Flygdestinationer i Norge

Populära städer att besöka i Norge

Förslag på billiga flygresor till Norge

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 447 kr för enkelflyg och 1 030 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Widerøe
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Lufthansa

Boka din resa till Norge

Flyg till Norge

Vår långsmala granne Norge har mycket att erbjuda sina besökare! Främst kommer människor som söker friluftsliv och naturupplevelser hit. Den långa kusten med fjordar, de norska fjällen och Nordnorge lockar till magnifika naturupplevelser. Landets största flygplats är Gardermoen i Oslo, så om du ska flyga till Norge är det med största sannolikhet här du landar. Om du ska ta dig till andra städer än Oslo är det ovanligt att du hittar direktflyg till Norge, utan oftast måste du mellanlanda på Gardermoen. Landet har flera flygplatser, och du kan via Oslo ta dig till de flesta platser med flyg. Landets näst största flygplats är Bergens flygplats Flesland. Några andra av de mest trafikerade flygplatserna är Stavanger, Trondheim och Tromsø flygplats.

Norges nordligaste flygplats på fastlandet är Vadsø flygplats, och den allra nordligaste är Svalbards flygplats, Longyear. Om du är ute i god tid kan du hitta billiga flyg till Norge, nästan oavsett vart i landet du ska. Dock kan det vara relativt dyrt med resor till de allra nordligaste destinationerna, som till exempel Svalbard. Ett sätt att kringgå detta är att försöka hitta paketresor till Norge, där både hotell och flyg är inkluderat.

Det är enkelt att ta sig in till Oslo från Gardermoen. Det går både bussar och expresståg in till centrum, och vid informationsdisken för taxi får du hjälp att boka din taxi in till Oslo. Om du vill hyra bil i Norge finns det flera biluthyrningsföretag på Gardermoen.

Transport till och från flygplatser i Norge

Från de stora flygplatserna i Norge finns flygbussar till den närmsta staden. Från Trondheims flygplats går även tåg in till Trondheim. På Vadsø flygplats finns dock ingen transport till Vadsø centrum eller någon annan stad – härifrån tar man sig antingen med taxi eller med hyrbil. På alla flygplatser i landet finns möjlighet att hyra bil eller ta en taxi vidare till sin destination. Om du har bokat hotell i Norge kan du i förväg höra av dig till hotellet för att se om det erbjuds någon form av transport till hotellet för dess gäster.

Populära norska destinationer

Huvudstaden Oslo är en av landets mest populära destinationer. Oslo är vackert beläget vid Oslofjorden och har ett brett utbud av restauranger och kultur. Oslo är en storstad med känslan av en småstad, och med Nordens näst största flygplats är staden en naturlig knytpunkt för hela Skandinavien. Här finns mycket att se och göra. Bland annat kan du passa på att se Edvard Munchs målningar eller besöka Ibsen-museet. Om du bokar flygbiljetter till Norge bör du definitivt avsätta två eller tre dagar till denna magnifika huvudstad.

Tromsø är världens nordligaste universitetsstad och ligger 350 kilometer norr om Polcirkeln. Staden må vara liten, men här ryms kultur och kunskap i en vacker småstad med närheten till fjordar och fjäll. Staden har även kallats Nordens Paris, ett uttryck som myntades av en tysk besökare på 1800-talet, då denne häpnades av den avlägsna stadens kunskaper och kultur. Flygresor till Norge gör det möjligt att uppleva detta och mycket mer!

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Norge på grund av covid-19?
I dessa tider erbjuder många flygbolag mer flexibilitet. Besök vår kundtjänstportal för att hitta mer information om hur du avbokar eller byter ditt flyg till Norge på grund av covid-19.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Norge med flexibel avbokningspolicy?
Det är hur lätt som helst med Expedia. Du börjar med att ange dina reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter kryssar du i rutan “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida av skärmen. Sedan är det fritt fram att boka ditt billiga och flexibla flyg till Norge.
Finns det några allmänna tips för resande till Norge under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet har fullständigt förändrat världen i många avseenden, däribland hur vi reser. De här tipsen hjälper dig att ta dig an alla nya utmaningar och förbereda dig för din semester i Norge.

 • Innan du genomför bokningen av flygbiljetterna bör du ta reda på om det råder några reserestriktioner, både på din avreseort och på din destination. Granska de senaste uppgifterna från myndigheter och flygbolag.
 • Du ska bära munskydd när du är på flygplatsen, inklusive när du passerar säkerhetskontrollen. Var beredd på att ta av munskyddet när det är dags att bekräfta din identitet.
 • För att minska smittorisken ska du själv lägga ditt boardingpass på skannern och sedan hålla upp det för inspektion. Räck inte över ditt boardingpass till säkerhetspersonalen.
 • En behållare med handsprit tillåts i handbagaget. Behållaren får rymma upp till 100 ml, och du måste ta ut den ur din väska när du passerar igenom säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla personliga föremål, som plånbok och nycklar, ur dina fickor och placera dem i handbagaget istället för i en korg. Då går säkerhetskontrollen fortare.
 • Förvara matvaror i en genomskinlig påse och lägg upp påsen på brickan när du passerar säkerhetskontrollen. Tar du ut matvarorna ur ditt handbagage minskar risken för att säkerhetspersonalen öppnar och inspekterar väskan.

Vilka flygbolag flyger till Norge?
Om du bokar biljett med något av följande flygbolag kan du snart upptäcka hela det inbjudande området runt Norge:

 • SAS – 277 flyg till Norge eller dess närhet varje månad, inklusive 225 flyg till Oslo (OSL-Gardermoen) per månad.
 • Norwegian Air Shuttle – 147 flyg till Norge eller dess närhet varje månad, inklusive 138 flyg till Oslo (OSL-Gardermoen) per månad.
 • Norwegian Air International – 65 flyg till Norge eller dess närhet varje månad, inklusive 65 flyg till Oslo (OSL-Gardermoen) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Norge?
Du kan alltid hitta bra erbjudanden på Expedia, men med vår funktion för flexibla datum blir det enklare än vanligt. Ange dina resedatum och klicka sedan på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så kan du jämföra priserna för närliggande dagar. Det bästa priset för ett flyg till Norge under de senaste sju dagarna var 1 030 kr.
Vad kostar ett flyg till Norge?
Du hade kunnat boka flyg tur och retur till Norge för mellan 1 030 kr och 854 kr under de senaste sju dagarna. Vad gäller enkelresor från Köpenhamn (CPH) var det bästa priset under samma tidsperiod endast 447 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Norge?
Om du väljer att flyga till någon av dessa populära flygplatser i Norge kan du utan problem upptäcka området:

 • Oslo (OSL-Gardermoen) – 9380 flyg per månad.
 • Bergen (BGO-Flesland) – 3583 flyg per månad.
 • Trondheim (TRD-Vaernes) – 2410 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Norge?
Flygpriserna till Norge varierade mellan 1 030 kr och 854 kr under de senaste sju dagarna. I allmänhet kan du hitta allt bättre erbjudanden ju tidigare du bokar dina biljetter.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Norge?
För att kamma hem ett billigt flyg till Norge bör du försöka att boka någon gång i Juni, då biljettpriserna är som lägst. När är biljetterna som dyrast? Om du reser från Sverige är det under sommar- och vinterloven.
Hur lång tid tar flyget till Norge?
Hur mycket tid du spenderar i flygstolen beror på många faktorer, men i synnerhet på var din resa börjar. Du kan se medelrestiden för tre populära inrikesresvägar till Norge nedan:

 • Trondheim (TRD-Vaernes) till Oslo (OSL-Gardermoen) – 1 timme och 5 minuter
 • Bergen (BGO-Flesland) till Oslo (OSL-Gardermoen) – 53 minuter
 • Stavanger (SVG-Sola) till Oslo (OSL-Gardermoen) – 51 minuter

❓ Kan jag avboka min flygresa till Norge på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Norge.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Norge med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Norge. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Norge.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Norge under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Norge erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Norge

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle