Salomon-öarna

Reseguide
Salomon-öarna presenterar kustutsikter, berg och en solnedgång
Salomonöarna, som består av cirka 990 bergiga öar och lågt liggande korallatoller, har lockat turister från hela världen ända sedan 1568 då den spanska upptäcktsresanden Alvaro de Mendana för första gången seglade till denna del av Stilla havet.

Mendanas arv är uppenbart när du reser till Salomonöarna, eftersom många av öarna fortfarande har de spanska namn han gav dem: Santa Isabel, San Cristóbal och, kanske den mest kända, Guadalcanal, vars namn för tanken till andra världskriget och kommer från en liten by i Andalusien i södra Spanien.

Provinsen Guadalcanal är också ett bra ställe att påbörja din semester på Salomonöarna eftersom det finns regelbundna flyg till huvudstaden Honiara från Brisbane, Sydney, Fiji och Vanuatu.

Honiaraär en livlig stad med 70000 personer som passar alla resenärer oavsett smak och budget. Det är också den perfekta startpunkten för att utforska Salomonöarna. Staden erbjuder ett livligt nattliv med restauranger, färggranna marknader, museer och många referenser till landets blodiga historia under andra världskriget. Bara en kort bilresa från centrum liggerTenarufallen där du kandyka och bada i sjöar med klart vatten under frodiga trädkronor.

Ta en båttur norrut tillMalaita, en ö med vikar och täta skogar vars kultur har förblivit oförändrad under århundradenas lopp. Se de fantastiska skapelserna vid lagunen Langa Langasöder omMalaita-provinsens huvudstad Auki. Ett nätverk av stödplattformar för konstgjorda öar för små hus och palmodlingar har byggts på högar av sten och död korall kring lagunen.

Längst till sydost i ögruppen finnsRennell, som är väl värt ett besök för att sesjön Te’Nggano som är det södra stillahavsområdets största sötvattenområde. Sjön är omgiven av vackra klippor och gamla byar, och här finns fascinerande fåglar och sjölevande djur liksom en orkidé som är unik för ön.

Fortsätt till de livliga landmassor som tillsammans kallasNew Georgia-gruppen. Besök små museer och håll utkik efter föremål från andra världskriget på West New Georgia. Bege dig till Tetepareför att spana efter krokodiler och snorkla med dugonger.

Boka ett semesterpaket till Salomonöarna som är belägna strax öster om Papua Nya Guinea och norr om Vanuatu. Många av öarna är bebodda, men de som ligger närmast Guadalcanal passar bäst för utländska besökare. Många områden är orörda, så var beredd att ha med dig allt du behöver. Alla öar trafikeras dock regelbundet av färjor som vanligen har grundläggande faciliteter ombord. Vädret är varmt och fuktigt hela året. Om du vill ha svalare väder ska du resa till Salomonöarna mellan juni och augusti.

Populära städer i Salomon-öarna

Honiara som inkluderar en strand
Honiara
Hav, Kultur och Öar
Dags att resa! Upptäck läget vid havet, vattenfallen och kyrkorna i Honiara.
Auki
Auki
På din resa till Auki finns det mycket att se och göra.
Savo
Savo
Mbonege-stranden är bara en av de sevärdheter du kan besöka omkring Savo.
Gizo
Gizo
- Öar
Kom iväg till Gizo! Upplev utsikten över öarna och mycket mer.
Rennell
Rennell
Öar, Sjöar och Naturparker
Dags att resa! Upptäck utsikten över öarna och parkerna i Rennell.
Kolombangara
Kolombangara
Besök sevärdheter som Mount Veve på din resa till området kring Kolombangara.

Salomon-öarna

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: