbagage istället för i en korg.
 • Om du bär med dig matvaror ombord bör du förvara dem i en genomskinlig plastpåse och lägga upp påsen på brickan när du går igenom säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen på flygplatsen tar i väskan för att undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Alicante?
När du bokar din biljett med ett av följande flygbolag kan du inom kort utforska hela det inbjudande området runt Alicante:

 • Ryanair – 60 flyg till Alicante eller dess närhet varje månad, inklusive 60 flyg till Alicante (ALC-Alicante Intl.) per månad.
 • Norwegian Air Shuttle – 52 flyg till Alicante eller dess närhet varje månad, inklusive 52 flyg till Alicante (ALC-Alicante Intl.) per månad.
 • SAS – 39 flyg till Alicante eller dess närhet varje månad, inklusive 39 flyg till Alicante (ALC-Alicante Intl.) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Alicante?
De senaste sju dagarna var det billigaste priset för en flygresa till Alicante så lite som . Om du vill hitta ännu finare erbjudanden bör du boka långt i förväg och vara flexibel med resedatumen. Du kan söka efter flygresor till Alicante och därefter klicka på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för omkringliggande dagar.
Vad kostar ett flyg till Alicante?
Om du hade köpt en enkelresa från () de senaste sju dagarna hade du kunnat betala endast . Resorna med flyg tur och retur till Alicante kostade från till under samma period.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Alicante?
Alicante (ALC-Alicante Intl.) är den primära flygplatsen i Alicante, och hit anländer 3975 flyg i månaden. Hitta ett fint erbjudande, boka ett flyg och förbered dig på att utforska denna spännande region.
Vad kostar det att flyga till Alicante?
Priset för en resa med flyg till Alicante varierade mellan och under veckan som gick. Vanligtvis hittar du allt bättre erbjudanden ju tidigare du bokar ditt flyg.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Alicante?
är rätt månad att få tag i bra priser på resor till Alicante. Kom ihåg att i Sverige är det som dyrast att boka flyg under sommar- och vinterloven.
Hur lång tid tar flyget till Alicante?
Det beror framförallt på vilken stad du reser från. För att ge dig en uppfattning har vi sammanställt en lista över medelflygtiderna för ett par resvägar till Alicante.

 • Stockholm (ARN-Arlanda) till Alicante (ALC-Alicante Intl.) – 4 timmar och 5 minuter
 • Växjö Småland Airport (VXO) till Alicante (ALC-Alicante Intl.) – 3 timmar och 30 minuter
 • Göteborg (GOT-Landvetter) till Alicante (ALC-Alicante Intl.) – 3 timmar och 25 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Alicante?

 • De flesta av äventyren i Alicante börjar i den kända staden Alicante. Här erbjuds du ett imponerande utbud av upplevelser och sevärdheter, som Santa Barbara-slottet. Staden vet verkligen hur man charmar besökare.
 • Du vill naturligtvis veta hur vädret ska vara innan du börjar packa till ditt äventyr. I Alicante råder ett halvökenklimat, men kontrollera väderleksprognosen för att få en tydligare uppfattning om vad som väntar dig. Håll också i åtanke hur lång vistelse du har planerat och vilka aktiviteter du vill ägna dig åt.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Alicante?
Elche, en av de främsta städerna i Alicante, är en utmärkt plats att semestra på. Är du mindre glad i svalt väder? Då ska du resa hit under sommarmånaderna, efter 21 juni, när temperaturerna varierar från 71Fº (22Cº) till 84Fº (29Cº). Det är i som Elche är som livligast.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Alicante på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Alicante.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Alicante med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Alicante. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Alicante.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Alicante under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Alicante erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.