Hitta billiga flygbiljetter med Scandinavian Airlines

Vart kan jag flyga med SAS?

"Med SAS flyger du enkelt inom Norden och till ett stort antal destinationer runtom i Europa och världen. Detta klassiska och pålitliga flygbolag, som även är känt under det äldre namnet Scandinavian Airlines, erbjuder rutter över hela Norden, till såväl huvudstäder som mindre destinationer. På många ovanligare rutter, såsom till Färöarna, är SAS en viktig livlina – inte minst under vinterhalvåret. SAS når även stort antal destinationer i Europa och övriga världen från sina baser i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Som en av grundarna till Star Alliance kan SAS erbjuda hundrafalt fler destinationer i hela världen med hjälp av partners som Lufthansa, Thai Airways och United. Här är ett urval av Scandinavian Airlines rutter:

  • Stockholm till Oslo
  • Stockholm till Kiruna
  • Stockholm till New York
  • Göteborg till Malaga
  • Malmö till Stockholm
  • Köpenhamn till Peking

Hur hittar jag de bästa erbjudandena med SAS på Expedia?

"När du söker efter SAS-rutter kan du använda Expedias interaktiva kalender för att hitta bästa möjliga kombination av datum och pris. Vi hjälper dig inte bara att hitta billiga flyg med SAS, utan även att sy ihop ett resepaket med flera stopp och övernattningar. Vi vet att det kan vara överväldigande att söka hos olika flygbolag och hotellkedjor, så vi håller ordning på dina bokningsbekräftelser och villkor. När du väl bokat din billiga SAS-resa kan du spara ännu mer pengar genom att lägga till hotell och bilhyra. Det är bekvämt att ha allt samlat på en enda plats och du går inte miste om något, inte ens SAS populära EuroBonus."

Hur är det att flyga med SAS?

"SAS sätter passageraren i centrum och vill att du ska trivas och känna dig trygg. Du kan luta dig tillbaka i flygstolen i vetskapen om att personalen alltid tar hand om dig. Idag är SAS ett avslappnat flygbolag för alla, men drar nytta sin långa erfarenhet av affärsresenärer. Många i personalen har tjänstgjort länge och kan sitt jobb utan och innan. Samtliga rutter erbjuder mat, snacks och dryck, där kaffe och te alltid ingår utan kostnad. Wi-fi kostar dock extra om du inte har bokat SAS Plus eller SAS Business. Sist men inte minst ger Star Alliance-medlemskapet många fördelar, då SAS vid behov kan använda sig av andra flygbolags resurser. SAS har dock en stark egen närvaro på alla nordiska flygplatser och det är sällan långt till en servicedisk eller SAS-lounge."

Vilka bagagegränser har SAS?

"SAS har generösa och tydliga bagageregler, som är kopplade till biljettklass. För SAS Go och SAS Plus gäller åtta kilogram handbagage, med standardmåtten 55 x 40 x 23 centimeter. Reser du till USA eller Asien kan du ta med två sådana handbagage. Barnfamiljen kan checka in en barnvagn utan extra kostnad. Ditt incheckade bagage får väga upp till 23 kilogram om du reser med den vanligaste biljettypen, SAS Go. För SAS Plus gäller dubbelt upp och SAS Business inkluderar hela två bagage som kan väga upp till 32 kilogram var."

Hur kan jag checka in och få information om mitt flyg med SAS?

"Du kan checka in online från din smartphone, surfplatta eller dator via SAS app eller webbplats. Då behöver du inte köa på flygplatsen och slipper krångel med utskrifter och papper som ska förvaras i en ficka eller väska. Du får ett digitalt boardingkort och kan gå direkt till säkerhetskontrollen. Ska du checka in bagage kan du använda automaterna SAS Self-Service Check-in nära incheckningsdiskarna. När etiketterna sitter på plats sätter du kurs mot SAS Self Service-bagageavlämningen. Under hela resan får du aktuell information om ditt flyg i SAS-appen."

Kan jag tjäna mil/poäng på mitt flyg med SAS om jag bokar genom Expedia

"Om du bokar ditt SAS-flyg med Expedia tjänar du EuroBonus-poäng precis som vanligt, så länge du matar in ditt EuroBonus-nummer i samband med bokningen. Det går garanterat snabbt och enkelt. SAS EuroBonus är ett attraktivt bonussystem. En av anledningarna är för att SAS är ett stort flygbolag och har många Star Alliance-partners, såsom Lufthansa och Thai Airways. En annan anledning är för att det finns många olika sätt att både tjäna in och använda EuroBonus. Du kan tjäna poäng när du ”handlar och gör det du brukar göra”, som SAS själva uttrycker det."

Kan jag avboka mitt flyg med SAS genom Expedia?

"Om du har bokat ditt SAS-flyg via Expedia, och vill avboka eller omboka, ska du först och främst läsa den aktuella informationen hos SAS. På deras sida för ”Avbokning och återbetalning” hittar du tydlig och färsk information. SAS är stolta över att erbjuda stor flexibilitet men är också tydliga med vad som gäller innan och när du bokar din resa. Men deras flexibla avbokningspolicy, där du alltid kan avboka inom 24 timmar, är solklar. Notera att den inte gäller för SAS Go Light och SAS Go Smart."